PDA

View Full Version : Motokultivatori - opšta tema


Poljoinfo Wiki - poljoprivredna enciklopedija
Poljolink - adresar poljoprivrednih firmi

Advertisement


Advertisement

Advertisement


Strane : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

novii
11-01-08, 11:16
Pošto su motokultivatori, prilično česti kod poljoprivrednika evo jedno mesto i da se o njima može diskutovati. Zgodni su jer imaju veliki broj različitih priključaka i mogu da se primene u velikom broju raznih situacija.

busank
29-06-08, 00:08
Interesuje me kakvih sve tipova ima i kakve su razlike između motokultivatora. Šta se isplati kupiti za baštu oko kuće. Amater sam a nude mi mašine od 300 do 1000€. Kakva su iskustva sa ovim stvarima. 211 čitanja a nikakav komentar. Verovatno ima 211 zainteresovanih.

novii
29-06-08, 00:53
Interesuje ovo mnoge, ali nepišu mnogo o tome. Nego da se okrenemo motokultivatorima, ovo što su ti ponuđeni za 300 evra su verovatno benyinci od 8 ks, a oni oko 1000 eura su dizelaši od 14 ks. Zavisi i šta ti nude od priključaka uz motokultivator. Ali je najvažnije koliko ti zemlje imaš oko kuće i koliko je ozbiljno misliš raditi. Sa ovima od 8 ks možeš da zaboraviš na oranje, kada se sprema sadnja krompira na primer.

Ja imam Labin Progres od 8 ks, i dobar je. Ima tri vrste točkova, mada ja posedujem samo najmanje gumene. Imaju još i veliki gumeni kada se nešto prevozi, a postoje i gvozdeni kada se nešto teže radi u polju. A što se tiče tipova tu je isto zanimljiva situacija, jer se priključci mogu po pravilu koristiti na više različitih modela motokultivatora.

Reci šta ti konkretno nude, pa ću onda moći malo više da ti kažem informacija >:D

busank
29-06-08, 01:19
Odlično, ovo radi... Nude mi Motokultivator IMT 506 ( za njega sam zainteresovan a ne znam zašto, izgleda mi očuvano) a za ostale nisam zapamtio nazive. Ovaj mi cene oko 500€ bez ikakvih dodataka. Da li se isplati tražiti ih "preko", recimo na e-bay, ima li kakvih carina na to i koliko. Gde je bolje uzeti, ovde ili tamo (uzimajući u obzir rezervne delove, poravke ali i kvalitet) :lol:

novii
29-06-08, 07:29
Ja kada sam kupovao, sam pratio male oglase, i gledao [ta se nudi u okolini Apatina. Kupio sam Motokultivator Labin Progres 8 ks, špartač ( koji je dobro osmišljen i napravljen ) i plug koji treba malo da se doradi.To sam sve platio 380 eura. Posle sam opet prateći male oglase našao frezu za motokultivator, koja može da se namešta po širini i nju sam platio 200 eura. Prikolicu smo sami napravili kod kuće i to je to otprilike moje iskustvo sa kupovinom motokultivatora.

I motokultivator IMT i Labin Progres imaju Lamurginijeve motore iste tako da što se tiče delova to je sve ok.

Arsa
29-06-08, 12:13
Motokultivtor nemam ali uopsteno o njima mogu dosta reci ,(IMT i Labin Progres imaju Lamurginijeve motore) ovo glasi oba imaju DMB-ov motor po licenci Lombardini , inace i Goldoni te pipove motora ugradjuje u svoje motokultivatore , mada kod IMT-a Knjazevac ima i sa njihovim motorom isto licencnim jer u Knjazevcu postoji fabrika za proizvodnju malolitraznih motora , IMT Knjazevac proizvodi 506 sa benzinskim motorom koji su su se pokazali izdrzljivim i trajnim stariji tipovi imaju Ceske karburatore koji znaju da zataje , a popravka se vrsi tako sto se ostavi da se ohladi pa ponovo vozi Misko Lkl{{ ili se zameni sa Bingovim karburatorom , jedini nedostatak 506-ce je nepostojanje blokade pa kod velikog opterecenja zna da obrne paljenje i krena unazad i tada dolazi do povreda koje nisu nimalo naivne .
Sto se tice Dizela tu je 507 (koji se jedno vreme radio i u benzinskoj varijanti i trosio cist benzin ali imao je nedostatak motor se kupao u ulju nije imao pumpu pa u radovima na vecim stranama je znao da zariba i brzo su prekinuli da ga proizvode ) za 507 kazu da je od 10 ks mada tu ima dva tipa motora koji su se ugradjivali prvi od 8 ks 6LD 360 i drugi LDA 450 od 10ks i 509 svi kazu 14 ks a i tu su ugradjivana dva tipa motora LDA 450 od 10 ks i LDA 515 od 12,5 ks razlika u ova dva poslednja je u sirini klipa , tako da je moja preporuka ako vec moze da se bira onda motor LDA 450 koji se pokazao daleko najkvalitetniji

U poslednje vreme proizvodnjom motokultivatora je poceo da se bavi i IMT-Boljevac i rade IMT-408 d sa motorom 8 ks , IMT 410 d sa motorom 10ks i IMT 414 d sa motorom 12,5 ks . Menjac ili transmisija je licencirana od Spanaca i nije se najbolje pokazala zna da zariba tj blokira , ovo govorim iz iskustva jer sam ovlasceni serviser IMT-a

Ranije je i DMB- pokusao sa motokultivatorima ali nisu dobro usaglasili odnos motor menjac freza tako da su brzo odustali od toga

@ novil

Taj koji si kupio je jedan od najboljih i tu klasu ulazi IMT-507 sa istim motorom

novii
29-06-08, 12:26
:D

Po sistemu, i ćorava koka, neko zrno ubode. Ali mogu reći da se pokazao zaista veoma dobro, pa iako nailaze potencijalni kupci za nema ništa od prodaje. Lkl{{

busank
30-06-08, 10:37
Smatram da motokultivatori kao tema zauzimaju posebno mesto kao samostalni forum u poljoprivrednoj mehanizaciji. I sam sam slučajno primetio da postoji "jedan" post na ovu temu. Negde sam pronašao podatak da u Srbiji postoji oko 600.000 vlasnika sa parcelama manjim od 0.5ha. Sa obzirom da je jedan deo njih zainteresovan za mehaničku obradu zemljišta - logično i ovakvom mehanzacijom, a da netu ima vrlo malo podataka o ovoj temi, bilo bi dobro da zaista zaživi i da se nalazi baš ovde.

novii
30-06-08, 12:14
Naravno da sam za to, jer bi to omogućilo lakše snalaženje. Nije meni nikakav problem da otvorim rubriku o motokultivatorima, ali kada bi bilo malo više zainteresovanih. Jer je forum iovako glomazan , a da dodam se otvori još tema na njemu u kojima će se slabo piati neide.

Ali dobro je, jer se počelo bar u ovoj temi pisati o motokultivatorima. I taj podatka o 600 000 domaćinstava sa tolikim posedom zemlje je sigurno tačan. Esada sajtovi i ako postoje od proizvođača motokultivatora su slabi i jadni, pa ćemo ipak morati da se poslužimo sa ovim forumom da bi sebi olakšali posao. >:({

jaguar
20-07-08, 22:26
Imam labin progres kultivator već 20 godina sa orginalnom prikolicom,frezu kosačicu sam prodao nije dobro odradjena.Motor mi je već drugi kupljen nov pre 2 godine.Do sada sam ga rasklapo i sklapo u najsitnije delove sigurno 20 puta.Na prvom motoru sam radio tri generalke.Čitam i ovde neke komentare i nikad mi nije bilo jasno šta je prava istina;imt 509 i labin imaju iste motore lda 450.Razlika je u menjaču i neki dodatni spoljni delovi.Za 509 svi kažu da ima 12 ks neki tvrde 13 ks,A za labin u upustvu piše 8 ks.Šta je tu prava istina.Inače za moj labin sigurno mogu da tvrdim da je presao vise nego polovina kultivatora u srbiji zajedno.Najdalje sa njim na jednoj relaciji sam isao 130 km u jednom pravcu.Jasam iz okoline Loznice dolazio sam u rumu na pijac 14 puta.Za vreme bombardovanja sam isao u Bjeljinu ponedeljkom sredom i petkom a u Janju to je pola puta do Bjeljine utorkom četvrtkom i subotom.Imam ugradjenu kompletnu signalizaciju kao na auto.Uljne kočnice na prikolici.Od Loznice sam daleko 20 km prema Valjevo u proseku sam tri puta sedmično za ovi 20 godina u Loznici sa njim.Jedino kad je neko nevreme.A znao sam u nuždi ići i po snegu na -13-14 stepeni.Znam neki ću tvrditi i reći da sam "lud",ali to je realnost.Postaviću vam sutra nekoliko slika da ga vidite.

novii
20-07-08, 23:12
Dali si imao problema sa kvačilom ta svom motokultivatoru. I koje ulje koristiš trenutno za njega?

jaguar
21-07-08, 14:41
Šta ti je sa kvačilom?Na njemu je fićina lamela i korpa jedine probleme što sam imao sa kvačilom puca brzo sajla kod same ručice. i veliki je rukohvat kvačila pa je teško stiskati ručicu.Ali napiši šta te muči pa ću ti odgovoriti.evo slika moje ljute mašine.Pretrpela mnogo što šta ali i dalje odlično funkcioniše.
http://img521.imageshack.us/img521/852/picture004bn7.jpg

novii
21-07-08, 15:07
Pa kada stisnem kvacilo ne reagujekako bi trebalo, kada se menja brzina samo nesto krlja, pa sam ga batalio u zadnje vreme. Inace dobro radi sve ostalo.

jaguar
21-07-08, 16:19
To sto ti krlja je znak da ne razdvaja dovoljno.Probaj da otkačis sajlu i izvučeš iz pancira pa je dobro naulji i ponovo vrati u pancir,pa onda nasteluj na šafu kod ručice.Jesu ti okretne ili stabilne ručke?Ako su stabilne dole na zvonu gde je zakačena sajla otpusti sajlu i kod ručice do kraja zavrneš šraf gde ulazi pancir onda konbinirkama na zvonu zategneš što više sajlu i onda je pričvrstiš i po potrebi još malo odvrni šraf za štelovanje na ručici.Ako ti to ne reši problem ondaa mora da se razdvaja motor i u zvonu ima još jedan šraf koji šteluje rastojanje potisnog ležaja.Javi šta si radio i ako nešto zapne.

jaguar
21-07-08, 16:48
Još nešto iz iskustva:Sad trenutno rezervni delova za labinove menjače ima u radnjama ali je kvalitet jako loš nisu prošli termičku obradu .Na zupčanicima otpadaju zubci najbolje je traziti preko nekog direktno iz italije da se dobave delovi a mislim da ima i još poneka radnja koja od njih dobija delove.Najčešće im srada "medjuzupčanik brzina".Zupčanik koji pokreće prikolicu samo zadnja vuča ima dve brzine inače te se brzine koriste za pogon freze.Delova za motor ima u svakoj radnji uglavnom su dobrog kvaliteta sem karika koje treba obratiti pažnju kad se kupuju,Ima jedna firma u novom sadu koja ih proizvodi ali obavezno treba izvaditi iz kutije i pogledati na stisak kako reaguju da nisu meke.Ako neko planira kupovati bolji su labinovi od 509 za frezi bolji menjač,sporohodne brzine i najvaznije blokada im je na ručici ne ide preko sajli kao i osiguranje da nemoze da se uključi pogon u nazad dok se freza ne isključi.Time je smanjen rizik od povredjivanja pri kretanju u nazad.

slovak
21-07-08, 23:23
imam imt 509 deset godina,kupljen u rumi polovan. orem,freziram,navodnjavam,prskam.... malo mi je poceo pusiti belo na odusak motora. snagu ne gubi, pali iz prve. na njemu jos nista nije menjano sem naravno sajli i rucke gasa vise puta. sta da radim?

jaguar
22-07-08, 13:41
imam imt 509 deset godina,kupljen u rumi polovan. orem,freziram,navodnjavam,prskam.... malo mi je poceo pusiti belo na odusak motora. snagu ne gubi, pali iz prve. na njemu jos nista nije menjano sem naravno sajli i rucke gasa vise puta. sta da radim?
Operi filter ili zameni od goriva .Presteluj ventile.Ali nikako na ono fabričko 30 25 negi i usisni i izduvni na 30.I vozi dalje. 8)Pusti stručnjake koji hoće samo da zarade pare menjaju i što je dobro i što nije.Ako su karike loše nema kompresije slabo pali i izbacuje ulje na auspuh posebno na ler gasu.Kad ti je motor zagrejan ugasi ga i uhvatiš za leptiricu palenja mrdaj gore dole videćeš koliko ti na lezaju ima lufta.PozdravMalo sam trenutno zauzet napisaću ti još neke savete večeras.

slovak
22-07-08, 18:46
:D hvala, ''strucnjaci'' mi predlazu karike,generalka itd.Pozdravljam sve korisnike motokultivatora.Posebno Jaguara, ma ko da si!

jaguar
22-07-08, 19:53
Pusti stručnjake hoće para.Loše karike prouzrokuju loše palenje slabu kompresiju i stime manju snagu,na ler gasu izbacuju ulje na auspuh,isto izbacuju ulje na čep gde sipaš ulje.Kad je motor zagrejan ugasi i za leptiricu gde motaš kanap mrdaj gore dole videćeš kaki su ležaji jel imaju lufta.Večeras ću ti napisati više.Pozdrav.

jaguar
23-07-08, 01:03
To što kod tebe duva na čep je 99%ventili izduvni pre zatvara pa izbije gore na čep karike da su loše on bi ti spolja sav bio od ulja.Nebi bilo loše da skineš diznu i daš nekom da ti proveri i došteluje.Za sigurno motor nije loš ako dobro vuče dobro pali i ima dobru kompresiju.Meni se jednom desilo da u momentu izgubi kompresiju i nemogu da upalim.Ja sam to rešio ovako:Istočio ulje i gore kroz čep sipao dve litre nafte.I kad je se iscedila nafta,vratio ulje i opet odlično radi.A to je garež zalepio karike za klip.I to da znaš ako te još nešto zanima pitaj slobodno i javi na kraju šta si uradio. ::novac::

slovak
23-07-08, 21:12
:D vidi, majstor ga je otvorio, prva [gornja] karika se raspala, ostale 3 su bile ok. covek kaze samo nove karike i to je to. uzo sam u n. sadu u lombardiniju- 1500 din. sam cu promeniti filtere i ulje. kupio sam i sajlu kvacila;rucku gasa. to volim da imam u rezervi. jel ima neko da uvozi original sajle jer su ove "boban" katastrofa. ponekad mi izbaci iz rikverca, zasto:lol: hvala.


:D ps. sutra idem po masinu , videcemo kako radi.

jaguar
24-07-08, 01:35
Toje brišuca karika zato ti je malo izbacivalo ulja.Jer njen a uloga je da vraća(briše) ulje pri spustanju klipa.Nisi pito ima od jednog auta karike odgovaraju za njega.Mogo si naći odličnu kariku da ne menjaš ostale ako su dobre ali nema veze.Sad će biti još jači.

slovak
24-07-08, 21:46
Lkl{{ radi kao singerica!!!

jaguar
25-07-08, 23:40
Reko sam ti nemoj slušati stručnjake gledaju samo da uzmu pare.Uradio sam prošle godine jednom komšiji a jesenas ću i meni.Pokretanje motora na dugme kao sve ostale mašine.Koristio sam elektro pokretač od renoa i akumulator od 35 A Na minus 18 stepeni pali bez problema.Lako je uraditi a delovi su jevtini.Samo što mora da se skida zamajac dabi se ukopalo strugom za zupčanik ali radi kao doksa ne treba ni leptirica da se izvlači.Kad uradim meni staviću fotos da vidite. >:({

novii
26-07-08, 07:26
Bilo bi dobro da staviš nekoliko snimaka iz svake faze dorade kultivatora, jer to što planiraš raditi je veoma interesantno. I primamljivo moram reći. >:D

jaguar
26-07-08, 21:44
Nema problema kad budem radio meni palenje postaviću slike. >:({

brundalo
28-10-08, 20:48
Steta da je ova tema malo zamrla ajde da je ponovo ozivimo. Evo jedan zanimljiv link
www.mehagro.net
>:({ >:({ >:({

jaguar
28-10-08, 22:09
Slažem se šta je napisanoSvaka od mnogih varijanti motokultivatora ima svoju specifičnu namjenu. Zbog toga je prije kupovine motokultivatora potrebno pravilno procijeniti trenutne i predvidjeti buduće potrebe Ali koliko ovo košta u Eu?http://www.mehagro.net/images/BCS%20motokultivator.gif

brundalo
28-10-08, 23:00
Pa tu kod nas u Hr se cijene krecu govorim za nove kultivatore od nekih 3000 Eura navise. Honde su najskuplje. Recimo ovako jedan Labin-progres sa motorom od 14 Ks lombardini orginal talijanski kosta toliko cak nekih 300 eura manje. U tom rangu je i benassi sa istim motorom. El.start je skuplji nekoh 400 Eura takodjer je posebna doplata za diferencijal i jos druge pizdarije. Uostalom okrenuo sam na salu i prenio jedan link sa naseg Hr foruma ovdi pod slike pa pogledajte. Labin-progres sa DMB motorom je nesto jeftiniji. Oni ugradjuju obe vrste motora..
Ja trenutno imam prastaru agriu 1700 sa berning D6 motorom koji ne radi. to je inace 4 taktni benzinac od 6.5-7 Ks. sad cu ugradit ili DMB ili lombardini dizelasa od 10 KS pa trazim kako da to napravim, jer trebat ce preuredjivat spoj motora i getribe >:({ >:({ >:({

ivanhoe
29-10-08, 19:11
Sta raditi sa Hondom Mio Standard? Curi mu benzin ugusi ga!Plovak igla su osovinica su dobri,na prazno lepo radi dok pocnem raditi curi! Prestelovah kolicinu goriva da lose prima gas zbog malo goriva ali i tada zeki.Verovatno neku sitnicu previdim posto imam iskustva sa motorima (pogotovu Tomosovim opravke friziranja,prerade)

jaguar
29-10-08, 20:27
jedan Labin-progres sa motorom od 14 Ks Prvo zemljače nisam baš siguran da ti je citat tačan.Ja imam orginalnog labina i kod mene u karakteristikama piše 8Ks tako da ni meni nije jasno šta je prava istina ali jedno je sigurno jaka mrcina.Što se tiče cene tako je otprilike i kod nasNešto skuplji ali sada je kod nas samo problem što delove radi ko stigne tako da je to sada bruka.Do pre neku godinu zupčanici menjača su bili crni i nosio sam na proveru tvrdoće oni su termički obrađivani.Još uvek imam među zupčanik brzina koji mi stoji 3-4 godine napolju nije koroziro.A ovaj sad kupiš i samo ostavi napolju da padne rosa to zarđa.Radi mala privreda od sirovog čelika.Taki delovi su čak opasni lako pucaju zupci a samo jedan je dovoljan da u padne između polusovina i trkača i da te otera sa puta.Govorim o labinu jer on ima trkače.Ja nekad za deo čekam i po mesec dana dabi mi neko doneo iz italije orginalan neću kod nas da uzmem.A gde si stavio sliku ostavi link!

brundalo
29-10-08, 21:14
@jaguar
labin radi nekoliko vrsta tih kultivatora i u svakog stavlja svoj motor. Zavisi o namjeni. Ovdi imaju ljudi najnovije njihove freze. Sve mrcine od 14 konja a ima i par manjih.
Nego evo jedan dobar link za remont freze buduci da su danas sve slicne.Ovakva je i moja samo sa starijim 4 taktnim motorom isti je prihvat na getribu. Ovaj motor je 2 taktni. Sad ocu stavit 10 ks lombardini ili DMB svejedno pa daj koji savjet. Frajer mi ovdi pita 1000 Eura. njegov motor ugradnja, ma bas sve jedino transport moj. >:({ >:({ >:({
http://www.agria-reloaded.de/Galerie/Restauration/index3.html

jaguar
29-10-08, 22:54
Neznam prijatelju ovo su sve benzinski motori sa njima imam loše iskustvo kod mene je dizel i nebi ga menjo ni za jedan benzinac.

brundalo
30-10-08, 09:36
@Jaguar pa i ja hocu stavit dizelasa ali od 10 KS >:({ >:({ >:({

jaguar
30-10-08, 18:55
@Jaguar pa i ja hocu stavit dizelasa ali od 10 KS >:({ >:({ >:({
A onda u redu.Što se tiče 10 to je isti motor kso 9 samo su im ugradili veći klip i time pojačali snagu ali čuo sam mnogo slučajeva žale se da puca klipnjača a u tom slučaju najpre probije blok.Tebe ne zanima menjač ali ću ti reći i ovo menjači su im loši kod njih je mokra lamela motor i menjač su otvoreni koriste isto ulje ali kažu da svaki 50 časova rada propišaju ulje na sve strane.Moja preporuka bolje 9 nije to neka razlika u snazi ali što se tiče motora isti su samo su im ugradili veći klip,mislim da je 100mm ali najčešće srada ili klipnjača ili radilica na sredini ne može da izdrži.

brundalo
30-10-08, 19:29
Nakon svih informacija cini mi se da cu uzet novi motokultivator. 14 KS Labinprogres. Danas sam zvao Labin kosta 19900 kuna. Pomnozi sa 11.84 din i znat ces koliko kosta. To je cijena sa PDV-om. Bez el.paljenja i bez prikolice. U eurima ti to dodje oko 2800 eura izracunato onako u grubo. >:({ >:({ >:({ >:({

Tar
30-10-08, 19:35
Dokle ti mislis da ces moci rucno da palis 14 ks dizel ?
Verovatno ima nesto za dekompresiju......pa opet.

brundalo
30-10-08, 20:22
@ Tar a ne mora se bas sve kupit moze se nesto i doma napravit he he. A vidin da ovdi na forumu ima ljudi koji se razumiju u to pa ce valjda pomoc >:({

jaguar
30-10-08, 21:22
@ Tar a ne mora se bas sve kupit moze se nesto i doma napravit he he. A vidin da ovdi na forumu ima ljudi koji se razumiju u to pa ce valjda pomoc >:({
Ljudi šta vam je ja ga palim 20 godina bez problema a taj što ti uzimaš je 100% isti motor LDA 450 (proveri) A sada sam već pri kraju poslova imam delove samo da ugradim palenje pa ću vam poslati sliku kako to izgleda uradio sam tri ovog leta.A ako nećeš da čekaš možeš i sam uz pomoć nekog majstora.Treba ti Anaser od renoa 4 i prsten skineš isto sa njegovog zamajca skineš svoj zamajac i odneseš kod strugara da ti sa zadnje strane zamajca od kraja prema napred skine zamajac na veličinu prstena e onda ti treba ako nisi majstor neko da ti tačno razmeri na limu prema anaseru gde treba da probuši lim za ugradnju anasera.dabi njegov zupčanik lepo uskako i zupčio u drugi kad se to uradi ubuše se rupe za anaser i onda se napravi od pločevine deblj.5mm prsten da bude spoljni prečnik 20 mm širi od ukopane rupe i na njemu se takodje probuše rupe kao na limu.Onda sve skupa sa anaserom zavrneš na lim vratiš sve na svoje mesto kupiš jedan akumulator ne veći od 45A i najbolje negde na ručicama navariš jednu pločicu gde bi mogo postaviti jedan taster i za palenje i neku kontakt bravicu dati nebi neko iz neznanja stisnuo dugme i to ti je to.Palio sam ga na -23C bez izvlačenja sauh ručice.Ostaje ti problem kako puniti akumulator?Možeš da ga skidaš svremena na vreme pa da napuniš ili ako ti nije velika investicija da kupiš ima za njih altenator koji se ugradjuje u rupu na zadnjoj strani zamajca i ja ti pošaljem šemu kako da odradiš sve ostalo.A proveri na tom novom motoru dali slučajno nisu sami ugradili.Ako ti treba detaljnije upustvo za ugrađivanje palenja javi mi se na mail.

brundalo
30-10-08, 21:27
Jaguar ova valja pivu pa nek sve ide u 3 p... lepe matere >:({ >:({ >:({

jaguar
30-10-08, 22:20
Jaguar ova valja pivu pa nek sve ide u 3 p... lepe matere >:({ >:({ >:({
Može i dve pa dahttp://img146.imageshack.us/img146/3888/kolcecb3df7.gif

jaguar
01-11-08, 21:01
Šta je svi se razbežali odavde?

brundalo
01-11-08, 21:22
Ma đava se razbiza, problem je sta svi imaju dzondire, fendtove, classove...itd, a mi sta imamo kultivatore jedva da imamo i racunalo he he. Nego zva san Labin. Nema problema za ugradit el.paljenje. sve je vec pripremljeno i u onima koji ga nemaju. A za punjac dosta je ugradit spulu tako su rekli ili alternator.... uglavnomnece bit frke >:({ >:({ >:({

jaguar
02-11-08, 12:19
Da verovatno imaju pripremljeno davno sam video u jednoj prodavnici,prednji lim prosečen za alnaser.Ali proveri koliko to kod njih košta novo pa da vidimo koliko se isplati praviti ili kupiti novo.Jer ja znam koliko izadje kad se ugradjuje.Inace što se tiče špugne ja je zovem alternator.nije dovoljno samo ugraditi ona ima dva izlaza koji se na maksimalnom gasu kreću i do 50V,naizmenične struje to treba ispraviti u jednosmernu i reducirati da nebi smela biti više od 14.4V za punjenje akumulatora.A ako se koristi samo svetlo netreba ispravljati ali treba prilagoditi potrošnju da bi na malom gasu lepo sjajilo a na velikom da nebi pregorevale sijalice.U tome je razlika izmedju špugne i pravog alternatora što alternator daje stalno isti izlaz 14.4V a špugna povećava ili smanjuje ovisno od broja obrtaja.Inače nemora da znači da mi koji imamo freze jedva imamo za računalo imam ja i traktor i prikljucke ali nemogu da se odreknem labina sa njim sam odrastao 20-setak godina se družimo.Tako proverimi ako ti nije problem koliko kod njih košta sve za električno palenje i koliko je nova špugna.Pozdrav

brundalo
02-11-08, 12:35
Javit cu ti sutra odmah. Idem u ZD, pa cu svratit do njih. Ali cini mi se da je komplet nekih 300 Eura skuplji od osnovne verzije. Znaci nekih 3100 eura Labin 14 ks sa el paljenjem, svjetlom, i svime sto ide uz to >:({

jaguar
02-11-08, 13:01
Mene interesuju delovi samo ne ugradjeno.Znaci Lim (verzija sa otvorom za anaser),Anaser u kompletu sa zupčastim prstenom i špugna.I nije lošo traži ako nemaš ti adresu sajta gde se mogu pregledati rezervni delovi sa cenama Itd.Ako imaš njihov sajt pošalji mi odmah adresu.

brundalo
02-11-08, 13:30
Na google utipkaj entrada-susnjevica i izbacit ce ti glavne i jos puno pomocnih tvrtki koje to prodaju
Dodatak evo san pronasa predstavnistva labina u Srbiji evo ti link i uzivaj
http://www.labinprogres.hr/index.php?page=distribution&cid=5&l=hr

gorann
14-11-08, 01:00
Pozdrav ljudi.Da li neko zna gde bih mogao da skinem sklopni crtez motokultivatora imt 506.

ilijat
21-11-08, 17:34
Pozdrav, planiram uskoro da kupim motokultivator kojim bi frezerovao vocnjak od oko pola jutra. Zanima me sta je pametnije, kupiti polovan ili nov, na benzin ili na dizel. Takodje me zanimaju cene, pogotovo ako neko zna koliko kosta nov IMT507.

dadoxxl
28-04-09, 19:19
Pozdrav,ja sam ovdje novi,pa da postavim koje pitanje.Naime imam motokultivator IMT -507-benzin koji sam posudjivao ko je god pitao,ali svemu dodje kraj,tako da je netko frezajuci skrsio diferencijal.E sada kad sam nosio majstoru da to poskida nije mogao sa osovine da skine frezace,veci i je autogenim aparatom izrezao.Posto sam ja tu u tom domenu slab sa znanjem,sada me interesuje gdje da kupim ona dva lezaja u diferencijalu i jedan okrugli zpcanik,kao i onaj duguljasti,te napokon cijelu frezu.Da li neko otprilike zna ,gdje to ima za kupiti i orjentaciono cijenu za to? Jos jednom havala... >:D >:D >:D

Sale
29-04-09, 13:56
Pozdrav ljubiteljima motokultivatora.Odmah da kazem da se slabo razumem u ove masine ali imam jednu ponudu od prijatelja za Labin progres 12 ks sa prikolicom ( velikom i malom ) + freza .Malo je radio inace je star 3-4 godine .Kolika bi bila realna cena u kompletu, posto ga samo tako prodaje i ja to razumem. I jos jedno pitanje : Da li mogu da se vrate pare od drzave na kupljen nov motokultivator ove godine ?

jaguar
29-04-09, 14:31
Jedan mi je prijatelj jako prodao za 1900 Evra Prikolicu kultivator i frezu.Slušaj probaš saznati koliko koštaju novi pa izračunaj pola od toga sve ispod te polovine je prihvatljivs cena.

gordansim
04-05-09, 20:07
Купио сам полован мотокулт. ИМТ 506 sx. 2000.-то је годиште, није баш адекватно одржаван, али је добар. На улазу сајле гаса у карбуратор не постоји она крива цевчица, већ је нешто импровизовано, тако да се не може добро уштеловати лер, јер туда вероватно увлачи ваздух.То и није страшно, али ово јесте: радио сам њим 10-ак минута и онда је сам дигао гас до даске.Пробао сам на прекидач, није хтео да угаси, чак сам скинуо кабл са свећице али и даље је радио пуним гасом ^-^ и тако 20-ак секунди док нисам додао још гаса па се угасио. Људи зна ли ико какав ми је то гремлин ушао у мотор?

ivanhoe
04-05-09, 20:33
Koristis neodgovarajuci benzin (broj oktana). Promeni svecicu stavi odgovarajuce toplinske moci.

gordansim
04-05-09, 20:57
Хвала, Ivanhoe за савет, баш сам био направио јаку смешу тада.

jaguar
04-05-09, 21:02
Хвала, Ivanhoe за савет, баш сам био направио јаку смешу тада.
Videćeš da sigurno nije gorivo u pitanju jel bilo kakva da je smeša kad se prekine dovod goriva on će da se ugasi,A ovo sa uljem kad se radi sa većim gasom sagori neprimetno ali kad radiš sa manjim gasom ono se skuplja duže vremena.
_________________________________________________P ost je spojen: 1241463863________________________________________ _________
Ja ne poznajem mnogo benzinske motore ali sam imao sličan problem na jednom dizelu i 100% sam siguran da je kod tebe ista stvar.Promeni karike ili samo uljnu kariku ako nemožeš sve.To se ovako dešava kad duže radiš sa manjim gasom ako su karike loše on izbacuje ulje i ono se kupi prostor za palenje pošto ulje ima slabiju tačku palenja neće odma da se upali ali kad se upali tu ništa ne pomaže dok ne sagori jedino se može ugasiti davljenjem (u veću brzinu i na kočnicu drugačijenikako).Jel ti njemu na dugmetu prekidaš ili struju ali ulje koje je već ušlo u taj prostor mora da sagori.Tako da sam siguran da ti trebaju karike.

gordansim
04-05-09, 21:37
Хвала Jaguar, мислим да си у праву, јер мало пуста уље на грану ауспуха. Какве су отприлике цене за мењање свих карика, рад и делови?

jaguar
04-05-09, 21:44
Хвала Jaguar, мислим да си у праву, јер мало пуста уље на грану ауспуха. Какве су отприлике цене за мењање свих карика, рад и делови?
Da ulje pusta na manjem gasu a kad radiš na većem gasu ono sagori ne stigne do izduvne grane.Pa neznam za taj benzinac koliko su karike ja sam na mom dizelu menjo skoro koštale su 1000 dinara neka novosadska firma.A majstora ne plaćam sam odradim sve popravke oko kultivatora.Inače ja za taj poso kad imam vremena da radim nebi uzeo više od 20 E jer to je maksimalno 3 sata posla.Ako se samo karike menjaju.

gordansim
04-05-09, 21:59
Хвала пуно

Vuk
18-05-09, 11:29
Evo jedan link ka video fajlu, nije mnogo vezano za poljoprivredu ali je sigurno zanimljiv. Sadrzi snimak kako i za šta ja koristim svoj motokultivator IMT--509 sx. Osim za prevoz duvana ga koristim i za ovo 8)


lJToN2k_cVc

geza
18-05-09, 11:38
Купио сам полован мотокулт. ИМТ 506 sx. 2000.-то је годиште, није баш адекватно одржаван, али је добар. На улазу сајле гаса у карбуратор не постоји она крива цевчица, већ је нешто импровизовано, тако да се не може добро уштеловати лер, јер туда вероватно увлачи ваздух.То и није страшно, али ово јесте: радио сам њим 10-ак минута и онда је сам дигао гас до даске.Пробао сам на прекидач, није хтео да угаси, чак сам скинуо кабл са свећице али и даље је радио пуним гасом ^-^ и тако 20-ак секунди док нисам додао још гаса па се угасио. Људи зна ли ико какав ми је то гремлин ушао у мотор?
taj tvoj 506 nema uljanu kariku to je dvotakni motor . zato treba mesavina inace tvoj kvar po meni je u karburatoru . nekad sam imao isto takav sad imam 507 on ima cetvorotaktni lombardinijev motor
_________________________________________________P ost je spojen: 1242639714________________________________________ _________
taj motor je odjednom dobio puno goriva a kompresija ti je jako velika (mozda su strugali glavu da smanje kompresioni prostor ) i onda on radi bez varnice >:({

gordansim
18-05-09, 12:12
Обе карике сам заменио, биле су се правилно истрошиле, цилиндар је о.к.Видим да сајла гаса није добро решена, па ако ни то није мораћу нов карбуратор да купим.Иначе, карбуратор је Јиков - чешки.Кажу да је Бинг-ов доста бољи.

bane
21-05-09, 12:11
Pozdrav svima!
Novi sam ovde, zanima me tema o motokultivatorima, imam ga od 1988 "Labin super specijal DM". Do sada je radio super, mada sam vrsio neke popravke na njemu, al cini se da sada mora da menjam neke zupcanike na menjacu, onaj "medjuzupcanik brzina" , to svakako al za druge mora da ga otvorim pa da vidim.
Hteo sam da vas pitam, da li pored onog "medjuzupcanika brzina" ima neka sajbna, cini mi se da ima previse "lufta" bar nekih 3mm, ako ne i vise
Ako bi neko bio voljan da mi nesto o tome kaze, bio bih mu zahvalan.
Zelim vam prijatan dan svima.

Vuk
07-06-09, 09:19
Ima li negde da se skine sklopni crtez menjaca od IMT-509d?

dadoxxl
10-07-09, 12:01
Kupio bi polovnu frezu za motokultivator IMT 507 benzin.Ukoliko neko ima neka javi,hvala... :D

MrNo
28-12-09, 17:44
Pozdrav svima!
Super da postoji forum za motokultivatore samo mi se cini da bas clanovi nisu nesto aktivni pa reko da ubacim i ja koji komentar. Ja sam nedavno nabavio motokultivator Goldoni Super Special 126 ja mislim da je 76' godiste.Motor är Lombardini LDA 510 diesel i nije puno radio.Od prikljucaka imam frezu 22M 80 cm sirina freziranja i totalno sam jer renoviro znaci novi lezaji i semerinzi. Za one koje traze djelove za Goldoni ili druge talijanske marke posjetite http://www.trattore.it
Pozdrav svima
Eno

Igorius76
29-12-09, 11:36
;D}
Drage moje kolege mene je sramota što sam tek sad otkrio vaš forum (a od danas i moj)
Ja sam slobodno mogu reći ponosni vlasnik IMT 509-ke. Veoma sam zadovoljan s'njim hvala Bogu dobro me služi, u prolećnoj sezoni mi služi za uslužno pripremu bašti to jest freziranje istih ::namigivanje::. Ove godine me je i služio kao prevozno sredstvo do susednog sela gde sam radio tokom sezone.
E sad imam motor LDA 45o i jedino je to što kad radim celi dan s'njim troši ulje ali sve to se ne odražava na snagu jer tokom freziranja vuče ko blesav. Što se potrošnje ulja tiče potroši oko 2 dec na celi dan. E da na auspuh ne izbacuje samo ume da bidne hauba masna iznad čepa za dolivanje ulja. Imate li savet?

ivanhoe
30-12-09, 17:09
Prosta stvar ako si tacno opisao 8) zameni dihtung u poklopcu ::namigivanje::

Igorius76
30-12-09, 18:19
Prosta stvar ako si tacno opisao 8) zameni dihtung u poklopcu ::namigivanje::


Misliš li na čep za odušak ^-^
Ima na njemu pokretni deo koji se sastoji od dve pločice kod mene su pločice klot nema nikakvih dihtunga/gumica. E sad možda postavljam suvišna pitanja ali gde bi trebalo ako treba da stoje dihtung?
Nego da vas priupitam dali neko zna gde se može kupiti altenato za IMT 509, taj što ide u zmajac?

ivanhoe
31-12-09, 15:36
samo ume da bidne hauba masna iznad čepa za dolivanje ulja. Imate li savet?

Odluci se gde ti izbacuje
Misliš li na čep za odušak ^-^


Prijatan docek i sretnu i uspesnu Novu Godinu zelim u svoje i u ime ureddjivackog tima

Igorius76
31-12-09, 20:27
Dobrooo očigledno da sam uneo zabunu Sorry
Priznajem nisam nikakav u objašnjavanju ali probaću....
na dekni to jest na poklopcu od klackalica ima čep koji se odvrće no evo slike
http://i50.tinypic.com/j8cdxz.jpg
http://i48.tinypic.com/ej8zd4.jpg
E iznad njega je hauba malo masna

MrNo
31-12-09, 22:38
Sretna Nova Godina 2010 svima na forumu

ivanhoe
01-01-10, 14:50
Hvala I ja se pridruzujem
@Igorius76
1.proveri nivo i viskozitet (gustinu / kvalitet) ulja
Cini mi se da cep nije dobro sastavljen, zamolio bi nekog vlasnika takve makine da komentarise

dicki
01-01-10, 15:20
Igorius@ Kada bi motor na cep za ulje izbacivao 2dl ulja dnevno,bio bi usran ko' grlica a usi bi mu bile crne ko' kod lasice. Ako nestaje ulje u motoru,a pri tome nema vidljivih znakova ulja spolja to nije carolia.Ulje je ili u sistemu za hladjenje [ako je vodeno hladjen motor] ili u atmosveri preko auspuha. Obzirom na okolnosti preporucujem da vreme koje trosis za pronalazak kvara utrosis na pronalazenje korektnog majstora koji ce naj verovatnije morati otvoriti motor. >:({

savoris
01-01-10, 19:28
evo ako nekome treba uputstvo za rukovanje od motora LOMBARDINI LA-LAP-LAL 205-300
http://www.box.net/shared/cov2if0aub
valjda sam sve uradio kako treba po pitanju uploada
fajl se sastoji od 8 slika koje sadrze i katalog dijelova

neka admini prebace u teh. dokumentaciju
ako nekome treba imam i uputsto za rukovanje i odrzavanje za IMT 507 mogu i njega skenirati

MrNo
02-01-10, 16:15
Pozdrav!
Da nema neko upustvo za rukovanje Goldoniom Super Special? Na internetu sam naso WorkShop Manual za Lombardini od LDA 450 do LDA 820 ali nikako nemogu da nadjem upustvo za rukovanje Goldoniem.
Dali neko ima upustvo i dali moze da ga kopira ill skanira. Ako nekome treba upustvo za Lombardini mogu ga staviti na svoj FTP server.

bane
03-01-10, 20:11
Gde bih mogao da "skinem" semu za Labin Super Specijad DM, trebalo da menjam vecinu zupcanika na menjacu.
Tko moze da pomogne, neka to ucini sto pre.

kloki
05-01-10, 09:47
ja imam za imt 506 katalog i komlet uputstvo ali čekam da se omogući pdf format postavljanja

meshter
06-01-10, 18:42
Katalog delova za motokultivator VANTAGE MIO 200 http://www.box.net/shared/0zdvmgz1q4
Katalog delova za motokultivator MIO STANDARD F450 http://www.box.net/shared/6evzfv55o3
Katalog delova za motokultivator MIO STANDARD F620 http://www.box.net/shared/askta1qop4
Katalog delova za motor HONDA G200 (MIO F600 i F620) http://www.box.net/shared/6e2ds4691y
Uputstvo za rukovanje i odrzavanje motokultivator MIO STANDARD F600 http://www.box.net/shared/rlap42gqth

bane
08-01-10, 23:22
U nadi da ce neko da mi pomogne da nadjem tu montaznu semu za menjac Labina Super Specijal DM, ja vam se svima zahvaljujem unapred.\
A da li je neko pokusao da "ugradi" volan na ovu masinu?
Ja ga montiram uvek kad trebam da vozim drva (za zimu) i mogu vam reci da je veoma lako da se vozi.

francuz
06-02-10, 23:44
Okaci neku fotku tog "ugradnog volana" da nesto vidimo... >:D

U nadi da ce neko da mi pomogne da nadjem tu montaznu semu za menjac Labina Super Specijal DM, ja vam se svima zahvaljujem unapred.\
A da li je neko pokusao da "ugradi" volan na ovu masinu?
Ja ga montiram uvek kad trebam da vozim drva (za zimu) i mogu vam reci da je veoma lako da se vozi.

Vuk
17-02-10, 22:34
Jaguar daj malo slika da vidimo kako je alnaser napasovan i step-by-step kako je radjeno. Koliki je precnik zamajca 509-ke?

pamta prvi
15-03-10, 09:17
Prijatelji,
posedujem motokultivator Goldoni 610 D, nasledio sam ga od oca, posto se od skora bavim i poljoprivredom odvezao sam ga kod majstora da mi sredi sam motokultivator (nije radio 10 god) znaci obe lamele, i vucna i za vratilo, diznu, rucice za komande su sve bile polomljene itd,itd, Medjutim meni nedostaje jos puno toga juce (za vikend) sam pokusao da sastavimfrezu za njega i ustanovio da mi fali ... sve. Nadostaju mi zupcanici iz diferencijala ovo, ono, tako da razmisljam da kupim drugu frezu. Kolko to kosta? Dalje, vidim da se ovde dosta cesto pominje Labin odgovaraju li prikljucci na kardan od Labina mozda za Goldoni, pitam zato sto mi treba i kosa. I tako dalje, molim one koji nesto znaju o ovim mojim problemima da napisu nesto sto ce koristiti, ili postave neki link gde mogu da se kupe takve stvari. Unapred hvala!!

smileys
09-05-10, 16:12
Da li neko zna da li postoji prikljucak za kopanje kanala za elektro kablove i vodovodne cevi za motokultivator IMT 507? Zamolio bih da mi odgovore saljete na e-mail smileys@sbb.rs

Hvala unapred.........POZZZZZ

besy
29-05-10, 08:47
Ja sam Boban iz Nisa , novi sam clan . Imam jedan problem sa 506-icom . Prilikom rada od jednom poveca nenormalno gas a onda se ugasi. Nedavno sam zamenio stublinu,klip, karike, lagere, semreringe itd. Dali je u pitanju karburator ili dizna u rezervoaru za gorivo. Molio bih sve koji nesto znaju otome da mi pomognu .

Pozdrav .

sumar
29-05-10, 12:53
Je si probao da skines diznu i da je izduvas naj verovatnije ti je ona zapisila imam takav kultivator to mu se cesto desava ali posle je sve ok .

savoris
30-05-10, 00:25
ja sam moju mutu neki dan htio posuti benzinom i zapaliti ":":{
preko zime se rezervoar nekako sav uljuštio od hrđe i sve to navalilo u karburator i onu sitkicu koja je veličine filtera od cigare , j... joj onaj majku ko je konstruis'o {"{": valja tu stavljati neki normalan filter

besy
30-05-10, 05:35
Je si probao da skines diznu i da je izduvas naj verovatnije ti je ona zapisila imam takav kultivator to mu se cesto desava ali posle je sve ok .


Svo vreme razmisljam. Ako je dizna u rezervoaru zapusena,onda bi ona trebala da se ugasi zbog nedostatka goriva a ne da povecava nenormalni gas. Da li slucajno nije dobra smesa goriva i vazduha pa prilikom nedostatka goriva dolazi do poboljsanja tog odnosa ( gorivo-vazduh )

Molim za savet .Pozdrav.

savoris
30-05-10, 08:03
Je si probao da skines diznu i da je izduvas naj verovatnije ti je ona zapisila imam takav kultivator to mu se cesto desava ali posle je sve ok .


Svo vreme razmisljam. Ako je dizna u rezervoaru zapusena,onda bi ona trebala da se ugasi zbog nedostatka goriva a ne da povecava nenormalni gas. Da li slucajno nije dobra smesa goriva i vazduha pa prilikom nedostatka goriva dolazi do poboljsanja tog odnosa ( gorivo-vazduh )

Molim za savet .Pozdrav.

na dvotaktnim mašinama pri nestajanju goriva gas se poveća do u tri lijepe majčine (uzmi za primjer nestajanje goriva u motorki)

galki
30-05-10, 08:15
Savo u upustvu pise da u svaku masinu preko zime treba nasuti pun rezervar goriva bas zbog oksidacije istog.

diklofen
30-05-10, 08:40
Imam labinprogres četvorotaktni benzinac od mislim 7ks.Interesu je me jeli to isti motor kao na imt 507 i kako se kreću cene delova tj. koliko bi komplet generalna motora koštala.Ima li firmi koje menjaju staro za sređeno uz moju doplatu?Menjač i freza mi je u super stanju mada je sve starije od mene.Hoću da ga aktiviram posle godina i godina ne korišćenja.

savoris
30-05-10, 10:10
ma to ti je sve LOMBARDINI LA300 dijelova ima svugdje
a šta bi ti mijenjao , ne odlazi on tek tako lako , njemu je klipnjača slaba tačka jer usled nedovoljnog podmazivanja kada se onaj centifugalni kanal napuni talogom onda slabo podmazuje i puca klipnjača koja u većini slučajeva razbija i deklo motora
preventiva je svake sezone prije rada otvoriti motor očistiti taj kanal i nasuti novo ulje i samo gas

galki ko se još pridržava uputstva :lol: biće njemu pjeskaranje šljunkom i još jedan filter koji je stvarno filter i ima da prede kao mačor >:({

meeker
30-05-10, 10:52
@diklofen
Taj LA-300 je uvek bio poluproizvod {"{":. Nije da ga nisam koristio, radio je puno,al po njemu uvek nešto moraš čačkati da bi radio kako treba. Nije mi se desilo da ga ne upalim, ali puno puta mi je zagorčao život zbog raznih gluposti. Jednostavno sam ga skinuo i odložio. Na njegovo mesto nov benzinski motor, koji radi i pali kao zmaj i potrošnja je dosta manja. Može i mali dizel, al je značajno skuplji od benzinca i moraš ga terati u visoke obrtaje da bi freza radila valjano.
http://thumbnails4.imagebam.com/8254/b5e80782530342.gif (http://www.imagebam.com/image/b5e80782530342) http://thumbnails32.imagebam.com/8254/dbe62582530344.gif (http://www.imagebam.com/image/dbe62582530344) http://thumbnails30.imagebam.com/8254/8e0bc582530345.gif (http://www.imagebam.com/image/8e0bc582530345) http://thumbnails23.imagebam.com/8254/02de0982530347.gif (http://www.imagebam.com/image/02de0982530347)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com)

P.S. Diklofena sam konzumirao gomilu, što običnog što duo ":":{ ":":{.
>:({

savoris
30-05-10, 16:06
a taj LA300 je neka misterija , oni sa elektronskim paljenjem su sranje i taj me je dovodio do ludila
a kada sam izbacio taj elektronac i stavio onaj sa platinskim dugmadima kao da sam se preporodio
stvarno lako pali lijepo radi i ne troši mnogo
ali sada ovo sranje sa rezervoarom me je dotuklo {"{":

besy
03-06-10, 19:11
Zahvalujem na pomoci Savorisu i Sumaru jer sam resio problem oko 506-ice .

Hvala - cujemo se .

savoris
03-06-10, 20:49
>:({ nem na čem >:({

isidor
03-06-10, 20:53
joj ja imam hondu f 620 pre tri godine usla voda u cilinder kroz karburator i zaribala ne znam sta da radim sa njom razradio ja posle to sve ali zapekle karike na klip .Neznam ako sada promenim karike da li ce upaliti malo je cilinder oksidiraio a to aliminijumski prevucen nikasilio ja mislim da nema nista od toga .
ili da je hilznujem ili da prodam jedan mi nudi150e za tatkav kakav je sta vi mislite

sumar
03-06-10, 21:24
Zahvalujem na pomoci Savorisu i Sumaru jer sam resio problem oko 506-ice .

Hvala - cujemo se .
Nema na cemu tu smo na forumu da pomognemo jedan drugom samo me interesuje da li je bila dizna na karburatoru u pitanju
Pozdrav >:D

besy
04-06-10, 05:36
ja sam moju mutu neki dan htio posuti benzinom i zapaliti ":":{
preko zime se rezervoar nekako sav uljuštio od hrđe i sve to navalilo u karburator i onu sitkicu koja je veličine filtera od cigare , j... joj onaj majku ko je konstruis'o {"{": valja tu stavljati neki normalan filter


sumaru - problem je bio u situ koje se nalazi u rezervoaru za gorivo i u kanalu za rezervu koji se nalazi u telu slavinice za pustanje goriva. sito je bilo zacepljeno nekim talogom kao i kanal. posle moje male intervencije ::namigivanje:: a po vasem savetu sada radi bez problema

pozdrav >:D

marko d
26-08-10, 21:44
Evo mog IMT-a 506 >:({
http://thumbnails33.imagebam.com/9337/db349493363087.jpg (http://www.imagebam.com/image/db349493363087) http://thumbnails23.imagebam.com/9337/90d68793363162.jpg (http://www.imagebam.com/image/90d68793363162)

meshtro
06-09-10, 08:16
Evo mog IMT-a 506 >:({
http://thumbnails33.imagebam.com/9337/db349493363087.jpg (http://www.imagebam.com/image/db349493363087) http://thumbnails23.imagebam.com/9337/90d68793363162.jpg (http://www.imagebam.com/image/90d68793363162)

Kako se pokazala ta kosacica:lol: ja sam planirao da kupim za moj 506 da kosim u vocnjaku i vinogradu,al ovde kod mene u okolini toga slabo ima pa je nikad nisam video u radu...

marko d
06-09-10, 08:25
Pokazala se dobro.......ide lako preko naravnih terena,izdrzljivi siljci.........
Platio sam je 200 evra u Palanci a tockove posebno......sa njom kosim voce....... >:({

meshtro
06-09-10, 08:38
znaci isplati se uzimati,hvala >:({ >:({

marko d
06-09-10, 08:45
Bar se meni isplatilo...dok je nisam kupio radio sam ceo vocnjak sa trimerom. {"{":
Sada je mnooogo brze i mnooogo lakse.... >:({

Pedja Tadic
10-09-10, 09:22
Da li neko ima iskustva sa manjim kultivatorima (frezama) koje imaju 2 brzine napred a jednu pozadi? Kolike bi snage trebalo da budu (postoje ponude od 5,5 KS i od 8 KS). Sirina plugova je 600-900 mm.
Da li je to resenje pogodno za nase podrucje i vrste poslova koji se kod nas obavljaju sa kultivatorima (Srbija). Koliko cesto se inace ti kultivatori koriste kod nas? Da li se na njih montiraju tockovi ili neki drugi dodaci, ili se samo koriste za freziranje?

Kosjerac
10-09-10, 16:11
ajd se prestavi

>:D

meshtro
29-09-10, 15:27
Ljudi jel neko probao da ore sa Imt 506? Trebalo bi mi za baštu,nemogu da uđem traktorom nikako,a više mi dosadilo da ašovim. Ako neko zna dal' taj plug nešto i uradi ili samo grebucka?

Kurkela
29-09-10, 19:35
Mislim da je 506 ica lagana za oranje.

marko d
29-09-10, 20:32
Bez tegova nista...... ;D}

meshtro
29-09-10, 22:53
Ma tegove imam i na točkovima i onaj napred,znam i ja da bez tegova nema šanse. Nego pitam uopšte ako je neko video kako to radi da ne kupujem plug za džabe 8)

meeker
01-10-10, 23:02
Samo ti bacaj novce za taj plug, pa se pitaj di su.

>:({

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koje ulje u menjač Labinovog mondijala. Nije menjano nikada (više od 20god.). Sada mi na meraču liči na SAE 90 :lol: :lol: :lol:

bak01
18-10-10, 15:11
Evo mog IMT-a 506 >:({
http://thumbnails33.imagebam.com/9337/db349493363087.jpg (http://www.imagebam.com/image/db349493363087) http://thumbnails23.imagebam.com/9337/90d68793363162.jpg (http://www.imagebam.com/image/90d68793363162)
Darosavac koliki je vocnjak sto kosis sa 506 ,koliko puta goisnje, kako kosi nisku travu?

marko d
19-10-10, 00:35
0.5 ha......2,3 puta u sezoni.......kosi dobro ali krticnjaci prave najveci problem....... >:D

bak01
19-10-10, 17:08
na sta treba obratiti paznju kod kupovine polovne kose za imt 506?

marko d
21-10-10, 23:56
Celokupna pohabanost....cene su od 200 do 300 evra.....kliko para toliko muzike,..... >:({

stanko
26-10-10, 21:31
imam motokultivator 506 i imam problem za kratko vreme pregorimi svecica. kako da otklonim kvar,i dali mogu da dobijem semu o njemu.

Kurkela
26-10-10, 21:38
Morate ugraditi neku sjalicu na kultivator.
Malo zvuci smesno ali tako je to.
Neuspeva kondezator da izvuce visak struje.

Evo i moje IMT 506

http://i51.tinypic.com/66vmz8.jpg


Malo je neuredna, ali nemojte zameriti.

Prezadovoljni smo sa njom.

Vikend seljačina
27-10-10, 19:09
Šta ti je sa kvačilom?Na njemu je fićina lamela i korpa jedine probleme što sam imao sa kvačilom puca brzo sajla kod same ručice. i veliki je rukohvat kvačila pa je teško stiskati ručicu.Ali napiši šta te muči pa ću ti odgovoriti.evo slika moje ljute mašine.Pretrpela mnogo što šta ali i dalje odlično funkcioniše.
http://img521.imageshack.us/img521/852/picture004bn7.jpg

Jel ta ljuta mašina ima kardansku prikolicu?

BeB
27-10-10, 20:22
STANKO@
Cesto crkavanje svecice ukazuje da je problem u bobini , verovatno je pred krajem. Obrati paznju kod kuovine nove , ima mnogo bofl robe , jeftino ali ne valja , najboje je od nekog starog APN-4 origalna Iskra , i obavezno obrusiti platine. To sto KURKELA rece o ugradnji svetla , ne verujem d bi pomoglo jer su kod nje potpuno odvojeni namotaj za svetlo od bobine/platine/konenz. , verovatno slucajnost.

Kurkela
28-10-10, 21:12
Kod mene je nova bobina. ^-^

Vuk
01-11-10, 17:13
http://poljoinfo.com/traktori/motokultivatori/new/#new

TOKA
08-11-10, 10:45
pozdrav ljudi imam problem na MJENJACU MOTOKULTIVATORA MUTA GORENJE KOSOR SA DIZEL MOTOROM LA 300 LOMBARDINI ....

sko ro mi se potrosilo puzno kolo u mjenjacu i kupio sam novo i kada mi ga majstor u gradio sve radi mjenjac ide u sve brzine ali IMA PROBLEM KAD GA IZBACIM IZ BRZINE ( NA LER ) NEMOZE DA SE KRECE BLOKIRAJU MU TOCKOVI STVARA MI VELIKI PROBLEM KADA TREBA DA MIJENJAM BRZINE, KAD STISNEM KVACILO ZABLOKIRAJU SKROZ TOCKOVI NECE DA SE OKRECU....HVALA SVIMA U NAPRIJED

savoris
08-11-10, 17:04
1. šta galamiš koji moj?
2. upa'o si k'o indijanac i još očekuješ odgovor
3. LA300 pa još i dizel
4. mutini točkovi (mjenjač) tako i radi , samo što ti izgleda neznaš za caku ::namigivanje::
5 . slobodno se ne nadaj odgovoru dok ne ispoštuješ neki kućni red ovdje na forumu >:D

Kosjerac
08-11-10, 19:13
Tako je Savo podržavam te u potpunosti.

Bora
08-11-10, 21:51
@Toka,pročitaj prvo pravila foruma,prdstavi se u temi za predstavljanje >:D recimo da nisi znao,sada znaš,uradi tako i biće sve u redu >:D

TOKA
11-11-10, 09:15
@Toka,pročitaj prvo pravila foruma,prdstavi se u temi za predstavljanje >:D recimo da nisi znao,sada znaš,uradi tako i biće sve u redu >:D
........

HVALA NA SAVJETU PRIJATELJU NISAM CITAO PRAVILA...

jaguar
11-11-10, 09:29
@Toka,pročitaj prvo pravila foruma,prdstavi se u temi za predstavljanje >:D recimo da nisi znao,sada znaš,uradi tako i biće sve u redu >:D
........

HVALA NA SAVJETU PRIJATELJU NISAM CITAO PRAVILA...
zasto pišeš velikim slovima to se na svim forumima smatra da vičeš na nekog

savoris
11-11-10, 12:17
zasto pišeš velikim slovima to se na svim forumima smatra da vičeš na nekog

pa zato što nije pročitao pravila :lol:

Vikend seljačina
14-11-10, 21:17
Jaguar
Ima li tvoja ljuta mašina kardansku prikolicu?

jaguar
14-11-10, 21:20
Jaguar
Ima li tvoja ljuta mašina kardansku prikolicu?

naravno da ima neću ići peške za njim

Vikend seljačina
14-11-10, 21:28
Iz prijašnjih postova stekao sam dojam da imaš Labinca od 8KS.
Takvi motokultivatori nisu imali kardanski pogon na prikolici, imali su samo oni od 14KS.

jaguar
14-11-10, 21:35
Iz prijašnjih postova stekao sam dojam da imaš Labinca od 8KS.
Takvi motokultivatori nisu imali kardanski pogon na prikolici, imali su samo oni od 14KS.


neznam štaje za tebe 14 konjski snaga ja sam u jednom postu napisao da je kod mene taj najaci iz tih prvi serija sa motorom LDA 450 ali iako svi tvrde da je njima 14 ks u prospektu piše 8ks.Naravno imam i orginalnu karadansku prikolicu koju je osjek proizvodio i imam isto takodje frezu i kosu.Mada kosu ne koristim jel je loše uradjena pa slabo kosi ona nema obrtni stepen nego je fiksna pa kad točak naidje na mravinjac ili neki drugi breg koliko se podigne točak toliko se diže i ta strana kose.

Vikend seljačina
14-11-10, 21:41
Labin progres Specijal ima 14KS (ima dva izlazna vratila za prikolicu i za priključke,ima brze i spore brzine,blokadu dif.itd)
Labin progres Mondial ima 8KS (ima tri brzine napred i jednu natrag,ima jedno izlazno vratilo za priključke)

Ako kažeš da imaš original kardansku prikolicu onda ti imaš ovaj prvi od 14 KS.

jaguar
14-11-10, 21:45
Labin progres Specijal ima 14KS (ima dva izlazna vratila za prikolicu i za priključke,ima brze i spore brzine,blokadu dif.itd)
Labin progres Mondial ima 8KS (ima tri brzine napred i jednu natrag,ima jedno izlazno vratilo za priključke)

Ako kažeš da imaš original kardansku prikolicu onda ti imaš ovaj prvi od 14 KS.
ja tebi kažem da u prospektu piše 8ks sutra ću ti skenirati i okačiti ali je tačno dva vratila donje za prikolicu i frezu gore za cenkular pumpu itd mada sam ja sve kačo na donje vratilo jer sam cenkular sam radio pa sam radio za donje tako sam prilagodjavao.

Vikend seljačina
14-11-10, 21:55
Ma sve OK.
Bez obzira šta piše u priručniku kod tebe se radi o jačoj verziji Labinca.
Onih tvojih 8KS mi je ulilo nadu da je netko napravio kardansku prikolicu za slabijeg Labinca.
Već neko vrijeme se razmišljam kako napraviti prikolicu i sinhronizirati pogonske kotače i izlazno vratilo na mom motokultivatoru (DMB 6 LD 360 na Labincu Mondial).

jaguar
14-11-10, 22:12
U svakom slučaju bilo o kojoj verziji da se radi prikolica može da se napravi samo treba volje i para a lako se dade izračunati obrtaji i koji bi kotači odgovarali ili da se odradi neko uskladjenje sa zupčanicima.A u svakom slučaju i da nisu uskladjene napravi samo neka koristi zadnju vuču on će bez problema ići svuda jel prednja mu ne znači mnogo kad jelagan.Ovde je se dosta ehsperimentisalo sanjima ima ih dva motora ugradjena u autu ima nekoliko komada neki moleri napravili kabinu i ugradili volan i menjač od auta na njega mali su potrošači pa se ljudi snalaze.Ja dugo vremena tražim mogućnost kako da napravim da dok su sihronizovane brzine isključim pogon na prednjim točkovima pa nisam našo rešenje jer je on na 5-toj i šestoj brzini puno brz za neki teret u transportu kad naidješ na manje uzvišenje moraš preći na sihronizovano a tada je dosta teže upravljati sa njim.Idealno bi bilo kad bi one dve brze i dve spore mogle da se koriste ali samo zadnja vuča kao što je kod IMT 509 i takodje i rikverc.Ali ne mogu naći nikako rešenje.Menjač im je tako uradjen da ne postoji mogućnost da se uzvadi neki zupčanik a da ostane zadnja vuča.

Vikend seljačina
15-11-10, 11:54
Možeš li mi poslati sliku ili detaljniji opis ako naiđeš na mali Labin progres 8KS koji ima kardansku prikolicu.
Znam da na veći Labinac paše diferencijal od Lade i od koječega,ali nisam još vidio rješenje za mali labinac.
Mali ima samo jedno izlazno vratilo i ako bi i uspio spojiti ga sa diferencijalom prikolice nebi imao rikverc, jer kad motokultivator ubaciš u rikverc automatski isključuje vratilo.

jaguar
15-11-10, 13:10
ako skoro naletm negde javljam ti

dejan 351
27-12-10, 10:53
Pozdrav svima,posedujem valpadana vmc 14,uvezena iz italije 1982.god.anlaser,alternator,regler,farovi,sve original i sve radi.Motor lda510 (14ks),menjac pravo cudo(4 napred,2nazad+sinhron za kardan da vuce i ona i prikolica)nezaustavljivo,od prikljucaka:prikolica,freza,prskalica(200l),jednob razni plug

spartakusv79
05-01-11, 21:12
Pozdrav drustvo,
Prvo Srecna nova godina i Srecan predstojeci bozic!!

Imam(imamo) traktor IMT 539 i motokultivator IMT 506, ali odavno merkam IMT 509 ili Labin super, koji bih koristio uglavnom za transport.
Nakon citanja postova nije mi jasno nekoliko stvari:
1. Koliko mogu da procitam iz dokumentacije IMT 509 ima 3 brzine i 1 rikverc, ali sam kod rodjaka koji ga ima, davno kao klinac video da je nakon nekoliko meseci uhodavanja novokupljene 509-ke, "urezao" 4-tu brzinu, tj ona je bila vec ugradjena ali je potrebno samo prorezati otvor na limu kuda poluga prolazi. Znanima me o cemu se tu radi? Da li neki modeli 509-ke (ova je proizvedena pocetkom devedesetih) imaju ovu opciju ili je on to nesto prepakivao. Mada mi je jasno rekao da je samo urezao.

2. Labin 4 brzine + 2 rikverca po dokumentaciji, pa molim Jaguara za objasnjenje kakve su to 5 i 6 brzina.

3. Jaguare da li mozda znas kojom brzinom ide tvoja LJ. Masina u najvisem stepenu prenosa. Vidim da si ti redovno spartao od Cikota do Lozane i ostalih mesta. (kazes 20 km od LO na nasu stranu pa predpostavljam da su Cikote)

kinez
05-01-11, 21:17
509 svaki ima 4 brzine napred plus dva rikvrca >:D

diklofen
24-01-11, 17:11
Možda ima ali nisu urezane u limu kuda ide poluga menjača.To znam na dva primerka.Na jednom su urezali,a na jednom (firma)nisu hteli.

dejan 351
10-02-11, 19:53
To je zbog brzine koju postize,ako nisu dobre kocnice i za rucke sedne klinac zeljan svega i svacega,eto problema :<<>Znam mnoge koji su leteli u sanac,pa i gore stvari.Zbog toga nema u zvanicnoj verziji 4.brzine
Labin progres nema 6 bzina,mozda je covek mislio 4 brzine+ dve brzine kardana koji goni prikolicu i tako se krece dosta brze(sto je za transport odlicno)u tom slucaju ima 6 brzina :D

Hrvach
14-02-11, 22:25
Brat i ja smo pred par dana vozili stupove od struje s IMT 506, kultivator je zmaj ::svaka cast:: nepoderiv je, brz i pouzdan. Inače se je u svojem dugom životu navozio svega, od pijeska,zemlje i drva do kukuruza i bala sijena. Mi ga ne štedimo, dok ide ide.Na snimci je vožen na max. pola gasa, teret je bio 2m van prikolice pa je dizalo prvi kraj.
Evo snimke, malo je lošija jel je snimano mobitelom.
http://www.youtube.com/watch?v=ePSXBzK-6jM

al bandi
18-02-11, 09:29
Веома повољно сам набавио мотокултиватор Мио Стандард Ф-700, са Хондиним мотором. Машина је '79 годиште, купио сам је као мачку у џаку, наводно негде јој помало цури уље из мењача. Сутра ћу пробати да упалим, па ћемо видети како сам прошао. Имам башту од десетак ари, мислим да бих са овом машином (под условом да ради) задовољио све потребе у вези обраде земље и превоза приколицом. Има ли неко искуства са овим култиватором, евентуално линк где бих могао да техничке податке?

dejan 351
18-02-11, 12:59
Takvu makinu je imao moj deda,bila '78.god.prodali smo je pre 3 god i jos radi.Sta da ti kazem osim da sve sto je dobro na njoj uradili su japanci,a ovo drugo braca hrvati.Ono cega se ja secam je bio problem kod karburatora(stano je prelivao)ali to se da srediti i problem bombine.Vremenom popusti i kad se zagreje pocne da zajebava,to smo resili tako sto smo joj vezali bombinu cini mi se od wartburga.Sto se menjaca tice,to su japanci elegatno resili preko lanca u samom menjacu,a kaisem izmedju motora i menjaca(divota).Ako curi ulje,to je samo propao dihtung koji mozes sam napraviti od kartona ili plute,u menjac ti ide sae 30,a ne sae 90.Ulje u motoru je sae 30,a gleda se tako da je postavis u ravan polozaj i kad odvrnes cep,koji se nalazi napred ispod bloka,mora se videti ulje tek da se ne prospe.Ukratko toliko,ako te nesto zanima slobodno pitaj ::namigivanje::

al bandi
18-02-11, 14:50
А гориво, супер бмб 95?

dejan 351
18-02-11, 16:14
Naravno,nekad je proizvodjac nalagao da se sipa obican od 86 oktana,kako tog goriva odavno nema,sipas 95 :D

Post je spojen: 1298042410________________________________________ _________
Hrvach@ zaboravio sam da prokomentarisem tvoju voznju sa imt 506:sto bi rekao Cane iz partibtrejkersa"ludo i brzo"samo vodi racuna na rupe da ne pukne ruda,pa vas lansira u neki jendek :lol:

Hrvach
18-02-11, 16:49
Nije to ništa strašno za nas 8). Ruda je već jednom pukla,ali sva sreća doma na dvorištu. Ovo kad smo se vozili po rupama nije bio neki veliki teret, izdržao je on i puno više ;D}. Imamo još labin progresa 8ks koji je noviji i služi samo za frezanje,košnju i ostale teže poslove. Šta se tiče brzine i općenito osobina kod transporta ne može se mjeriti s IMT 506. Istina je da više tereta povuče,ali je prespor, nizak pa je problem kad se vozi po mekanoj zemlji hoće nasjest do motora. IMT je visok pa teško nasjedne,žilav, odlično prima gas, nema tog tereta koji ne bi povuko i šta je najvažnije slabo se kvari i nepoderiv je.

dejan 351
18-02-11, 17:14
Treba imati i jednog i drugog i podeliti im poslove po snazi i nameni,jer tako jedan cuva drugog >:({

spasic randje
19-02-11, 09:19
Pozdrav svima.Imam imt 506 sa ugradjenim elektronskom bombinom, zadovoljan sam kako pali,ali mi se desava da u toku rada kad naleti na prepreku promeni smer kretanja, odnosno prebaci sam u rikverc. Da li neko moze da mi pomogne sa nekim savetom?

dejan 351
19-02-11, 16:43
Nemam 506 icu i zato nemam neki pametan savet,osim da (ako si iole vican alatu)otvoris i pogledas sto pre,jer ce ovako da napravi 300 lomova pa onda mnogo vise ::novac::na 8),pozdrav ::namigivanje::

spasic randje
19-02-11, 18:38
Hvala

Hrvach
20-02-11, 15:16
Treba imati i jednog i drugog i podeliti im poslove po snazi i nameni,jer tako jedan cuva drugog >:({
Upravo tako i radimo. Labinac radi teže poslove,a IMT služi samo za transport.

al bandi
20-02-11, 19:16
Е, данас сам имао пробну вожњу Хонде; упалила је из цуга и мало смо је провозали по дворишту, међутим цури јој уље из диференцијала... Питање за мајсторе: Како се мења семеринг на осовини? Може ли да се скине споља или се (недај Боже) мора раставити цео склоп?

luka kv
26-02-11, 21:47
imam hondu f 620 ,rastelovalo joj se paljenje.dosta ljudi mi je kazalo da tu poravke nema ali ako neko zna da moze neka napise,bio bih zahvalan.manifestuje se tako sto se motor zalece u radu.pri velikom gasu i opterecenju(kosa ili freza) gotovo da nestane zaletanje. ako neko ima da proda frezu koja ide na tockove kod f 620 neka mi se javi ili ako neko ima snimak takve freze u radu neka postavi . hvala

Blaza79
27-02-11, 16:37
Ja imam IMT 507 sa njim uradim sve po bašti i oko kuće orem frezujem kosim travnjak zagrnem kukuruz na njivi (1,5 ha) jest da je spor ali sve u svemu ja sam sa njim zadovoljan. kada imaš vremena sve stigneš >:({
sada će da posluži i u plasteniku :-*

dejan 351
01-03-11, 10:59
"kad imas vremena sve stignes" ziva istina :D :D :D

sladjans
03-03-11, 09:26
Pozdrav svima!U nekom narednom periodu nameravam da kupim motokultivator,ali ,naravno pitanje je koji odabrati.Naime,nameravam sa njime obradjivati bastu i vocnjak,onako amaterski,povrsina je 25 ari.Molim vas za neki savet,iskustvo,posto vidim da masina ima svakakvih,i proizvodjaca i modela i jacih,slabijih.Da li sa njima moze da se radi i neko oranje bastice,ili je asov i dalje zakon.Da li cena znaci i kvalitetna masina,kao npr.Honda? ;D}

dejan 351
03-03-11, 09:51
svako ce napisati o onome sta ima,moj ti je savet da se negde licno uveris u rad i pouzdaost nekih masina.Benzinke(za manje povrsine):su nesto jeftinije,cesce se kvare(ali se lakse popravljaju),skuplje gorivo.Dizelke:malo skuplje,pouzdanije(po meni),jeftinije gorivo i mala potrosnja,a sto se odrzavanja tice ne kvare se cesto,ali kad stanu malo vise novaca,sto ih cini pouzdanijim.
Sto se tice kultivatora(moticica),vuceni su vise za osnovnu i medjurednu obradu,dok ovi montirani umesto tockova su dosta manipulativniji,ali tezi za rad.
Sto se tice oranja dobre su obe,s tim da se na laksim modelima obavezno montiraju tegovi i metalnli tockovi.To su neka moja iskustva,jer sam imao hondu (28 god)a poslednjih 15 god.valpadana 14ks dizel,pozdrav >:D >:D

DULEmajstor
03-03-11, 10:13
Ja ti predlazem muta gorenje ili neki imt . Za mutu imas delova , pa cak i nove motore za 200 evra .

I samo dizel . Nikako benzinca.

peto1
03-03-11, 10:24
Neznam dali ste videli al da se pogleda vredi.

http://www.baneprevoz.com/trazi.php?q=D.Simonovi%C4%87+-+Motokultivatori

sladjans
03-03-11, 14:25
Zahvaljujem na ovim savetima kao i na linku za knjigu. :D

savoris
04-03-11, 23:26
Ja ti predlazem muta gorenje ili neki imt . Za mutu imas delova , pa cak i nove motore za 200 evra .

I samo dizel . Nikako benzinca.

na koje motore misliš ?

kao prvo , nisam ljubitelj motokultivatora nikako , a ako se već mora imati onda samo u obzir uzimam modele kojima se freza (motike) dodaje kao priključak , znači točkovi ostaju pri frezanju

nikako ne preporučujem one modele kojima se motike stavljaju umjesto točkova , jedina prednost im je što su manipulativni , najveće mane je da su opasni za rad i to što te stvarno propisno izmore da kuvanje nemožeš večerati koliko se ruke tresu :lol:

francuz
05-03-11, 00:02
@savoris,
mislio je na motore koji se dovlace od nas , sa Kosova, kineski motori, pasuju na motokultivatore

savoris
05-03-11, 00:18
pa to sam i pretpostavljao , cijena od 200e mi zvuči primamljivo jer je kod mene takav motor 350 ^-^

dejan 351
05-03-11, 08:57
citat:"najveće mane je da su opasni za rad i to što te stvarno propisno izmore da kuvanje nemožeš večerati "

:D :D ajde sto ne mozes vecerati,nego zamislik tek kad ti se pripisa,pa se uhvatis za ..ku,a ono kao da nije tvoj :lol: :lol: :lol:

arpadbem
10-03-11, 20:33
evo ako nekome treba uputstvo za rukovanje od motora LOMBARDINI LA-LAP-LAL 205-300
http://www.box.net/shared/cov2if0aub
valjda sam sve uradio kako treba po pitanju uploada
fajl se sastoji od 8 slika koje sadrze i katalog dijelova

neka admini prebace u teh. dokumentaciju
ako nekome treba imam i uputsto za rukovanje i odrzavanje za IMT 507 mogu i njega skenirati
Meni bi trebalo hitno ako moze:lol::lol:

arpadbem
11-03-11, 21:02
Ljudi,da li neko koristi imt 507 a uz to da ima uputstvo o rukovanju i masinski sklop menjaca ;D}

milanmozgovo
11-03-11, 21:26
zdravo imam frezu 506 muci me kako da napravim plug za njo?dali neko od vas ima sliku i dimenzije .unapred hvala ::svaka cast::

Blaza79
11-03-11, 22:50
Ljudi,da li neko koristi imt 507 a uz to da ima uputstvo o rukovanju i masinski sklop menjaca ;D}

Ja ga koristim, i zadovoljan sam, šta te zanima

arpadbem
12-03-11, 00:12
Ljudi,da li neko koristi imt 507 a uz to da ima uputstvo o rukovanju i masinski sklop menjaca ;D}

Ja ga koristim, i zadovoljan sam, šta te zanima

Imam problema sa ubacivanjem u rikverc ,pa mi treba knjiga od 507 pre otvaranja menjaca da ne radim na slepo :D hvala

dejan 351
12-03-11, 09:00
ma naoruzaj se alatom i strpljenjem,pa polako skidaj :D

arpadbem
12-03-11, 09:59
Hvala na podrsci,moracu izgleda kako ti rece Dejane :rukave i napred. :<<> (mada ja nisam za kombinacije da napamet radim oko neceg sto jos nisam otvarao) Javicu se kako je proslo kad otvorim i ako uspem da otklonim kvar!!!! 8) 8) 8) 8)

dejan 351
12-03-11, 12:17
zdravo imam frezu 506 muci me kako da napravim plug za njo?dali neko od vas ima sliku i dimenzije .unapred hvala ::svaka cast::

http://i54.tinypic.com/2qjbz2a.jpg
evo slike,covek prodaje za 80 e,sa slike se vidi da je malo radio.Da ga pravis sam,mislim da je prava avantura,ali...

kiraj
12-03-11, 21:18
Nemam motokultivator ali sam slučajno naišao na ovaj sajt
http://service.lombardinigroup.it/english/ist_index_gb.htm
koliko sam video ima raznih uputstava za motore lambordini
http://i17.fastpic.ru/big/2011/0312/a4/69e3ff8ad084ef69e072b18e5215b2a4.jpg (http://fastpic.ru/)

Blaza79
12-03-11, 21:42
Ljudi,da li neko koristi imt 507 a uz to da ima uputstvo o rukovanju i masinski sklop menjaca ;D}

Ja ga koristim, i zadovoljan sam, šta te zanima

Imam problema sa ubacivanjem u rikverc ,pa mi treba knjiga od 507 pre otvaranja menjaca da ne radim na slepo :D hvala


šta se konkretno dešava kada ubacuješ u rikverc , ide teško ili neće uvek da primi rikverc. probaj da pritegneš kvačilo.

arpadbem
12-03-11, 21:50
Nece u rikverc, ponekad se desi da ubaci a kratko zatim izbaci iz brzine.Dok napred normalno ubacuje !! Da je kvacilo nije posto napred normalno radi.{"{": Ostalo sve funkcionise dobro . >:({

Blaza79
13-03-11, 13:15
Nece u rikverc, ponekad se desi da ubaci a kratko zatim izbaci iz brzine.Dok napred normalno ubacuje !! Da je kvacilo nije posto napred normalno radi. {"{": Ostalo sve funkcionise dobro . >:({
Probaj da promeniš sajle, jer ako si nekad okretao ručicu upravljača možda je greškom došlo do zamene sajli

arpadbem
13-03-11, 22:17
Proverio sam.Definitivno mi sledi otvaranje menjaca.Hvala u svakom slucaju za ideje blaza79!! ;D}

Matkee
13-03-11, 23:04
Šta mislite o ovom motokultivatoru, da li je to realna cena ?

http://www.polovniautomobili.com/oglas580756/imt_509/#pause

Blaza79
14-03-11, 20:08
Proverio sam.Definitivno mi sledi otvaranje menjaca.Hvala u svakom slucaju za ideje blaza79!! ;D}

Nema na čemu, samo se ne plaši menjač je jako prost ja sam jedno otvarao na mom jer msam menjao dihtung jeste da ga nisam rasturao u sitne komade ali koliko sam video nije neka filozofija.

dejan 351
14-03-11, 20:12
Šta mislite o ovom motokultivatoru, da li je to realna cena ?

http://www.polovniautomobili.com/oglas580756/imt_509/#pause

manje-vise,to je to...mozda 100 jevreja dole,ipak nema frezu,plug...ovako sa slike dosta pristojno izgleda

Vuk
19-03-11, 11:35
Kako sam rešio auspuh.
http://www.youtube.com/watch?v=zgw0eJ7k4dQ

dejan 351
21-03-11, 09:02
Jel je sad tisi?Ja imam problem sa Tomom Vinkovic,ima 21ks a auspuh premali,pa vec na pola gasa treba ti tenkovski slemafon :lol: :lol: :lol:,plus sto mislim i da je grejanje rebara cilidra vece

Admir
21-03-11, 21:46
Pozdrav svima !!
Novi sam na forumu ,za koji do skora nisam znao da postoji ,ipak hvala svima koji su ga osnovali..
Imam 506 agriu i pomoc mi potrebna?
(razmak magneta od blombine i namotaja)
motor radi i sam doda gas i ugasi se ,otvorim dno karburatora nema goriva ,napumpam gorivo upali..
cep sam probusio odusak,karburator ocistio,platine promjenio,na 0.40 stel i svjecica bosna 30 nova al se ponasa isto
hvala svima na pomoci .
pozzz

peto1
21-03-11, 22:00
@ Admir

Posto si nov malo citaj unazad po forumu. A najbitnije si preskocio. Imas na PP.

Admir
23-03-11, 07:31
hvala na obavijesti procitao i saglasan sam sa tom sugestijom i replikom..

arpadbem
23-03-11, 19:34
Dobro vece. Evo malo zivosti i da mi ne bude dosadno !Zamenio sam IMT 507 za IMT 506 !!! Ispravan je ,radi lepo stim da jako dimi iz auspuha.Vlasnik tvrdi da su ga rasklapali ali nisu promenili semeringe na radilici! E pa velim lakse cu promeniti semeringe nego da menjac resavam na 507- mici. E sad mi je problem kod nas u Kikindi nema radnje sa delovima za kultivatore pa cu morati negde naruciti pouzecem. Molim vas ako neko zna dimenzije oba semeringa na radilici da mi napise ,i mozda adresu gde da narucim iste naravno sa kompletom gumica. Hvala unapred. ;D} ;D} ;D} ........ {"{": {"{": {"{"::lol:??

Gruja Renault
24-03-11, 18:19
ljudi intresujeme moto kultivatori imt 507 kakvisu potrosaci i koje su cene >:({

Hvala u napred >:D

Admir
24-03-11, 23:17
za 506 motokultivator ne trebaju samo semerinzi nego i set diftunga koje moras kupiti...
kod nas u bih kostaju ukupno 8 evri diftunzi a semering po komadu 3 evra..
pozzz

Post je spojen: 1301005717________________________________________ _________
pozzz
ja sam imao problem sa diznom u rezervoaru na 506 i meni je tokar postavio sa strane na rezervoar ne na dno kao sto je uradena fabricki..
jee da nemam rezervu al uvjek u rezervoaru ne dozvoljavam sada minimalno 1,5 l goriva da nema,i radi ka svajcarski sat nema taloga ,nema prekida goriva u sistem...

dragannrt
25-03-11, 20:36
pozdrav svima,imam problem sa frezom,rec je o hondi f 400 (cetvorotaktni motor),problem je sledeci kad zaverglam frezu na svecicu baci jednu varnicu i to je to,bez obzira koliko se vergla,da napomenem da je svecica nova...uzmem srafciger i nabodem u kabal od svecice prislonim uz masu,verglam i tada baca normalno varnice,ponovo vratim svecicu nece ni da cuje....da li ima iko ideju u cemu je problem

peto1
25-03-11, 20:39
Treba da zevrnes sravciger umesto svecice. :D

branko jovanovic
25-03-11, 21:02
pozdrav svima,imam problem sa frezom,rec je o hondi f 400 (cetvorotaktni motor),problem je sledeci kad zaverglam frezu na svecicu baci jednu varnicu i to je to,bez obzira koliko se vergla,da napomenem da je svecica nova...uzmem srafciger i nabodem u kabal od svecice prislonim uz masu,verglam i tada baca normalno varnice,ponovo vratim svecicu nece ni da cuje....da li ima iko ideju u cemu je problem

probaj drugu svecicu

zis
25-03-11, 21:21
pozdrav svima,imam problem sa frezom,rec je o hondi f 400 (cetvorotaktni motor),problem je sledeci kad zaverglam frezu na svecicu baci jednu varnicu i to je to,bez obzira koliko se vergla,da napomenem da je svecica nova...uzmem srafciger i nabodem u kabal od svecice prislonim uz masu,verglam i tada baca normalno varnice,ponovo vratim svecicu nece ni da cuje....da li ima iko ideju u cemu je problem
ako je svecica nova probaj bez lule ,ako nece ni onda probaj drugu svecicu a ako nece ni onda uzmi sibicu. :lol:

dragannrt
25-03-11, 21:39
ma dajte ljudi nestajte na muku,nije do svecice,i sa starom se tako ponasao,nekoliko sam ih izmenjao i isto se ponasa....

branko jovanovic
25-03-11, 22:09
odmakni svecicu od mase par milimetara i zaverglaj pa vidi ima li varnicu

savoris
25-03-11, 23:25
kakva ti je kapa , da ona ne prebacuje na masu od svjećice možda ^-^
ovo što si opisao nema logike , ali koji kvar je logičan :lol:

dragannrt
26-03-11, 19:10
kapa na oko deluje dobro,oseti se kad ubadam svecicu da pravi dobar kontakt sa cvecicom,cak smo i nju posle odsekli i ostavili samo zice od kabla da vidimo da nije mozda do nje,prinesem kabal cilindru,verglam i on lepo baca varnice...sad mozda lupam a da nije mozda kada se stavi svecica da ona pravi neku vecu otpornost neko kad je gola zica prislonjena uz masu ili srafciger,a da je freza nemoze da proizvede kad se stavi svecica...sad je vec kasno,sutra nastavljam da cackam oko nje

zis
26-03-11, 19:20
kapa na oko deluje dobro,oseti se kad ubadam svecicu da pravi dobar kontakt sa cvecicom,cak smo i nju posle odsekli i ostavili samo zice od kabla da vidimo da nije mozda do nje,prinesem kabal cilindru,verglam i on lepo baca varnice...sad mozda lupam a da nije mozda kada se stavi svecica da ona pravi neku vecu otpornost neko kad je gola zica prislonjena uz masu ili srafciger,a da je freza nemoze da proizvede kad se stavi svecica...sad je vec kasno,sutra nastavljam da cackam oko nje
Probaj da smanjiš malo zazor na svećici i malo šrafcigerom skini garež sa klipa kad ga dovedeš u gornju tačku možda se nakupilo gareži. >:D

aciko
27-03-11, 09:18
Pozdrav svima, ja sam Aciko novi član i nov u temi poljoprivrede uopšte. Nalazim se u Vrelu kod Uba i ako neko može da me upiti malo oko 506-ice bio bih mu veoma zahvalan. Dobio sam od rođaka 506 ali je jako zapušten. Kaže da je malo radio. Treba mu deo sa sajlom za palenje i plug nedostaje. Hteo bih da ga servisiram i probam pa ako neko ima neki tel od nekog majstora iz moje okoline ili sl. Hvala unapred. >:D

cika_jova
27-03-11, 19:48
jel zna neko gde mogu da se nadju da se kupe nozevi za Hondu 600 ?

dragannrt
27-03-11, 20:35
jel zna neko gde mogu da se nadju da se kupe nozevi za Hondu 600 ?


@cika_jovo imas sve delove za hondu u cavic&prof - u,imaju prodavnice u beogradu i novom sadu,nazovi ih mozda salju i postom...evo ti telefoni bg:011/2187676 i ns:021/419-104

cika_jova
28-03-11, 09:15
hvala puno dragannrt >:({

stricu stoji ta freza 10 godina, pokojni deda dao nekom nozeve da se posluzi i taj ih nikad nije vratio i od tad covek nemoze nigde da ih nadje

al bandi
28-03-11, 12:33
Зна ли неко шта је ово?
http://i55.tinypic.com/2wcr38z.jpg
И наравно чему служи... Делују ми као неки точкови за копачицу МИО од 2 киловата, али...

dejan 351
28-03-11, 12:40
gvozdeni tockovi za Hondu,uglavnom se montiraju kad i plug,samo sto moji nisu bili tako "ispupceni"vec ravni

luka kv
28-03-11, 19:48
gvozdeni tockovi za Hondu,uglavnom se montiraju kad i plug,samo sto moji nisu bili tako "ispupceni"vec ravni
mozda nisu ispupceni,vec uvuceni :lol: >:({

dejan 351
29-03-11, 08:24
gvozdeni tockovi za Hondu,uglavnom se montiraju kad i plug,samo sto moji nisu bili tako "ispupceni"vec ravni
mozda nisu ispupceni,vec uvuceni :lol: >:({
jedan je uvucen,drugi je ispupcen >:({

al bandi
29-03-11, 08:37
Хонда од 2 Кв може орати? На ону Ф-700 не пашу, мале су рупе за осовину...

dejan 351
29-03-11, 09:21
za tu malu ne znam,ja sam imao od 7ks,i slicne gvozdene tockove

al bandi
29-03-11, 09:59
za tu malu ne znam,ja sam imao od 7ks,i slicne gvozdene tockove

Дејане, имаш ли нека искуства у вези орања Хондом? Као клинац сећам се тв рекламе у којој је нека риба у бикинију орала - а мене ова моја макина покида живог... После три бразде превртачем дубоке десетак цм, заболела ме црна џигерица :lol: Није могуће да то мора тако. Сумњам да би они мали Јапанчићи смислили такву справу за мучење :<<> :<<>

dejan 351
29-03-11, 10:26
pravo da ti kazem klasicno oranje sa njom nisam radio,uglavnom sam plug koristio za vadjenje krompira,oranje sam prepustio Tomi Vinkovic,koji je za sitnije parcele(do 50ari)majka mara >:({

luka kv
29-03-11, 16:23
gvozdeni tockovi za Hondu,uglavnom se montiraju kad i plug,samo sto moji nisu bili tako "ispupceni"vec ravni
mozda nisu ispupceni,vec uvuceni :lol: >:({
jedan je uvucen,drugi je ispupcen >:({
nije nego-drugi je uvucen a prvi ispupcen :<<>

Post je spojen: уторак, 29. март 2011. 09:28:04 CDT_______________________________________________ __
za tu malu ne znam,ja sam imao od 7ks,i slicne gvozdene tockove

Дејане, имаш ли нека искуства у вези орања Хондом? Као клинац сећам се тв рекламе у којој је нека риба у бикинију орала - а мене ова моја макина покида живог... После три бразде превртачем дубоке десетак цм, заболела ме црна џигерица :lol: Није могуће да то мора тако. Сумњам да би они мали Јапанчићи смислили такву справу за мучење :<<> :<<>
ja sam vam pricao da je honda bezveze. ali svaki kultivator ce te cimati,malo konja i laki su za oranje.sto bi se pravio rilj ako moze kultivator da ore.jos kad budes kosio i kultivirao pa ukapiras da su prevrnuli smerove,prvom kosis a 1-2-3 kultiviras. dok ti pokosis 20 ari gorenje pokosi hektar jer kosi 1-2-3

vaskee
30-03-11, 16:06
Zna li neko gde mogu da se nadju polovni delovi za motokultivator Honda F400? Konkretno, interesuje me mali zupcanik u menjacu koji u servisu kosta preko 2000 din ::lose::

duki78
30-03-11, 21:16
Jel ima mozda neko od vas frezu lamborgini 12 ks...?.... >:D

dragannrt
03-04-11, 22:58
samo da kazem da je onaj moj problem sa bacanjem varnice na svecici resen.....u pitanju su bile platine......sada pali kao mina

milovan64
09-04-11, 22:21
Pozdrav svima, ja sam Aciko novi član i nov u temi poljoprivrede uopšte. Nalazim se u Vrelu kod Uba i ako neko može da me upiti malo oko 506-ice bio bih mu veoma zahvalan. Dobio sam od rođaka 506 ali je jako zapušten. Kaže da je malo radio. Treba mu deo sa sajlom za palenje i plug nedostaje. Hteo bih da ga servisiram i probam pa ako neko ima neki tel od nekog majstora iz moje okoline ili sl. Hvala unapred. >:D
Ja imam 506 još od 91-e i još uvek dobro radi. Izdržljiva je, to je licenca nemačke Agrie. Veliki je potrošač, to da znaš. Inače ja sam izbacio sajlu za paljenje i ugradio malu remenicu pa je palim na kanap. Oko nje ima čestog štelovanja pa ćeš nešto morati i sam, naravno lakše, ako se pomalo razumeš. Slično je kao i kod tomos mopeda. Slobodno pitaj o svemu šta te zanima.

milanristicks
15-04-11, 22:41
Duki78 sta te zanima oko freze.

Nebojsa Kostovic
22-04-11, 01:30
Pozdrav svima, imam labinov kultivator 14 KS sa okretnim ruckama.Medjutim bas tu gde se inace izvaci za okretanje mi je dobio dosta lufta pa mora da se juri po putu u toku voznje.Ima li ko neko resenje za to, zadnja opcija da ga zavarim, ionako rucke ne okrecem jer ga ne koristim za kosenje.Hvala unapred

DULEmajstor
22-04-11, 09:09
Ja sam to resio varenjem , a neznam kako bi ga na drugi nacin resio.

DULEmajstor
22-04-11, 09:19
Ja sam to resio varenjem i neznam na koji bi to drugi nasin mogao da resis.

Nebojsa Kostovic
22-04-11, 14:28
Ma to mi je zadnje, rekoh, neko drugi je mozda nesto smislio ili izmislio pa da pitam.

dejan 351
22-04-11, 17:19
Nebojsa@

ne znam kako je kod tebe to reseno?na mojoj valpadani vmc 14,rucke imaju 7 radnih polozaja,ali zbog akumulatora i instalacija nije predvijena za okretanje od 180 stepeni.Tokom godina dobilo se malo lufta u klipu koji bira te polozaje,ali nista strasno.Ujak ima klasican goldoni i kod njega je skoro ista stvar.Rucke uglavnom pomeram ulevo kad freziram u vrsti,i mogu da ti kazem da mnogo pomaze kod starijih vocaka,tako da si u pravu kad kazes da je aparat za varenje zadnje resenje...nikad se ne zna kad ce i zasta zatrebati pomeriti rucke

Nikola.KV
22-04-11, 17:27
Danas sam naleteo na frezu Benassi,dizelka,7ks.Kakva je,zna li ko?
http://www.limundo.com/originalslika-3446218.jpg

Nebojsa Kostovic
22-04-11, 23:31
Ma to je dejan 351, to je glavni razlog, frezas bastu, sve male povrsine, a jos obujes neke cizme i kad se okrenes a ono ko da se deca igrala, zato mi se ne vari!Ma nesto ce se izmisli, samo da malo razgrnem ove praznike i neke poslice.

Nikola.KV
23-04-11, 18:14
nemoguce da niko nije cuo za ovu frezu,a ja je kupio.Sta li sam uzeo da mi je znati?

Bora
23-04-11, 18:45
nemoguce da niko nije cuo za ovu frezu,a ja je kupio.Sta li sam uzeo da mi je znati?
Kako niko nije čuo?Poznata Italijanska fabrika,ali ja nisam imao prilike da je razšrafljujem,tako da neznam njene tehničke karakteristike.

Nikola.KV
23-04-11, 18:55
Dizelka 7ks,sa samoistovarnom prikolicom i frezom,placena 380e.treba da odem da je doteram.Valjda se nisam izradio,deluje mi sasvim Ok,posto se razumem kao Marica

DULEmajstor
24-04-11, 10:03
Benasi freze su odlicne.

Moj deda je ima i mogu ti reci da je stara 30-tak godina a izfrezovala je silne vinograde i kukuruz.

dejan 351
24-04-11, 15:07
Dizelka 7ks,sa samoistovarnom prikolicom i frezom,placena 380e.treba da odem da je doteram.Valjda se nisam izradio,deluje mi sasvim Ok,posto se razumem kao Marica
nisi je mnogo platio obzirom da je dizel(zaboravis kad si joj sipao nafty),iskreno ja sam za dizelasa uvek.Jedino je mozda problem kod freziranja sa njom jer se moticice montiraju umesto tockova,sto je prilicno zajebano kod duzeg rada.Sretna kupovina i nek te sluzi dugo!

Nikola.KV
24-04-11, 15:33
Ona ima metalne tockove koji se montiraju na krajevima freze,radi lakseg transporta.Mozda mogu da na tu foru napravim manje tockove koji ce tu biti kod freziranja,da se oslanja na nih.

dejan 351
24-04-11, 16:19
Kad se frezira nema potrebe za tockovima,tj.ne sme da budu tu.Kako sam ja razumeo,tockove stavljas na krajeve motika dok si u transportu,pre nego pocnes raditi,tockove skidas,ovi metalni diskovi na krajevima ostaju,jer svi kultivatori koji tako freziraju imaju te diskove na krajevima.Ono sto sam ja mislio je to da takav nacin montiranja motika za duzi rad(recimo preko 20ari)nije dobar,jer stradaju i ruke i kicma...Ne znam koliko imas za freziranje,ali generalno za nesto vece povrsine su one freze sto se montiraju na kardan,tj.vucene.Bilo kako bilo tockovi i ovaj nacin montiranja motika,dakle na poluosovine,ne idu nikako zajedno!

Nikola.KV
24-04-11, 16:22
Znam da su bolje vucene ali su i paprene.Imam nekih 10a za sebe,i mislio sam malo usluzno da radim sa njom,dok ne zaradim za vecu.

dejan 351
24-04-11, 16:25
svakako,cenim ljude koji tako razmisljaju,pozdrav!

savoris
24-04-11, 19:01
znate li možda od kojeg motokultivatora je ovaj tip kačanja ?

http://img845.imageshack.us/img845/4545/image025u.jpg

stojke73
25-04-11, 01:05
pozdrav za sve sa foruma, zanima me kultivator IMT 506 polovan, odprilike cena i gde se moze pogledati i kakvi su. u pitanju je obrada vrta od oko 40-ak ari. hvala unapred....

Nikola.KV
25-04-11, 07:45
Omasio si sajt,brale.Ovo nisu oglasi.

dejan 351
25-04-11, 08:21
znate li možda od kojeg motokultivatora je ovaj tip kačanja ?

http://img845.imageshack.us/img845/4545/image025u.jpg


gledano ovako sa slike,meni ova prirubnica lici da se kaci na neki goldoni,predpostavljam kosacica

Nebojsa Kostovic
25-04-11, 23:15
Goldoni ili Labin, sta li se sad ovaj covek da napravi:lol:??To me vise zanima!

savoris
25-04-11, 23:26
:lol: ma sigurno neću helikopter :lol:

treba mi nešto za održavanje voćnjaka pa trebao bi da prepravim ovo na moju mutu ako budem mogao , mada sam pristalica da nabavim malčer za traktor , ali me zeza to što nemam mali traktor
imaš više slika u mojoj temi

dejan 351
26-04-11, 08:41
:lol: ma sigurno neću helikopter :lol:

treba mi nešto za održavanje voćnjaka pa trebao bi da prepravim ovo na moju mutu ako budem mogao , mada sam pristalica da nabavim malčer za traktor , ali me zeza to što nemam mali traktor
imaš više slika u mojoj temi

za to je Tomo Vinkovic prava stvar,jurim zadnju kosacicu vec dve god.,skoro uvek kad je nadjem ona vec prodata,j.be to sto je stari tip kacenja,jedan majstor pravi malcere(home made)i trazio 300e,ali za kacenje u 3 tacke,a da prepravljam hidrauliku samo zbog jednog prikljucka mi se ne isplati,jedno vreme sam trazio kosacicu za frezu,ali sam odustao jer ipak opet sve na ruke i hodas sa njom,jos ako imas vece parcele,kad izracunas kilometrazu koju predjes stigao bi do...

stojke73
26-04-11, 18:11
da li moze ceona kosa i plug na kultivator IMT 506 (benzin), hvala....

Nikola.KV
26-04-11, 19:05
http://www.limundo.com/slika-3517457x640.jpg
Ima u ponudi ovaj motokultivator.Malo me brinu ti varovi na osovinama,inace je povoljna cena,a posto od dizelke nemogu da nadju papire razmisljam ovaj da kupim.Sta mislite?

stojke73
26-04-11, 19:27
koja je to masina ?

DULEmajstor
26-04-11, 19:29
Ma mani se benzinca , neznas jos koja je to globa .
Uzmi dizela da te vidi bog.

Nikola.KV
26-04-11, 19:38
Ma malo mi frka jer nema papire.

dragannrt
26-04-11, 22:20
ma koji ce ti papiri,i ja sam kupio frezu bez papira...pa neces u grad sa njom

zis
26-04-11, 22:34
Nikola.KV Ma kupuj tog dizela bež od imt-a ko da su ga ameri pravili guta ko lud ,ja ga imam jeste strvina ali kad se pregreje možeš ga upaliti samo šibicom .dobar je za transport ali nije za peskovito zemljište kad se ukopa to treba i iščupat napolje inače su pravljeni da rade na onaj stari niskooktanski regular tako da sa ovom 95-icom dolazi do pregrevanja zato ti savetujem kupi dizela pogotovo ako ima vučnu frezu.>:({

sladjans
26-04-11, 22:43
Pozdrav svima.Pre izvesnog vremena ste mi dali jedno lepo objasnjenje i preporuku u vezi kupovine motokultivatora,da bude obavezno dizel,sa vucnom frezom itd.Da li nas IMT proizvodi takve masine i koja je to po vasoj preporuci.Znam da rade po licenci nemacke firme Agria,cije su masine papreno skupe,i da li imate iskustva i misljenja o eventualnim razlikama izmedju IMT i Agrie?

zis
26-04-11, 22:58
sladjans Evo pogledaj ovdehttp://www.sprint.rs/motokultivatori.html>:({ i upiši lokaciju

German hunting terrier | Jagdterrier