PDA

View Full Version : Смерови


Poljoinfo Wiki - poljoprivredna enciklopedija
Poljolink - adresar poljoprivrednih firmi

Advertisement


Advertisement

Advertisement


Диверзант
16-06-11, 02:27
Поздрав,нови сам овде,да ли би неко имао стрпљења,да ми укратко објасни модуле што се тиче пољопривредног факултета,и предности као будућег посла.Мислим ту на смерове агроекономија,мелиорације земљишта,фитомедицина...Нек и смерови су ми јасни,на пример воћарство,сточарство,ратар ство,али искрено не верујем да ћу конккурисати јер немам земљиште,тј.своје газдинство.Ето извињавам се ако спамујем овде.

prof. dr. Seljak
16-06-11, 09:46
Najjednostavnije objašnjenje za ove smerove koji te zanimaju daću ti ukratko. Agroekonomija je primenjena ekonomija u poljoprivredi, imaš sve ekonomske predmete (računovodstvo, reviziju, kalkulacije, tržište, marketing....) + osvrt na konkretne predmete vezane za poljoprivrednu proizvodnju, širok je spektar stvari koje možeš da radiš kad završiš ali generalno zaposliti se sa ekonomskom strukom nije lako danas. Melioracije su smer koji se bavi poboljšanjem kvaliteta zemljišta, odvodnjavanjem, navodnjevanjem, zanimljiv ali ne preterano perspektivan smer. Fitomedicina ( ex Zaštita bilja) možda i najperspektivniji smer na našem fakultetu pored tehnologija biljne i animalne proizvodnje. Bavi se bolestima biljaka i njihovim lečenjem, zatim korovima, pesticidima.... Relativno lakše se dolazi do pristojnog posla. Nadam se da sam pomogao.

North ARMY
16-06-11, 12:10
Meni su ovako rekli stariji i iskusniji za smerove: agroekonomski nit si agronom nit si ekonom,za melioracije i zastitu vode da ce Srbiju jos dugo godina boleti paja za odrzavanje vode,zastitu i navodnjavanja.
Savetovali su me da se uhvatim neceg konkretnog dal rat.i povrt.dal zastitar(fitomedicina),stocarstvo...

Диверзант
16-06-11, 22:00
Хвала другови,на овим информацијама.

Диверзант
20-06-11, 12:02
Тек да питам и ово....што се тиче збирки које се купују у скриптарници на факултету,конкретно из Биологије-дакле биће изабрана иста питања као у збирци? Тј 30 питања,од 600 колико их има.

agroekonomista
10-07-11, 22:56
Evo da kazem i ja neku u vezi sa Poljoprivrednim fakultetom u Zemunu, posto sam zavrsio smer agroekonomiju....(slazem se sa kolegom Delijom sa Severa, da agroekonomista niti je agronom niti ekonomista!!!) nazalost je tako, mnogo sam ocekivao od smera ali je realnost sasvim drugacija.....Predlazem svim novim studentima koji planiraju da upisu Poljoprivredni fakultet a posebno smer agroekonomiju da porazmisle pre nego sto ga upisu, da se nebi ceskali po glavi kad ga zavrse! Dakle, bolje upisati Ekonomski fakultet ako se zeli izucavati ekonomija. Najprerspektivniji smerovi na Poljoprivrednom fakultetu su Zastita bilja, Prehrambena tehnologija, Ratarstvo i Vocarstvo-vinogradarstvo.
Ako neko zeli da pita jos nesto vezano za studiranje, slobodno....rad sam da dam odgovore.
Pozdrav

North ARMY
10-07-11, 23:00
Reci nam jesi uspeo da steknes neko znanje tj da znas da radis ljudski taj posao i da stvarno ostvarujes neki profit u firmi optimizacijom troskova ?

agroekonomista
11-07-11, 00:24
Iskreno na faksu nas nisu naucili nicemu, samo su nam skratili godine zivota, zivce....Samo moje licno interesovanje u poljoprivredu i ekomomiju su mi doneli rezultate. Nazalost bez PRAKSE nijedan student, skolarac nece nauciti nista!!! Mogu da da kazem da zalaganje profesora prema prenosu znanja i edukaciji studenata je ravana 0! Srecom pa imam imanje (Delijo sa Severa u komsiluku smo....Lkl{{) tu sam dosta nucio, ali opet zato sto me je interesovalo i sto sam to zeleo da naucim.
Pozdrav

agroekonomista
11-07-11, 00:27
Moram i ovo da dodam, da se uci iz zastarelih knjiga, primera....skrtost profesora da prenesu realno znanje je jako porazavajuce!

animal sciense sax
11-07-11, 14:53
Slazem se sa tobom dobrog agroekonomistu, inzinjera poljoprivrede mozes ako hoces za mesec dana ajde dva do tri meseca neke obuke da naucis.. skolstvo je porazavajuce. Pored toga je i problem sto diplomci ne znaju ne njihovom krivicom da prepoznaju zitaricu, ili npr. da ne znaju znacenje i smisao fotosinteze biljaka ...

mrno1983
02-12-11, 11:35
Čitajući komentare dolazim do saznanja da je još uvek naročito kod mladih i dalje u glavi stara pokvarena ideologija "svi su drugi krivi samo sam ja ispravan". Ne mogu da se složim sa konstatacijom da je bilo koji fakultet, smer loš. Jedan od meni omijlenih profesora nam je uvek ponavljao da je u životu najperspektivnije ulaganje u sebe i stojim iza toga. Šta hoću da kažem.. Jednostavno koliko budeš učio i na koji način budeš upijao i primenjivao znanje tokom studiranja će ti otvarati vrata i puteve u daljem životu.. Fakultet je samo jedan stepenik koji treba da pregaziš u životu i ništa ne garantuje ako ne nastaviš da se usavršavaš, proširuješ svoje znanje i napreduješ u svakom smislu. Meni kao agroekonomisti je sasvim ok smer ali u školstvo u globalu neću da ulazim jer mislim da je isuviše problematično. A što se tiče stručnosti i podučenosti u smislu ekonomiste i-ili agroekonomiste mogu sa sigurnošću da tvrdim da su pojedini predmeti u mnogome obimnije i zahtevnije proučavani na Poljoprivrednom fakultetu Zemun nego na Ekonomskom u Beogradu naročito u "Teoriji i analizi bilansa" koji je čist ekonomski predmet. Pa samim tim ne pije vodu činjenica da će se postati bolji ekonomista ako završiš ekonomiju što ne žnači da hoćeš ako završiš agroekonomiju nego samo dalje potvrđuje konstataciju da sve zavisi od samog pojedinca i njegove posvećenosti nauci.. Dakle da ne dužim, agoekonomija je po mom skromnom mišljenju sasvim ok. I za kraj jedna mudrost:
Ne možemo da utičemo na to, s koje će strane vetar duvati ali možemo da podesimo jedra.

marko1984
06-12-11, 08:41
Zanima me kakva je situacija na poljoprivrednom fakultetu u Zemenu u vezi studenata koji su u radnom odnosu.Hteo bi da upisem smer ratarstvo i povrtarstvo pa ne znam da li bi mogao da postignem da radim i da idem na predavanja.Da li profesori izlaze u susret sto se tice studenata koji su u radnom odnosu?Da li je obavezno da se ide na svako predavanje i svaku vezbu?

tihana
07-12-11, 15:29
da li bi neko mogao da mi kaže nešto o modulu upravljanja bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane??

retlav
07-12-11, 17:45
Diplomirao sam na smeru Poljoprivredna tehnika na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu. Na tom smeru ispiti su bili većinom vezani za poljoprivrednu proizvodnju i tehničke nauke mašinstvo, elektrotehniku, građevinarstvo. Naravno, kao i na svakom drugom smeru na Poljoprivrednom fakultetu, deo ispita je posvećen nepotrebnom teoretisanju iz ekonomije. Čast kalkulacijama koje sam odmah po zaposlenju morao da primenim! Danas, potreba za inženjerima poljoprivredne tehnike je značajno opala na poljoprivrednim gazdinstvima u eksploataciji poljoprivredne tehnike jer dobar deo posla mogu da odrade i ratari, voćari, stočari, zaštitari i meliorativci. Velikim privatnim gazdinstvima nisu potrebna dva inženjera kad može da se plaća jedan. Potreba za ovakvim kadrom je u prodajnim i servisnim centrima domaće i strane mehanizacije i ostale tehnike vezane za poljoprivredu, što ranije nije bilo toliko rašireno. Potom zaposlenje se može naći i u bankama na odobravanju kredita za kupovinu mehanizacije, školama, institutima, komunalnim preduzećima tipa zelenilo, čistoća (mada za par poslednjih totalno je nebitno šta si završio). Na kraju, mogu da se pohvalim da su moje kolege iz generacije većinom zaposlene u struci! Eto ukratko >:({

sremac88
07-12-11, 17:52
E kad bi i mi koji smo pri kraju studija bili takve sreće da se zaposlumo u struci.Ja sam četvrta godina na smeru koji se zove Biotehnika i menadžment.To je u suštini smer poljoprivredna tehnika samo ima nekoliko ekonomskih predmeta više i neki su predmeti drugačije nazvani ali se isto uči čak i na predavanja idemo sa smerom polj.tehnika.Ovaj moj smer predstavlja "modernizovan" smer polj.tehnike, i malo olakšan.Mogućnosti za zaposlenje su potpuno iste kao i sa smerom polj.tehnika.

retlav
07-12-11, 18:11
E kad bi i mi koji smo pri kraju studija bili takve sreće da se zaposlumo u struci.Ja sam četvrta godina na smeru koji se zove Biotehnika i menadžment.To je u suštini smer poljoprivredna tehnika samo ima nekoliko ekonomskih predmeta više i neki su predmeti drugačije nazvani ali se isto uči čak i na predavanja idemo sa smerom polj.tehnika.Ovaj moj smer predstavlja "modernizovan" smer polj.tehnike, i malo olakšan.Mogućnosti za zaposlenje su potpuno iste kao i sa smerom polj.tehnika.

Da, ovaj smer na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu nije postojao kad sam ja upisivao faks. Prateći svoja interesovanja izbor predmeta na Biotehnici mi se jako sviđa. Svaka čast.

I usput da dodam da će se u petak 09.12.2011. na Poljoprivrednom Fakultetu u Zemunu održati XV naučno - stručni skup sa međunarodnim učešćem »AKTUELNI PROBLEMI MEHANIZACIJE POLjOPRIVREDE 2011“ DPT - 2011.« Ulaz je valjda slobodan! Lkl{{

agroekonomista
07-12-11, 20:52
Zanima me kakva je situacija na poljoprivrednom fakultetu u Zemenu u vezi studenata koji su u radnom odnosu.Hteo bi da upisem smer ratarstvo i povrtarstvo pa ne znam da li bi mogao da postignem da radim i da idem na predavanja.Da li profesori izlaze u susret sto se tice studenata koji su u radnom odnosu?Da li je obavezno da se ide na svako predavanje i svaku vezbu?
Dok sam ja studirao vezbe su bile obavezne, dok su predavanja kod nekih profesora takodje bila obavezna. Najbolje da se raspitas, jer neke stvari su se promenile! Posao i fakultet????

Surdonja
10-12-11, 10:37
@marko 1984 komsija, u principu se slazem sa @agroekonomista. Prisustvo na vezbama i predavanjima je obavezno. Jedino sto profesori i asistenti hoce i mogu, da ti izadju u susret je da ti dozvole da ides na vezbe sa nekim drugim smerom. Tako ti ostaje malo vise prostora za manevar. Ja sam uspeo tako da odslusam 4. godinu. Meni je doduse bilo malo lakse, jer sam imao drugove sa kojima sam krenuo od pocetka, pa su oni ponekad uspevali da me potpisu na listu prisutnih ili da podvale moj praktikum da ga asistent potpise, kada nije bilo mogucnosti da dodjem. Problem je sto su tebi smene promenljive, pa ako si slobodan ovog ponedeljka, to ne znaci da ces biti slobodan i sledeceg. Bilo bi jako komplikovano iskombinvati sve to cetiri godine. No uz malo maste i kombinacije sve se moze, "pametan uvek nadje nacin, a budala izgvor". Svrati do mene kad budes slobodan, pa cemo pricati.

Sasa Rankovic
18-04-12, 15:23
Narode, jel ima neko ko je upisao smer agroekonomiju skorije u poslednjih 3,4 godine. Zanima me par stvari u vezi ovog smera, na savet drugarice uzeo sam predmet za prijemni socilogiju, e sad tamo u informatoru ima samo 120tak pitanja a cuo sam takodje da ce od tih 120 biti samo 30 pitanja na prijemnom i da u principu svi imaju po 60 bodova. Ako neka zna da li je to tacno da je prijemni toliko lak ?

hvala unapred na odgovorima pozdrav

sremac88
18-04-12, 15:31
Da li se to odnosi na poljoprivredni fakultet u Novom Sadu?Lak je prijemni ako naučiš, pitanja nisu teška i lako se uče.I tačno je to da mnogi imaju maksimalni broj bodova, ali je jaka konkurencija i sa maksimalnim brojem bodova na prijemnom ne znači da ćeš biti primljen na budžet.Moj rođeni brat je jesenas upisao taj smer i bio je predposlednji na listi za budžet sa ostvarenih 89.7 bodova.

Sasa Rankovic
20-04-12, 12:28
Ne , ja konkurisem za fakultet u Zemunu. Vrv se slicna stvar radi i u Zemunu samo msm da je jaca konkurencija. Ako neko zna konkrentno za fax u Zemunu da mi odgovori na ona pitanja. Hvala unapred

prof. dr. Seljak
21-04-12, 19:18
Prijemni jeste lak ali svi dobro urade u principu, a onda odlucuju bodovi iz srednje. Na agroekonomiji je velika konkurencija, tako da treba sve da bude dobro uradjeno.

tihana
22-04-12, 22:31
da li neko možda zna koliki je bio minimum bodova za prošlu godinu??

fiat615
22-04-12, 23:03
Kod nas u Banjluci ima od smjerova:ratarstvo i povrtarstvo, zastita bilja, hortikultura, animalna, agroekonomija i ruralni razvoj sto idem i ja ista je situacija kao i u Srbi sto je pisano u prethodnoj strani, kad se zavrsi agroekonomija niti si sta naucio iz ekonomije niti sta iz poljoprivrede sve je ubrzano.

agroekonomista
16-05-12, 01:09
Čitajući komentare dolazim do saznanja da je još uvek naročito kod mladih i dalje u glavi stara pokvarena ideologija "svi su drugi krivi samo sam ja ispravan". Ne mogu da se složim sa konstatacijom da je bilo koji fakultet, smer loš. Jedan od meni omijlenih profesora nam je uvek ponavljao da je u životu najperspektivnije ulaganje u sebe i stojim iza toga. Šta hoću da kažem.. Jednostavno koliko budeš učio i na koji način budeš upijao i primenjivao znanje tokom studiranja će ti otvarati vrata i puteve u daljem životu.. Fakultet je samo jedan stepenik koji treba da pregaziš u životu i ništa ne garantuje ako ne nastaviš da se usavršavaš, proširuješ svoje znanje i napreduješ u svakom smislu. Meni kao agroekonomisti je sasvim ok smer ali u školstvo u globalu neću da ulazim jer mislim da je isuviše problematično. A što se tiče stručnosti i podučenosti u smislu ekonomiste i-ili agroekonomiste mogu sa sigurnošću da tvrdim da su pojedini predmeti u mnogome obimnije i zahtevnije proučavani na Poljoprivrednom fakultetu Zemun nego na Ekonomskom u Beogradu naročito u "Teoriji i analizi bilansa" koji je čist ekonomski predmet. Pa samim tim ne pije vodu činjenica da će se postati bolji ekonomista ako završiš ekonomiju što ne žnači da hoćeš ako završiš agroekonomiju nego samo dalje potvrđuje konstataciju da sve zavisi od samog pojedinca i njegove posvećenosti nauci.. Dakle da ne dužim, agoekonomija je po mom skromnom mišljenju sasvim ok. I za kraj jedna mudrost:
Ne možemo da utičemo na to, s koje će strane vetar duvati ali možemo da podesimo jedra.

Tacno je za predmet Teorija i analiza bilansa, profesorka Vukelic je trazila dosta (na nasem fakultetu, a kad drzi ispit na Bankarskoj akademiji onda moze i ovako i onako), ali koga sad drzi i predaje, docent koji je do juce predavao i drzao Kalkulacije i nema veze sa Bilansima.....Ne bih bas komentarisao profesore i njihova zalaganja da prenesu znanja studentima!

Ah da, da odgovorim kolegi mrno1983....to sto nas poslodavci cene i imaju uopste pojma da postoji smer agroekonomija to je druga prica. Prvo se gleda Ekonomski fakultet pa tek onda Agroekonomija!!!!

Stanke
25-05-12, 19:34
Ja planiram da upisem poljoprivredni u Zemunu ove godine i vec za pocetak sam ogorcen nekim stvarima...Informator i pitanja iz sociologije su po 350 dinara,a ukupno nemaju ni 40-tak listova,ne mogu da verujem da su hteli tu da zaradjuju toliko o.O Druga stvar-prijemni kosta 8240 din!!Sramota!!!
Ali nevezano za to,jos nisam odlucio koji cu konkretno smer da upisem,ali sam video da u vocarstvu ima nekoliko ispita vezanih za pcelarstvo,da li neko ima nekakva iskustva o tome,i da li ima neki smer koji je usko vezan za pcelarstvo??U vocarstvu je obavezan predmet,a moze se uzeti i 2 izborna,u povrtarstvu se moze uzeti kao izborni a u zootehnici je isto obavezan predmet..Da li se posle moze napredovati sa tim smerovima,i gde je mozda bolje izucavati da li na vocarstvu ili zootehnici??

sremac88
25-05-12, 19:45
Tek ćeš da se razočaraš kad kreneš na fakultet pa kad vidiš šta se sve plaća i koliko košta!Zato uradi što bolje prijemni da uđeš na budžet jer se samofinansirajućim studentima dere koža sa leđa svaka sitnica se plaća i tri puta je skuplje nego za budžetske studenta.A ti informatori i pitanja su jeftini tu u Zemunu, na poljoprivrednom u NS-u to košta po 600 dinara svaki, pa prijava za polaganje prijemnog 6000 pa upis 6000(ako si na budžetu)...

Stanke
25-05-12, 20:07
Ma znam da se sve placa,ali je ovde dosta skuplje nego na saobracajnom koji studira moja devojka,i to dosta skuplje...

Jakovac
12-06-12, 15:37
Onaj ko hoce da se lako zaposli posle faksa,neka upise zastitu (fitomedicinu). Ja sam cekajuci jedan posao,odbio 3 koja su manje placena i to ove krizne godine. Jedini je problem sto su plate male po apotekama,a najcesce se tu pocinje.

milicaboza
17-06-12, 11:26
Ove god zelim da upisem Poljo. ako moze neko da mi kaze kada se bira zeljeni modul? hvala puno...

Jakovac
17-06-12, 21:23
Bira se odmah na pocetku. Ja kao zastitar ti normalno preporucujem fitomedicinu,tehnologije su isto vrlo perspektivne,a za sve ostalo ce ti trebati ili debela veza ili jos deblja sreca da bi se brzo zaposlio.

agroekonomista
17-06-12, 23:02
Ove god zelim da upisem Poljo. ako moze neko da mi kaze kada se bira zeljeni modul? hvala puno...

Naravno, biras smer odmah po upisu. A sto se tice perspektive, kolega Jakovac ti je vec rekao fitomedicina, tehnologije, ratarstvo, vocarstvo i vinogradarstvo, agroekonomija, stocasrstvo.....

Zelim ti uspeh i dosta zivaca!!!!;D}

milicaboza
18-06-12, 00:35
Odabrala sam preh. tehnogoliju. I nadam se da cu uspeti da upisem modul za upravljanje bezbednoscu... hvala vam puno... :)

Stanke
28-06-12, 23:02
Za prehrambenu tehnologiju vlada najveca ponuda,samim tim i treba najvise podova..Takodje svi prehrambeni smerovi su veoma perspektivni,tj dosta lako se nalazi posao,ali imam informacije iz prve ruke da su najtezi..Juce je bio prijemni (ja sam bio na sociologiji i mogu da kazem da je bio smesan,u pravom smislu te reci) ujutru idemo da vidimo rezultate i uskoro ce biti upis,pa se vidimo onda da sumiramo rezultate :)

Fragumman
30-07-12, 13:46
Pozdrav Stanke. Jesi upisao faks? Ja sam upisao BP - ratarstvo. A inace smo komsije, ja sam u Pinosavi. Nenad

bane 93
31-07-12, 15:22
Pozdrav svima,ja sam takodje upisao poljoprivredni fakultet u BN,budzet,interesuje me vase misljenje koji smer izabrati posto se bira valjda kasnije(posle zavrsene prve godine),imaju 3 smera:Opsti,Biljna proizvodnja i Stocarstvo.Unapred hvala
Pozdrav

Jakovac
11-09-12, 08:02
Drzi se biljne proizvodnje posto od stocarstva nema 'leba.

fiat615
11-09-12, 09:48
Neznak kavi su ti opsti smjerovi, ja sam se zeznuo kud sam upisao ovu agroekonomiju

agroekonomista
11-09-12, 11:49
Haha, nisi jedini koji se zeznuo!!!>:({

Пеле032
21-10-12, 18:31
Занимају ме Ваша искуства са смером фитомедицина? Четврта сам година средње, и то ми је фаворит што се уписа на факултет тиче. И које друге смерове препоручујете? Хвала унапред. ::pomoc:;

agroekonomista
21-10-12, 23:24
Занимају ме Ваша искуства са смером фитомедицина? Четврта сам година средње, и то ми је фаворит што се уписа на факултет тиче. И које друге смерове препоручујете? Хвала унапред. ::pomoc:;

Procitaj predhodne postove.....sve ti je receno, nije se nista promenilo do sada>:({

Пеле032
22-10-12, 13:16
А који предмет је за пријемни испит? Тражио сам и по инфостуду, ал нема нигде. И колико ученика се прима на буџет? >:({

agroekonomista
22-10-12, 23:18
А који предмет је за пријемни испит? Тражио сам и по инфостуду, ал нема нигде. И колико ученика се прима на буџет? >:({

Buduci kolega ovde ti sve pise, samo malo da potrzis na netu:-[{http://www.agrif.bg.ac.rs/files/upis/pdf/INFORMATOR-2012.pdf

Stanke
31-10-12, 19:07
Ej ja tek sad vidim ovaj post...upisao sam,vocarstvo,i za sad ide lepo,nije lose :) kako napreduje na ratarstvu?? :)

Fragumman
21-11-12, 21:02
Ej ja tek sad vidim ovaj post...upisao sam,vocarstvo,i za sad ide lepo,nije lose :) kako napreduje na ratarstvu?? :)

Pozdrav kolega. Pa mi smo onda zajedno na dosta predavanja. Moj broj, cujemo se. 065-446-1638

Lazarus
19-12-12, 17:34
Ko želi da upiše poljoprivredni u Zemunu neka ide na FITOMEDICINU .NEMOJTE DA UPISUJETE AGROEKONOMIJU I BACITE 4-5 GODINA ŽIVOTA UZALUD. Sa diplomom fitomedicine možete da nadjete posao i da budete zadovoljni sobom jer bez obzira na prosek, kolege sa fitomedicine su stručne u svojoj oblasti.Znaju nešto a ne kao na agroekonomiji samo se proleti kroz svu materiju koja se izučava na celom fakultetu + ekonomski predmeti.Zadatak agroekonomista je da štancuju ispite kao na pokretnoj traci. Nema na agroekonomiji proučavanja,studiranja, već moraš da kupiš od profesora knjigu,nabubaš je od korice do korice i na ispit. Ne mogu da komentarišem odnos profesora kada je kolega mrno1983 studirao ali sada je katastrofalan.Nema nikakve želje sa njihove strane da modernizuju gradivo i približe materiju studentima. Takodje kod nekih profesora koji su meni predavali vlada mišljenje da ako ne položiš njihov predmet da to znači da ti ne možeš da funkcionišeš u svetuLkl{{Lkl{{
Kolega mrno1983 je rekao da zavisi od samog pojedinca i njegove posvećenosti nauci.

Nažalost prisustvovao sam ispitima na kojima su ljudi rušeni jer nisu znali kakvo će vreme biti sutradan i u kom pravcu duva vetar u oblasti gde žive( ove krucijalne informacije su bile neophodne za mehanizaciju) toliko daleko idu u svom komleksu Boga da je na jednom ispitu srušeno 28 kolega jer nisu znali da jedna godina ima 960 dana.Kada je prijatelj pitao kako može godina da ima 960 dana professor je odgovorio da on odredjuje kretanje Zemlje dok su kod njega na fakultetu.

Kolega iz moje generacije dobijao je samo desetke i devetke, na svakom predavanju i vežbama se javljao,svaki seminarski rad predavao pre vremena VEOMA posvećen student,završio je prvi u generaciji,kada sam ga poslednji put video pun entuzijazma.Nakon godinu dana obijanja pragova u potrazi za poslom po celoj Srbiji , priznao je da je izgubio četiri godine života uzalud. Znao je da pričao on o svemu ali kada bi mu dali da uradi nešto dečko nije znao gde da počne.Za to vreme zavidan broj kolega sa fitomedicine je našao posao, završili su fakultet u normalnim rokovima i uspešno zatvorili to poglavlje svog života.
Zato živela fitomedicina Lkl{{Lkl{{

poljogospodar
20-10-14, 18:29
Jel neko upisao master fitomedicine? Kakva su vasa iskustva na masteru?

agroekonomista
21-10-14, 14:43
Bezi od mastera na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, bolje i kvalitetnije zavrsi negde preko nego ovde da ti uzimaju pare i zivce....pricam za smer agroekonomija.

poljogospodar
24-10-14, 15:48
Izasla je preliminarna rang lista za upis na master studije u Zemunu. Nekako mi se cini da ima dosta ''slabijih'' kandidata, po proseku na smeru Fitomedicina. Nije valjda da vecina zaobilazi master na ovom smeru?

tapiture
22-02-15, 21:32
Хтео бих да вас питам,хоћу да упишем пољопривредни факултет па се сад двоумим између ратарства и повртарства и фитомедицине?Ако може савет?

TUTA
22-02-15, 22:21
Evo da postavim i ja par pitanja. I odmah da se izvinim ako ne pisem u odgovarajucoj temi :)

Skoro sam zavrsio Sumarski fakultet, smer sumarstvo. Zeleo boh da upisem master,ali sada razmisljam citajuci ovu temu o Poljoprivrednom fakultetu i modulu fitofarmacija. Razmisljam i o nastavku studija na mom fakultetu modul zastita suma,ali u sustini to je priblizno ista materija. Fitofarmaciju ucimo iz neke knjige sa poljoprivrednog fakulteta, nisam zapamtio autora. Interesuje me vase misljenje? Unapred hvala.

North ARMY
22-02-15, 23:25
Najskuplji smer si izabrao.Ne gresim kod nas je velika navala na master i opet AKO ne gresim donesena je odluka da nasi studenti imaju prioritet u odnosu na studente sa drugih fakulteta pri upisu mastera. Zasto ? Zato sto je nas fakultet dosta tezak i jako mali broj ima dobar prosek,pa se pojavio problem sa studentima priznatih fakulteta kao sto je Megatrend,Fimek,Educon...i gle cuda sve vrhunski studenti sa prosekom skoro 10 okruglo i onda dodju i kod nas upisu master i posle im se vodi kao da su studirali drzavni fakultet.

poljogospodar
22-05-15, 17:50
Ja sam posle NS upisao master u Zemunu. Svi studenti su na budžetu.

Aleks97
20-10-15, 17:10
Pozdrav. Interesuju me vasa iskustva sto se tice smera Ratarstvo i povrtarstvo. Hteo bih da upisem pa se dvoumim. Da li je tezak i ostalo. Unapred zahvalan. Lkl{{

gost2711
20-10-15, 17:28
Pozdrav. Interesuju me vasa iskustva sto se tice smera Ratarstvo i povrtarstvo. Hteo bih da upisem pa se dvoumim. Da li je tezak i ostalo. Unapred zahvalan. Lkl{{Upisi fitomedicinu,jeste teza od ostalih bioloskih smerova,ali ima perspektivu,pozz>:({

Aleks97
05-02-18, 17:57
Pozdrav, upisao sam smer Vocarstvo i vin, sad sam druga godina, dobar smer, po meni.

biber99
11-02-18, 14:27
Pozz ove godine treba da upisem faks.Izabrao sam Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu smer Ratarstvo i povrtarstvo pa ako ima neko neka iskustva neka kaze.Sad je samo ostalo prijemni da se odradi a za ostalo se ne bojim.

North ARMY
11-02-18, 18:23
Sta te tacno interesuje ?

biber99
11-02-18, 18:40
Pa jel vredi to upisivati dal je dosadan ili ima i neke prakse i to tako

German hunting terrier | Jagdterrier