PDA

View Full Version : Podsticajna sredstva za 2008

nebojsa
12-02-09, 17:39
Bavim se proizvodnjom jagode, ostvario sam pravo na podsticajna sredstva, pre 10-ak dana sam potpisao ugovor ali od para još ništa. Znam da ima voćara i vinogradara koji su u istoj situaciji pa me interesuje ima li nekih informacija kad bi mogle biti pare. Ima li neko da mu je isplaćeno?

novii
12-02-09, 23:29
Ako nije tajna sa kime si podpisao ugovor i na koji si način ostvario pravo na podsticajna sretstva?

nebojsa
13-02-09, 12:55
Na podsticajna sredstva su 2008 po uredbi imali pravo svi registrovani poljoprivrednici. Prvo se podnese zahtev za podsticajna sr. pa posle sadnje inspektor izađe na lice mesta i napravi zapisnik, pokupi potrebne papire i to ide u ministarstvo. Nakon toga iz min. dobiješ poziv da potpišeš ugovor pa posle isplate pare. To ovako izgleda brzo i jednostavno ali u praksi ::jako_besan::.
E sad ugovor koji potpisuješ te obavezuje da taj zasad odršavaš određen broj godina (zavisi od vrste voća), da održavaš zdravo i kako valja i bla bla... i da nemožeš za to vreme da ga prodaš, iskrčiš... Sve u svemu ima svakakvih gluposti al para jok.

Hipija
18-09-09, 12:27
Takva ti je nasa drzava ::lose::

bacsku
09-10-09, 05:25
vinogradare sad obilaze inspektori, 9 godina treba da održavaš zasad , još nisam čuo da neko dobio poziv za potpis ugovora

German hunting terrier | Jagdterrier