PDA

View Full Version : Kretanje cena tovnih pilića:jednodnevni,žive vage i očišćeni.

Strane : [1] 2 3 4 5

ivan subotica
24-11-09, 13:01
::prica:: ::prica:: ::prica::

Post je spojen: 1259064333________________________________________ _________
jednodnevni 38,00,žive vage 100,00,očišćeni 200,00

ivanhoe
24-11-09, 17:39
žive vage 100,00,

Gde ^-^

ivan subotica
24-11-09, 20:05
U Subotici.Jednodnevni farma ŠI.....ć 38,00 kakao sam i napisao al upravo sam dobio informaciju da su ih zatvorili pošto pilići imaju salmonelu što se tiče cene žive vage odnosi se na Suboticu i isto tako i za očišćene. ::prica::

ivanhoe
25-11-09, 08:51
Nisam slucajno citirao jer po mojim informacijama nema izpod 150/kg

smedic
25-11-09, 08:53
Nesto tu nema smisla :<<>

ivan subotica
25-11-09, 11:16
Ivanhoe tvoj citat je sasvim u redu i meni je cena od 100,00 nešto jako mala al nažalost tako bar meni plaćaju što nose na više komada.Al pošto se u pilićarstvu cena kretala bar ja kakva imam iskustva ko koga kako zajebe.Kada nema pilića onda plaćaju i nepitaju pošto a kad ima onda izvode besne gliste.Iz tog razloga sam i postavio ovu temu čisto da se vidi orjentaciono kretanje cena i da bude manje prevarenih!!! ":":{

Post je spojen: 1259144529________________________________________ _________
Budi malo jasniji šta ti to nema smisla ^-^ {"{":

Toma13
25-11-09, 11:30
Očišćeni 22 - 27 kn/kg (oko 3,2 eura)

smedic
25-11-09, 11:33
Ivanhoe tvoj citat je sasvim u redu i meni je cena od 100,00 nešto jako mala al nažalost tako bar meni plaćaju što nose na više komada.Al pošto se u pilićarstvu cena kretala bar ja kakva imam iskustva ko koga kako zajebe.Kada nema pilića onda plaćaju i nepitaju pošto a kad ima onda izvode besne gliste.Iz tog razloga sam i postavio ovu temu čisto da se vidi orjentaciono kretanje cena i da bude manje prevarenih!!! ":":{

Post je spojen: 1259144529________________________________________ _________
Budi malo jasniji šta ti to nema smisla ^-^ {"{":

Pa mnogo je jeftino 100din / kg

nadalj#
26-11-09, 07:52
Cena kod mene u okruzenju , sto slobodno mozemo reci i cela Vojvodina : ziva vaga na komad 120, naveliko oko 100
ocisceni 190-200. A piljarice krljaju i po 250 :'({

ivan subotica
26-11-09, 19:01
Cena kod mene u okruzenju , sto slobodno mozemo reci i cela Vojvodina : ziva vaga na komad 120, naveliko oko 100
ocisceni 190-200.
Slažemo se sa cenama isto je i kod mene >:D

lle de france
27-11-09, 13:53
prijatelju dobro doso na forum

zelim ti mnogo uspeha u radu

::vino:: ::vino:: :veseljak:: :veseljak:: :veseljak:: :veseljak:: :veseljak::

smedic
27-11-09, 15:41
A sta znaci na veliko, mislim od koliko komada pocinje? :-)

jovan
29-11-09, 23:51
ja se bavim od 17godina. sa proizvodnjom pilica,stalno se desavaju ovakve promene cena.problem je sto nakupci su u kontaktu i brzo obaraju cenu,dok proizvodjaci pilica kad osete pad cene nude samo da ih se rese. *************************************************.

Edit by Branko: nisi se ni predstavio i odmah udaraš besplatnu reklamu. Pročitaj sledeću stranicu:

http://poljoinfo.com/ponuda/pravila-malih-oglasa/

ivan subotica
01-12-09, 20:33
:lol: :lol: :lol:Matijević plaća 60,00din +PDV žive vage.Mnogo smešno i ujedno i žalosno!!! ::lose:: ::lose:: ::lose::

peto1
01-12-09, 21:24
I to sa rokom placanja 90 dana. Ako verujes u boga. Mozda ce ti bog platiti. 8)

lle de france
03-12-09, 22:42
imam pitanje

imo bi 100 pilica od 2 do 4 kila po kojoj ceni mogu sve da prodam i odma pare
u arandjelovcu sam

pozdrav

peto1
03-12-09, 22:46
Jedna je cena kada ti nudis a druga kada neko trazi. ;D}

ivan subotica
04-12-09, 08:55
Nisi napisao žive vage ili očišćene ^-^.Ako si mislio na žive mislim da bi trebao da dobiješ 120,00 din po kili.Al u glavnom ispod 100,00 neprihvataj jer to je najniža trgovačka cena.

lle de france
04-12-09, 17:31
zive ili ociscene nije problem dogovoricemo se
samo treba da dodjete sa ::novac:: ::novac:: po robu :lol: :lol: ::namigivanje::

perra
05-12-09, 03:34
Gde kupiti jednodnevne pilici i koja je cena. Postavite sajtove ako imaju ili kontakt tel.

Velimir
05-12-09, 19:14
Који је рандман меса код товних пилића?

Boris
06-12-09, 17:02
Nov sam na forumu.Bavim se zivinarstvom 16 godina.Imam sopstvenu farmu kapaciteta 15000 kom. u turnusu. Nalazim se u Backoj Palanci.Hajde da vise ne pisemo ovaj daje cenu ovoliku ,onaj uslovljava,tamo neki onoliku.Svi koji se bave ovim poslom tacno znaju da sami nemogu nista,al bas nista.Da li postoji neko udruzenje te vrste u ovoj sretnoj drzavi,ako ne onda pozivam sve ozbiljne da se tako nesto osnuje.Mislim da je ovih dana dosao kraj zivinarstvu u SRBIJI.Ovo je treci put za 24 meseca da cena pada ispod 70.din. a zna se nije tajna da je cena kostanja jednog kilograma zive vage oko 95.din' +PDV. Ako nesto hitno ne uradimo ko prezivi pisace i dalje. Ja sam za.Ko deli isto misljenje neka se slobodno javi na farmaradun@live.com

Post je spojen: недеља, 06. децембар 2009. 09:45:45 MST_______________________________________________ __
Ovo je ime jednog.....slucaja. Puna usta EU i boljeg zivota a u stvari rade za neke druge a ne za nas.
Nama drmaju eksperti tzv novog svetskog poretka, ideolozi neoliberalizma gde tzv slobodno trziste sve resava kobajagi. I tako dok njihovi ideoloski mentori ocigledno gaze sopstvenu ideologiju tako sto pomazu svoje posrnule banke a ne pustaju ih da propadnu na trzistu, dotle ovde sve treba da propadne da bi neki to sve pokupovali.
Dakle u poljoprivredi treba da se dogodi ukrupnjavanje. Ruku na srce veliki posedi su ekonomicniji ali da bi se to dogodilo treba "proleterizovati" one manje proizvodjace, dakle otkupiti im jeftino zemlju i proizvode a njih pretvoriti u jeftinu radnu snagu. To je ideja. Zato je ovde hrana za stoku najskuplja na svetu a cena kukuruza,zita i.t.d "uzmes ako platis kad platis koliko toliko .Zato ne postoji drzavna strategija za poljoprivredu, zato se unistavaju nasi instituti i proizvodjaci semena, zato se na tv reklamiraju PIONIR ,LG ,KVS a NS i ZP nema nigde.

Dakle da se vratimo na pilice. To ime koje ne zelim ni da napisem, je simbol brutalnog laganja ovog izmucenog naroda jer da im je bar malo stalo ,to pile bi kostao bar toliko koliko stvarno vredi jer ne zavisi ni od Amerike, ni od EU, ni od Medjunarodnog monetarnog fonda, ni od Mladica i Haga, to zavisi samo od njih samih na vlasti !

VAPAJ ZA UDRUZENJEM!!!

BranaZmaj
06-12-09, 23:16
Dakle da se vratimo na pilice. To ime koje ne zelim ni da napisem, je simbol brutalnog laganja ovog izmucenog naroda jer da im je bar malo stalo ,to pile bi kostao bar toliko koliko stvarno vredi jer ne zavisi ni od Amerike, ni od EU, ni od Medjunarodnog monetarnog fonda, ni od Mladica i Haga, to zavisi samo od njih samih na vlasti !

VAPAJ ZA UDRUZENJEM!!!

Druze
donekle se slazem s tobom! Drzava treba da pomogne poljoprivredi ali mora za pocetak da suzbije divlji uvoz piletine iz ko zna kojih kanala! Kod mene na jugu Srbije mozes da kupis za 120 dinara/kilo bataka. Sta mislis kakva je tu ekonomska isplativost...to dolazi s Kosova iz Albanije Mkaedonije i ne daj Boze odakle...i zavrsava uglavnom po kafanama...Skoro je na B92 u Insajderu bilo bas o tome...o svercu piletine u Novom Pazaru...То је проблем број 1...

robins
07-12-09, 12:30
U Srbiji postoji Poslovno udruzenje zivinara ali i ono ima slab uticaj na Vladu jer je njihov odgovor uvek da se ne mesaju u trziste. Veliki problem kod nas je veca proizvodnja od potrosnje a narocito u ovom periodu od novembra do januara . Zato u tom periodu kajmak ubiraju klanicari sa hladnjacama koji jeftino otkupe piletinu koju zamrnu i za par meseci je skupo prodaju. Ogroman problem po nas zivinare je dolazak velikih igraca kao sto su slovenacka Perutnina i hrvatska Vindija koji idu sa dampinskim cenama sa ciljem da se uniste domaci proizvodjaci da bi oni imali slobodno trziste. Samo je Vindija u Srbiju ove godine usla sa 450 000 utovljenih brojlera a zasticeni su CEFTA sporazumom. Drugi problem je trziste sojinom sacmom gde postoje povlasceni uvoznici koji diktiraju cenu i na taj nacin je nasa proizvodnja mnogo skuplja. Jedini spas je da krene neli izvoz ali kako smo zatvoreni sa svih strana zemljama EU koje ne dozvoljavaju ni transport nase piletine preko njihove teritorije, onda je izvoz malo verovatan.
Problem sa batacima je stari i pored dosta hapsenja i zatvaranja firmi (npr. Damljanovic iz Mladenovca ) i dalje je aktuelan i na jugu se bataci prodaju i ispod evra po kilogramu . O njihovom kvalitetu ne treba ni govoriti cak nam se javljaju ljudi sa Kosova i pricaju da te batake i kod njih vise niko nece da kupuje.

Boris
07-12-09, 15:40
Ocenjujem je da je situacija u kojoj se živinarstvo Srbije nalazi sve složenija kako zbog cene žitarica koje su velika stavka u ishrani živine tako i zbog moguće hiperprodukcije živine u narednoj godini. Naime, prema nekim podacima koje saopštio gdin. Rade Škorić, tokom druge polovine ove godine uveženo je oko 680.000 roditeljskih kokošaka teške linije, koje se sada nalaze u fazi odgoja. Ovo je rekordan broj roditeljske živine u poslednjih 7-8 godina. Dodatno, još 450.000 nalazi se u fazi eksploatacije. Pored pomenutog, problem predstavlja nemogućnost da, zbog ne ispunjenja uslova veterinarskih službi, bilo koja farma dobije izvozni broj za Evropsku Uniju zbog čega priplodna jaja ne mogu biti izvežena u zemlje članice, čak ni u tranzitu. Potpisivanje sporazuma CEFTA samo je pogoršalo stvari. Smatram da je prethodno rukovodstvo Uprave za veterinu Ministarstva Poljoprivrede na više načina nanelo štetu ovom sektoru zbog svoje sporosti i nedoslednosti, kao i da stalne oscilacije evra deluju negativno na izvoz proizvoda od živine jer smanjuju konkurentnost. Pojedine veterinarske službe ne poštuju zvanični cenovnik veterinarskih usluga izdatog od strane Veterinarske Komore Srbije. Prema nekim istrazivanjima postoji tražnja za našim proizvodima (priplodna jaj i jednodnevni brojleri) u Sloveniji, Slovačkoj, Moldaviji i Rusiji ali zbog propisa nismo u mogućnosti da realizujemo izvoz. Podržavam odluku Vlade Srbije da zabrani izvoz žitarica sem određenih količina u Republiku Srpsku i BiH. ali smatram da u tom slučaju ukoliko već pomažemo našima preko Drine onda je logično da oni kupuju od nas proizvode bez carinskih opterećenja koja su naknadno i uprkos postojanju bilateralnog sporazuma, uvedena. Opterećenja za proizvode iz Srbije kreću se i preko 60% kod prerađevina od živinskog mesa. Poskupljenje sirovina za proizvodnju stočne hrane (kukuruz, soja, suncokret) izazvalo je naglo povećanje cena gotove stočne hrane što će rezultirati promenom kalkulacija u celokupnoj živinarskoj proizvodnji u narednim mesecima. Proizvodne cene svih proizvoda ovog sektora će značajno porasti (roditeljska jata, priplodna jaja, jednodnevni pilići, utovljeni pilići). To će uticati i na povećanje proizvodnih cena brojlera, dakle mesa i mesnih prerađevina. Što se tiče cene mesa smatram da je ona mala i da sa cenom sveže piletine za jedan kilogram od 199,90 dinara u maloprodaji jedva pokrivaju troškove proizvodnje, a da se one cene koje su niže od ove, a nalaze se u pojednim trgovinskim lancima mogu slobodno smatrati damping cenama. I da sve ne bude tako loše postarao se AGROŽIV, 2008 . u reprezentativnom objektu ove kompanije prisutnima se obratio Nenad Živanov, director komercijalnog sektora AGROŽIV-a koji je obavestio prisutne o nameri da AGROŽIV do kraja naredne godine sagradi novu, najmoderniju klanicu u Evropi koja će zadovoljiti sve moderna standarde kvaliteta i omogućiti da naši proizvodi nesmetano odu u svet, naravno ukoliko se i država bude postarala da obezbedi potrebne uslove.Naravno drzava se postarala da njega i te kompanije vise nema Ocenjujući da je ovo bio jedan pokusaj od najvećih investicija u živinarstvu, i uopšte mesnoj industriji Srbije, u poslednjih 20 godina.

OPTIMISTA ILI PESIMISTA!!!

robins
14-12-09, 20:32
Sada je aktuelna i piletina koja stize iz Makedonijea najcudnije je to sto cela Makedonija ima nekoliko farmi od po desetak hiljada brojlera u turnusu, jednu inkubatorsku stanicu koja ne radi i jednu vecu klanicu. Uz to od nas uvoze kukuruz, jednodnevne pilice i kompletne smese. Ti kapaciteti nisu dovoljni ni za njihovih 10 kg piletine po stanovniku. Najverovatnije je i ta piletina iz Brazile a u Makedoniji se samo preradjuje u kobasice i virsle i pakuje pod robnom markom DOBRO za preduzece DIS. O kvalitetu se ne zna nista.

branko
14-12-09, 22:01
U lepom pravcu ide ova tema. ::svaka cast::

Dakle, sada je situacija takva da se po svakom utovljenom piletu gubi oko 40 dinara.
Znači da će to destimulativno uticati na sitne tovljače i samo poboljšati situaciju za gore spomenute Perutninu i Vindiju. ::lose:: Verovatno, oni od njihovih vlada dobijaju neke stimulanse za izvoz.
Uopšte, čini mi se da otkako je tzv. "demokratska vlast" u Srbiji polako se sve uništava, ili dovodi u neku vrstu "robovlasničkog" položaja putem kredita za obrt.

ivan subotica
16-12-09, 19:15
ovi što vape za udruživanjem nek se udružuju ako za tih 16 godina nije nešto svatio onda ni neće nikada,uvoz piletine je dobro poznata stvar svaki fitopatolog koji bi odbio da propusti uvoz piletine zbog neispravnog mesa dobijo bi naredbu sa vrha da se taj i taj propusti za tog i tog.Nije mi jasna samo činjenica da i pored toga što su potrošači uglavnom upozunati o kakvom se kvalitetu radi ako se to može uopšte porediti sa kvalitetom i dalje kupuju kod istih tih izvikanih firmi!!!
Ako se isplati držaćemo piliće ako ne nećemo,a nemože svaki put baš da se zaradi mora da se i izgubi.
Cena nemrda još uvek sa 70,00din mada čujem neka šuškanja da će da se vrati na 100,00din oko sredine januara ima li neko neku noviju informaciju!!!
Inače da podsetim tema je kretanje cena tovnih pilića jednodnevnih,žive vage i očišćeni :D
A oni kojima smeta da se o tome piše i informiše neka ne bojkotuju temu da se o tome više nepiše i neka pokrenu temu vapim za udruživanjem ":":{

branko
16-12-09, 19:18
li neko neku noviju informaciju!!!
Inače da podsetim tema je kretanje cena tovnih pilića jednodnevnih,žive vage i očišćeni :D
A oni kojima smeta da se o tome piše i informiše neka ne bojkotuju temu da se o tome više nepiše i neka pokrenu temu vapim za udruživanjem ":":{

Izvini, ne razumem na koga ciljaš... ^-^

Boris
18-12-09, 15:37
Nisam na forumu da bih kukao nego da radim .Zivinarstvo je moj posao u koji sam davno usao sa 2000 kom. da bih sad dostigao cifru od 15000 u turnusu. Neki manji proizvodjaci kolju pilice po kucama pa prodaju,narovno bez papira, dok mi nedaj boze ni zivo da prodamo bez porekla i propratne zdravstvene dokumentacije.Dokle ce se tako raditi? Sigurno ne dugo. Posto vidim neki znaju sve cene pilica a udruzenje im nista neznaci neka se i dalje bore sami sa sobom.Ima dosta ljudi koji jako dobro znaju sta pisem.A naravno da cu otvoriti novu temu Udruzenje zivinara.

ivan subotica
19-12-09, 14:20
Poštovanje Branko ne odnosi se na tebe i nema potrebe da se izvinjavaš!
A Boris kako kaže otvara novu temu Udruženje živinara ::svaka cast::

mladjoni1982
30-01-10, 09:44
ocisceni 190-200.
Slažemo se sa cenama isto je i kod mene >:D

Ljudi moji ja sam iz okoline Beograda i ja sam jesenas prodavao po 230din/ kg. Islo je kao podmazano. Do duse sve su to moje stare musterije.

zeljka
06-02-10, 23:35
Prvo da pozdravim sve kao sto vidite nova sam na forumu,ovih dana sam odlucila zajedno sa suprugom da probamo poceti sa usluznim tovom pilica 1500 komada ali sve te price oko mene me sve vise sputavaju.Kao najveci problem naravno otkupna cena i gde da se obratim tj. potreban mi je kontakt sa nekim ko otkupljuje pa da donesemo konacnu odluku o samom pocetku

tibor
07-02-10, 00:05
Živa vaga 55din/kg ili..?

bogojevic
14-02-10, 19:26
trenutna cena malog pileta u sremu je oko 35 dinara na veliko , utovljeno pile se krece oko 90 dinara po kilogramu sto je ispod cene kostanja preoizvodnje .

Komšija ajde lepo da nam nešto napišeš o sebi u temi: http://poljoinfo.com/clanovi-poljoinfo-foruma/
Pilići su ti jako kvalitetni. ::svaka cast::

peto1
14-02-10, 19:50
@ bogojevic

Jeddnodnevnih pilica 35 dinara ili malo vecih.

robins
14-02-10, 22:09
Koliko sam cuo cena utovljenih pilica u otkupu na je i dalje do 70 din +pdv sto je jako lose. sa tom cenom se nikakav tov ne isplati pa velike farme ne useljavaju nove ture da ne bi radili sa velikim gubitkom. Zbog toga pada i cena jednodnevnih pilica jer sada ih niko ne uzima ni za tov za prodaju a ni za sopstvene potrebe. Neke inkubatorske su ih prosle nedelje nudile i po 20 dinara. U marketima vec ima piletine po 135 dinara za kg. Ove godine se u zivinarskoj proizvodnji nakupilo bas dosta problema ( mnogo roditeljskih jata, veliki uvoz iz Hrvatske i Brazila, ekonomska kriza i besparica, skupa sojina sacma i hrana uopste, nedostatak jaja i jednodnevnih pilica u EU ali mi nismo drugovi clanovi tako da im ne mozemo izvesti nista, ........................ ) tako da nam se ne pise bas najbolje

bogojevic
19-02-10, 02:34
kavo je stanje u drzavi tako je u zivinarstvu nista tu nije novo ,nas moze spasiti jedino izvoz u zamlje bliskog istoka i rusiju ,vec se nesto prica da ce poceti od sledece nedelje,ako do toga ne doje bice vrlo tesko ,a zamislite da holandjani ,francuzi i nemci imaju taku situaciu u zivinarstu i privredi ,mislim da nebi mogli da sastave ni mesec dana ,mi treba da se malo ugledamo na njih jer se tamo zna lanac i zna se dok pile nije i izlezeno u kojo ce se prodavnici prodavati kao finalni proizvod uredjeno ocisceno pile. druga stvar tovljacima slabo ko i da oce da da hranu bez garancija ,jer kada padne cena oni nemogu da servisiraju troskove hrane tj, da je plati i tu je jako bitan problem, pile u evropi kosta tokom cele godine 0,37 evro centi, a kodnas od 20 nekad i 15 do 55 dinara sto nema veze sa vezom.

robins
16-03-10, 21:46
Poslednjih dana se situacija popravlja i cena utovljenih brojlera ide na gore. Cena u otkupu na veliko bi trebala da ide do 100 din +pdv. Porasla je i cena piletine u prodavnicama tako da koliko vidim vise je nema ispod 170 dinara. Jednodnevni su sada na veliko 35 dinara a na malo oko 40 dinara i ne verujem da ce ici preko toga. Ovo su dobre vesti za ljude koji imaju brojlere u tovu.

dudovcanin
16-03-10, 22:10
Predprosle nedelje u maloprodaji jednodnevni pilici 35 din, prosle 45 din, ove nedelje preko 50.

milansuzic
22-03-10, 17:09
Pozdrav!
Iz Doboja sam. Ovde su cene oko 2Eur ocisceni. ::namigivanje::

Zoran Kostović
22-03-10, 20:23
Kod nas je cena od 120 do 130din.žive vage(2,5-3,5kg).

Miloš D.T
22-03-10, 20:25
Kod nas jednodnevni 46 dinara komad.

rzbrzotrz
27-03-10, 13:14
Винча (Београд), једна пољопривредна апотека, 45 динара 1-дневно. Нуде и 4-недељне, али ме није интересовало, па нисам ни питао

komsija
27-03-10, 13:39
Kupio sam juce 60kom. oko 1kg (4nedelje) cena 140din/kg

Maestro
04-04-10, 20:02
Pozdrav forumaši-živinari,
već neko vreme sam van ADSL priključka, tj. na dial-up, pa me nema često na Forumu. Vidim da sve ide ide kako valja i da moje intervencije nisu potrebne, što me u svakom slučaju raduje! Samo tako nastavite, a ja sam tu ako nešto zatreba.

Cene pilića: Obrenovac-Poljoapoteka na valjevskom putu, jednodnevni 40 din/kom.
Barajevo-Boždarevac: četiri nedelje, u proseku oko 1.2 do 1.3 kg/komad, po 130 dinara kilogram. Čovek donosi kući.

>:({

komsija
16-04-10, 07:13
koja je cena ociscenih pilica kad kupujes "na kuci" kod nekog, ja sam stvarno lud posle ovih akcija po hipermarketima, Maxi-ju i raznim mesarama. vidim da su cene od 150din/kg kada je akcija, do 185din/kg. jel' prodavao neko skoro?

North ARMY
01-06-10, 10:17
Žnači tema je čisto informativnog karaktera kako se kreću cene pilića,ćurića i ostale živine bila ona živa ili spremna za kuhinju. :D
Svaki post koji bude ubačen kao oglas će biti automatski obrisan a član sankcionisan.

sasa22
01-06-10, 10:40
http://poljoinfo.com/zivinarstvo/kretanje-cena-tovnih-pilicajednodnevni-zive-vage-i-ocisceni/
za Moderatora, nek pogleda >:({

Matic
01-06-10, 10:56
http://www.youtube.com/watch?v=2a-cDar9bdg
Nije on kriv :lol: :lol: :lol:

cukaneca
01-06-10, 11:59
ha-ha globalni bi trebao da popije koju sankciju, ili bar da vikne turu pića za sve u kafani >:({

North ARMY
01-06-10, 12:10
I onda me neki na p.p. pitaju zasto nema takve teme,kazu pretrazili ceo forum... {"{": {"{":

Hvala bacela ne pijem na duznosti. >:({

Bibliotekar
02-06-10, 00:01
Cene na lozničkoj pijaci (1. jun 2010.):

- jednodnevna pilad za brojlerski tov = 30 srpskih dinara po grlu (Euro=103 srpska dinara)
- koke u punoj nosivosti* = 400 srpskih dinara

* Ova kategorija živine prvi put se pojavljuje na lozničkom tržištu te treba biti posebno oprezan potencijalni kupac.
Nadam se da ću fotografisati ovu ponudu tokom sutrašnjeg dana.

robins
12-06-10, 18:21
U poslednje vreme pocinju da se traze malo vise jednodnevni pilici ( cena im je i dalje oko 25 dinara) i utovljeni pilici ali i kod njih je losa cena i ide do 100 dinaza za kilogram zive vage. Zamrznute piletine ima jos dosta na lageru i moze se naci za 120din+PDV. Koke nosilje u 18toj nedelji se slabo traze jer je losa cena konzumnih jaja i mogu se naci do 400 dinara po komadu. Curici idu jos uvek a cena se krece od 400din ( 3. ned) do 500din ( 5. ned ) mada se njima sezona uskoro zavrsava. Sve ovo je informativnog tipa i cene variraju od regiona do regiona i od prodavaca.

branko
12-06-10, 18:35
Sve navedene cene su i ovde iste, samo jednodnevni pilići imaju različite cene. Manji proizvođači ih daju po toj ceni, a veći proizvođači za malo veću cenu, oko 30 din/kom.
Očigledno je ove godine srpsko pilićarstvo spalo na vrlo niske grane, i koliko shvatam, svima u toj branši se kapital delimično "istopio"...

Bibliotekar
11-07-10, 22:26
Petak je pazarni dan u Loznici, prestonom Gradu Podrinja.
Na pijaci: sjati se šiša i goliša - lepota je gledati.

Cene živine, u petak 9. jula 2010. godine, na lozničkoj pijaci:
- pilad 25/30/35/45 srpskih dinara po grlu (žuto pile/graorka/jarebičasto pile/žuto pile staro 10 dana)
- pače 150 srpskih dinara (uzrast je oko deset dana)
- par gusaka 1000 srpskih dinara (starost grla je oko dve nedelje - po mojoj proceni)
- morka 300 srpskih dinara (starost je od 2-3 nedelje)
- ćurka 850 srpskih dinara po grlu (beli hibrid, vlasnik veli da je mlada 8 nedelja i da teži oko 2 kg)

Jedini prodavac koji je istakao svoju FIRMU registrovanog Porodičnog gazdinstva potiče iz slavnog Klenja (seoce u pitomoj Mačvi).
Euro = 104 srpska dinara

Boris
24-07-10, 01:10
OVO JE CISTA ZAJEBANCIJA NEMA NISTA OD PRAVIH INFORMACIJA.HVALA.

kicca
24-07-10, 01:52
@Boris
razjasni malo pojam "prave informacije" dali je to nesto sa potpisom i pecatom i prestani da vices po forumu/pisanje samo velikim slovima/

zoran sef
24-07-10, 10:04
ja sam sad kupio 10 kom ocisceni po 2,5 kg po ceni od 190 din po kg. Donosi neki decko iz Bastava, ja mislim da samo on u nasem kraju to i radi malo ozbiljnije, ostali gaje vise za sebe, kao sto cu od sad i ja...

piledebelo
26-07-10, 23:25
velika je oscilacija u cenama pilica ,sve zavisi ko prodaje da li ozbiljni odgajivaci koji imaju u turnusu po 10000-20000 hijlada brojlera,ili sitni koji gaje kuci po 50-100 komada.pa visak prodaju da poklope trosak gajenja i ako mogu nesto da zarade.Normalno je da veliki proizvodjaci daju jeftinije da bi prodali i normalno na veliku kolicinu ide i velika zarada a na malu mala i zarada.E sad sto bi mi voleli na malo da se mnogo zaradi to je vec nesto ali nemoze.Uvek su veliki dihtirali cenu,i jos ako se uveze smrznuto pile kome je prosao rok to je vec nesto trece.Ali ide cena uredjenog pileta sa svim dodacima nogice ,bubaci dzigerica do 230din po kg.

peto1
26-07-10, 23:32
U NS na pijaci cena od 160-190 dinara. Ima bar deset prodavnica. Pa je konkurencija velika a cena i nije neka.

chickenlover
01-08-10, 20:21
Jel o ovome vise niko ne govori? Sto su svi zacutali? Mene zanima jel prodavao neko pilice, ociscene, preko oglasa i koju je cenu postizao? Nemojte da vam objasnjavam sto pitam, duga prica i samo bi tracila prostor. Al bih bila zahvalna da znam, jer neki tvrde da su jedino tako povratili troskove i nesto zaradili.

zoran sef
01-08-10, 21:13
190 din po kg ocisceni sa sve nogicama i bubacama... i sa dostavom na kucu...

chickenlover
02-08-10, 17:26
Moja komsinica ovde u Vranicu prodaje po 220 din/kg. ociscene. Nije jedina. S druge strane, u lokalnoj pecenjari 239/kg. sirovi, bez nogica i ostalih uobicajenih dodataka. Ko zna od cega ovo zavisi i kako se formira cena? Jel to pitanje lokacije, srece ili talenta da ubedis ljude da je tvoje pile najbolje? Ocigledno nema veze sa trzistem, jer su cene sasvim bez reda i logike.

jovanips
02-08-10, 22:36
Moja komsinica ovde u Vranicu prodaje po 220 din/kg. ociscene. Nije jedina. S druge strane, u lokalnoj pecenjari 239/kg. sirovi, bez nogica i ostalih uobicajenih dodataka. Ko zna od cega ovo zavisi i kako se formira cena? Jel to pitanje lokacije, srece ili talenta da ubedis ljude da je tvoje pile najbolje? Ocigledno nema veze sa trzistem, jer su cene sasvim bez reda i logike.
Zalosno........To je pitanje DRZAVE, i niceg vise.........

chickenlover
03-08-10, 20:10
Epa prijatelju, drzavu ne mozemo da menjamo, bar ne dok imamo posla oko pilica. Mnogi probali, ali...Mora da se smisli nesto drugo. Reklama je zakon. Daj oglas sa nekim epitetom "prirodno" ili slicno, cisto da vidis ima li odziva. Ja cu to da uradim, majke mi, cisto da proverim ima li reakcije i na sta padaju. Ovde kosta 256 dinara da ga odgajis do klanja, i to s tim sto ja uzimam koncentrat od privatnika kod koga je odlican, a jeftiniji. Pa ako ne mogu da ga prodam da povratim trosak i zaradim makar 5o dindzi...dzaba smo krecili.

jovanips
03-08-10, 21:22
Epa prijatelju, drzavu ne mozemo da menjamo, bar ne dok imamo posla oko pilica. Mnogi probali, ali...Mora da se smisli nesto drugo. Reklama je zakon. Daj oglas sa nekim epitetom "prirodno" ili slicno, cisto da vidis ima li odziva. Ja cu to da uradim, majke mi, cisto da proverim ima li reakcije i na sta padaju. Ovde kosta 256 dinara da ga odgajis do klanja, i to s tim sto ja uzimam koncentrat od privatnika kod koga je odlican, a jeftiniji. Pa ako ne mogu da ga prodam da povratim trosak i zaradim makar 5o dindzi...dzaba smo krecili.
E, pa to je ono sta bi bilo kad bi bilo.......... :'({ ma nismo dzabe krecili, mislim ti nisi, ali ja jesam, mogo sam i u roze da im ofarbam, ali dzabe ,polipsase svih 40kom. koliko ces ti da uzmes kom.ne bi bilo lose da udaris marketing, dosta pomaze, samo da ih jednom navuces da kupe od tebe, i posle nemas frke, ima da te mole da im prodas.Na stranici pilici kao brojleri ostavicu ti komentar za extra prociscavanje, meso ima takav ukus koda koncentrat u zivotu nisu videli... ::namigivanje::

chickenlover
04-08-10, 11:06
Jovanipse, svi znamo da je jedno proizvodnja, a drugo plasman. Ja sam po struci primenjeni umetnik koji zutu banku nije zaradio od toga. To da ti ilustruje kakav sam trgovac. Al sad sam se zainatila oko ovih pilica, otkad sam se preselila na selo, mnogo mi se svidja sva ta rabota. Rekli bi ljudi mazohista, ha,ha. Salu na stranu, vec sam odgajila jednu turu, ali obicnih domacih pilica, bez ikakvih koncentrata (da se ne istrosim dok eksperimentisem) nego samo na prekrupi i kasama od raznog povrca. I jes da to nije tema ove stranice, al moram reci da im je ukus bio ama fantastican. Zato sam sigurna da ako to neko ume da ceni, umece za to i da plati. Inace, i ja tebi ostavila poruke na drugim stranicama, strefila me nocas velika nevolja, pa da se ne ponavljam, molim te procitaj i pomagaj hitno!

Post je spojen: 1280912921________________________________________ _________
Molim i sve druge koji ovo citaju da odu na stranicu o brojlerima i tovnim pilicima i da me savetuju kako znaju i umeju ! Hvala

bogojevic
08-09-10, 01:19
trenutno u sremu cena jedendvonnog pileta je 35-38 dianra na veliko, mnogo losa godina za zivinarstvo u opste, cena utovljenog brolejra je oko 130 za kilu a pile od kilu tj. kilasi prodaju se po ceni od 170 dinara i slabo ih ima.

North ARMY
08-09-10, 01:31
Mi smo zvali ove nase uzgajivace lokalne i rekli su 170din/kg za pilice zive vage,odlucili smo sacekati tj kupiti male pa ih odhraniti.

valjevac
08-09-10, 07:37
-pilići uređeni 220-230 dinara,
-pilići za klanje 125-130 dinara,
-pilići od kilogram 170 dinara,

radujko
27-09-10, 00:18
hrani li ko sa komponentom pilice i kakva su iskustva

valjevac
27-09-10, 08:54
Za sada samo pohvale >:({ ali rekao sam samo za sada.Svi su oni isti.Čim oni krenu sa nekim uštedama eto nama gubitka.Trenutno rade sa nekim premiksima koji daju sigurnost.

vukmanli
14-11-10, 11:16
zna li neko cenu ociscenih pilica u ns i bg ? hvala >:D

Boris
16-11-10, 14:47
Živi 90-95 +pdv, 100 za keš
Očišćeni 169-179
Cene se odnose za trgovanje preko 1500 kom.

Ako neko zna da se više plaća napišite. Hvala!

nadalj#
10-12-10, 18:58
Mi smo na komad prodavali
ziva vaga 140 din
ocisceni 200 din na kucnu adresu

za kamion nije bilo nista
Inace proizvodimo po 2000 u turnusu

ZORAN.BNS
15-01-11, 10:23
Zna li iko kakva je trenutna cena utovljenih pilića. ^-^

robins
15-01-11, 22:56
Jednodnevni su sada oko 35 dinara komad a utovljeni na vecu kolicinu su valjda presli 120 din/kg ali je to opet neisplativo sa ovim novim cenama hrane a trebalo bi ovih dana da hrana ponovo poskupi.

Duško58
16-01-11, 09:36
@ ZORAN.BNS
Jednodnevni 38,00 uredjeni 230,00 kg kukuruz na berzi 22,50 kg P-I 10/1 22% prot. 42,50 kg P-II 10/1 19% prot. 40,00 kg pa ti izvedi racunicu. >:D

Petar 90
16-01-11, 22:32
nemoj dzabe da racunas,u nasoj Srbiji se nista ne isplati ::lose:: ::lose:: ::lose:: ::lose::

zoran sef
17-01-11, 02:27
Jos malo se nece isplatiti da se zivi...

nju-viliđ
17-01-11, 02:50
Jos malo se nece isplatiti da se zivi...

:lol:

Duško58
17-01-11, 12:29
@ZORAN.BNS
Nemoj da te obeshrabrimo, ako imas dobre rezultate sa te 4 komponente onda samo napred, mora ovaj narod i piletinu da jede. >:({

Petar 90
17-01-11, 12:49
@ZORAN.BNS
Nemoj da te obeshrabrimo, ako imas dobre rezultate sa te 4 komponente onda samo napred, mora ovaj narod i piletinu da jede. >:({
Slazem se s tim,nesto mora da se radi,samim tim i da se zivi i jede....
Daleko od toga da zelim nekog da obeshrabrim,samo kazem da je bolje po njega da ne stavlja nista na papir,ako je do sada imao racunicu onda neka tako i nastavi,papir mu nije potreban....

ZORAN.BNS
18-01-11, 16:18
Do sada sam prodavao žive po 140 a očišćene 200. Prošle nedelje sam uzeo male po 35, međutim,pre dve godine sam jednodnevne plaćao 25 a utovljene prodavao po 150. E sad gledajući sadašnje cene kukuruza i soje možda bi bilo najpametnije da prodam soju i kukuruz i mirano ::) ili da hranim narod piletinom ^-^

valjevac
18-01-11, 16:56
ZORAN.BNS
Što se tiče cena od pre dve godine potpuno ista situacija i kod mene.A ove godine nedoumica raditi ili ne raditi pitanje je sad. >:({

ZORAN.BNS
18-01-11, 17:12
Ovaj turnus ću završiti pa ću videti. Ako ne krene gore cena :<<>

robins
18-01-11, 21:08
U tovu pilica se moze gledati samo neki godisnji prosek kada ima dobrih i losih tura pa se onda izvuce neki prosek i zarada. Ako se gleda da se pocne tov kada je dobra cena nije dobro jer tada mnogi pocnu pa kad se pilici utove onda padne cena. Sada trenutno tovljaci mogu da racunaju na neku zaradu od 30 do 40 dinara po utovljenom piletu uz dobru nabavnu cenu hrane i dobru konverziju. Jednodnevno pile je najmanja stavka u troskovima tova a sada je najveca stavka hrana. Zbog toga se mora voditi racuna o gubicima hrane u tovu ali o tome smo vec pricali u drugim temama. Inace cena utovljenih pilica mora da ide gore uskoro jer slave prolaze a i utovljenih pilica i zamrznute piletine na lageru je sve manje. Jos uvek problem pravi Juzno Americka piletina koja ulazi kod nas iz Makedonije mada ona zbog "dobrog" kvaliteta ide u preradu. Makedonija inace ima pokrivenost potrosnje piletine sa svojom proizvodnjom sa manje od 10% a sve ostalo je uvoz a kod nas gomila parizera, pilecih prsa i sl. kod kojih je zemlja porekla Makedonija. Al' vazno je da je jeftino.

Duško58
18-01-11, 21:25
@ robins
Komentar je pravi i na mestu. >:D

ZORAN.BNS
19-01-11, 09:12
Takođe se slažem sa komentarom,samo razmišljam ako cena hrane,prvenstveno kukuruza nastavi ovim tempom da raste kakva će biti u junu i julu i dali će cena utovljenih pilića uspeti da prati cenu hrane i naravno da proizvođačima ostane i nešta ::novac::

Petar 90
19-01-11, 11:34
Takođe se slažem sa komentarom,samo razmišljam ako cena hrane,prvenstveno kukuruza nastavi ovim tempom da raste kakva će biti u junu i julu i dali će cena utovljenih pilića uspeti da prati cenu hrane i naravno da proizvođačima ostane i nešta ::novac::
i ja se slazem sa komentarom i mislim da bi cena trebala da rasate sa skokom kukuruza,tesko da ce neko da hrani pilice za dzabe ili jos gore da bude u minus :<<>

bokib
19-01-11, 12:39
pa sad to oko cene smo krivi sami sebi jer do kraja devedeseth tj. 1999 cena piletine je uvek pratila cenu prasetine. zarada kod pilica je isplativa za jednu porodicu samo na kolicine koje prelaze 1500 kom i nova jata se dodaju na svake tri nedelje

Duško58
19-01-11, 17:21
Pa neko to radi namerno. Tome koji to radi je u interesu da zivinarstvo pa i cela poljoprivreda odu u majcinu, a on onda ce da gospodari trzistem odnosno uvozom hrane. Necu vise, sa ovakvim komentarom odlazim u drugu temu.

dejand28
19-01-11, 18:07
Da li neko zna ko otkupljuje tovne pilice ili je samo ko se kako snadje?

ZORAN.BNS
19-01-11, 18:16
Pa neko to radi namerno. Tome koji to radi je u interesu da zivinarstvo pa i cela poljoprivreda odu u majcinu, a on onda ce da gospodari trzistem odnosno uvozom hrane. Necu vise, sa ovakvim komentarom odlazim u drugu temu.
Nemoj da se nerviraš, pa takva nam je država i sve u njoj. Cela privatizacija je tako urađena.

Post je spojen: 1295457662________________________________________ _________

Da li neko zna ko otkupljuje tovne pilice ili je samo ko se kako snadje?
Zavisi koja je količina u pitanju, imaš one koji kupuju po 100-200, pa po 500 i na više

robins
19-01-11, 22:11
Zamrznute piletine na lagerima skoro da vise nema tako da cena u narednih desetak dana sigurno ide gore i ako ih imate nemojte zuriti sa prodajom. Nas su cak i nakupci poceli da zovu i raspituju se ko je uzimao jednodnevne pre dva meseca.

bokib
19-01-11, 22:54
Dusko58 - pa valjda smo mi junaci ?!

Duško58
20-01-11, 13:37
@ bokib
Jesmo, ali j...s takvo junastvo. Verujem robinsu a i nadam se, ali me brine ova cena kukuruza. Mesaone samo cekaju razlog da povecaju cene, razumem da ni oni ne mogu raditi za badava, ali narod nema vise novaca da othrani ni 30 pilica. Kupovace ove juznoamericke koje ce im dusebriznici uvesti samo da koliko toliko sacuvaju soc. mir. Nema veze sto je to zamrznuto pre godinu dana samo nek narod ima jeftinog mesa.

Petar 90
20-01-11, 14:17
Ma skocice cena,pa nemogu doveka da uvoze meso,a i dosadice valjda narodu ta bezukusna piletina pa ce se okrenuti ka domacoj >:D >:D >:D >:D >:D

Duško58
20-01-11, 14:34
@ Petar 90
"Iz tvojih usta u Bozije usi." Kazu ljudi da to nije samo bezukusno nego i da smrdi. Kako to mogu deci da daju da jedu?

Petar 90
20-01-11, 14:37
@ Petar 90
"Iz tvojih usta u Bozije usi." Kazu ljudi da to nije samo bezukusno nego i da smrdi. Kako to mogu deci da daju da jedu?
JA sad zavrsavam objekat za 500kom,i nadam se da cu cim prodje ovo hladno vreme koje javljaju napuniti isti...
Kad budu stigli pre cu ih pokloniti sirotinji nego ih prodati dzabe,ovako cu bar nahraniti neka gladna usta...A ovi samo nek jedu tu smrdljivu piletinu i naka produzavaju redove u bonicama,pa kad im dodje iz dupeta u glavu bice boga mi kasno

Duško58
20-01-11, 15:06
Samo napred Petre. Ja celu zimu hranim pilice, vise tura po manje. Razmak u turama je 2-3 nedelje, tako da kupci uvek imaju zvezu piletinu. I ja cu morati da dozidjujem pre nego stignu curke, inace bi morao da smanjim jednu turu pilica pa bi razmak bio 4 nedelje. >:({ >:D

robins
20-01-11, 20:43
@Dusko58
Kamo lepe srece da je zamrznuto pre godinu dana. Pileci bataci koji se na Kosovu prodaju po 12 Eura za paket od oko 15 kg su s' kraja proslog veka. Kazu da spolja izgledaju normalno al im je koska crna. Najgore je sto se svercuju i prodaju najcesce po kafanama. Zbog toga sam prestao da budem brojlerpatriota pa pileci batak na zaru porucujem samo u 100% sigurnim kafanama.

bokib
20-01-11, 23:20
u ovom trenutku je ja mislim najbolje ako se moze uzeti hrana unapred za sledecu turu, jer kako skacu cene isplati se. ja sam i probao da pravim hranu i uzimao od raznih proizvodjaca ali najbolje rezultate sam imao sa gebijevim koncetratom cak sto vise i potrosnja hrane mi je bila smanjena za 25 do 30 % a uginuce ispod 1 %. i tu sam imao najbolju zaradu 240 e na turi od 400 kom. ( uginuce je bilo zbog srca )

Duško58
21-01-11, 17:14
Ljudi udaljili smo se od teme. Da li neko zna cenu uredjenih pilica na pijaci ali da nisu odmrzavani? >:({ >:D

Petar 90
21-01-11, 18:01
200din kod nas na pijaci.....

A NASLOV DANAS U NOVINAMA KAZE OVAKO "SVETLECI PILICI U NASIM MESARAMA"

Pitanje je sta li sve jede nas narod samo da je sto jeftinije?

Duško58
21-01-11, 18:10
@ Petar 90
Hvala Petre. Mislim da je to malo. Ja sada prodajem po 230,0 a mislim da je na pijaca u Novom Sadu i vise. >:D

ZORAN.BNS
24-01-11, 17:41
@ Duško 58
I kako ide prodaja i pošto prodaješ žive

Duško58
24-01-11, 19:10
@ ZORAN.BNS
Ne prodajem zive samo uredjene. To je meni dodatno zanimanje pa mi ni ture nisu brojno velike (30-40 kom.) Po dve ture mesecno. Dok ne dodju curici moram malo prosiriti prostor. >:({ >:D

bogojevic
08-02-11, 22:10
cena jednodnevnog pileta trenutno je 40 din, utovljenih pilica na trzistu i nema a krece se od 120 do 130 din (sto je i cena kostanja tj.zarada nula),pala je strasno kupovna moc stanovnistva a sto se tice piletine iz brazila najstrasnije je u tome sto su ti pilici hranjeni sa genetski modifikovanim kukuruzom i sojom i u tome je problem najveci,to je javna tajna i svi cute i prave se ludi,samo neznam kome je u cilju da nas truje godinama i unistava i onako jadnu privredu ako ovako nastave sve ce ugusiti i otrovati.

Molimo da se predstavite u temi za predstavljanje: http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.4170

Petar 90
08-02-11, 22:21
@bogojevic

druze ja se slazem s tobom,i pored toga sto se zna cime su hranili te pilice,narod ih i dalje kupuje i konzumira,ili mu ne smeta ili ne zna da je stetno ;D} ^-^ ^-^ ^-^ ^-^

Tako da mu sve na isto dodje,tj da ce sve propasti ::lose:: ::lose::

ZORAN.BNS
09-02-11, 14:11
Ljudi nemaju ::novac:: da kupe nešto skuplje a moraju jesti.Bitna je cena ko pita za kvalitet. Ja sam celu prošlu godinu prodavao po 140, a sad mogu tražiti 200 al ko će mi platiti toliko ^-^

Duško58
09-02-11, 16:38
Onaj koji treba da se oglasi ,( a kome je to i duznost posto za to i prima platu,) protiv uvoza mesa dobijenog od zivotinja hranjenih GM hranom CUTI zato sto najverovatnije ima deo kolaca u toj raboti.

ZORAN.BNS
09-02-11, 17:29
Tako ti je to u našoj zemlji Srbiji :<<>

robins
11-02-11, 10:05
Cena utovljenih pilica definitivno ide gore jer je od juce kod Matijevica u otkupu 125din +pdv a neki manji otkupljivaci vec placaju od 140 do 160 dinara za kilogram zive vage za kupovinu od par stotina komada. Sa takvim cenama i pored skupe hrane ima neke zarade za tovljace.

bogojevic
11-02-11, 12:22
cena utovniejlh pilica u plandistu placaju 170 din

Maestro
11-02-11, 14:44
cena utovniejlh pilica u plandistu placaju 170 din

@bogojevic

Dobrodošli na Forum, sve pohvale za prve post-ove, ali pravila nalažu da se predstavite, samo kliknite na sledeći link (ništa ne boli): http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.4170, i napišite par osnovnih podatka o sebi, kao što to drugi rade. Red je, a posebno posle tri ljubazne molbe !?!?!?

bokib
11-02-11, 15:03
po hrani bi trebalo biti oko 200-210 din

Duško58
11-02-11, 16:34
Valjda ce sunce malo ogrejati i pilicare. Jednodnevni kod nas 43,00 din. u poljoapotekama. >:({

Petar 90
11-02-11, 18:43
ispod 170din se ne isplati cuvati

robins
11-02-11, 19:59
Utovljenih brojlera na farmama trenutno nema a i malo je onih koji stizu na klanje u skorije vrema tako da ce cena ici sigurno gora a dali ce doci do 200 din nisam bas siguran. Sa cenom od oko 160 do 170 dinara dobro prolaze farmeri koji tove nekoliko hiljada pa gore jer su im troskovi nizi zbog hrane i manjih ulaza. Problematicna je samo naplata za koju se danas uvek ceka. Jednodnevni pilici su kod nas 40 dinara a apotekari i prodavnice idu sa + 5 dinara.

bokib
11-02-11, 20:46
samo ko radi rade na par hiljada su ograniceni turama pilica, jer uglavnom se radi o jednom objektu tu dolaze pilici borave 6-6,5 nedelja zatim izdjubravanje onda dezinfekcija 7 do 10 dana postavljanje za novu turu zagrevanje pa procenite koliko se tura moze uraditi

Maestro
12-02-11, 11:09
Pre svega, još jednom dobrodošlica, očigledno da će ovaj član biti od koristi, skoro da smo ga kritikovali kako se nije predstavio, kad ono "pade" predstavljanje za primer:

ja sam Oliver Bogojevic iz golubinaca iz srema, bavim se proizvodnjmo jednodnevnih pilica rase ross308 imam svoje maticno jato od 4000koka, inkubatorsku stanicu u zivinarstu sam od 2006god inace moja porodica se bavi privatnim poslom tj. mesaonom stocne hrane vec 20god,zavrsio sam fakultet za predetni menadzment, a sada sam zivinar inace imam 29 godina.pozdrav svima ako nekom treba neka informacija moj tel je 062/200-234

Petar 90
12-02-11, 13:48
Kod nas trenutna cena na veliko 130din,na pijaci i dalje 200, ;D}

talianu
12-02-11, 21:03
LJudi ove cifre od 125+pdv-matijević,170-plandište.130-na veliko,pijaca -200
Jel to živa vaga ili očišćeno.

valjevac
12-02-11, 22:12
LJudi ove cifre od 125+pdv-matijević,170-plandište.130-na veliko,pijaca -200
Jel to živa vaga ili očišćeno.

I meni ove cene nešto nisu baš najjasnije >:({

Petar 90
12-02-11, 22:46
sve je za ocisceno....

ljudi danas dobio informaciju,preprodavac iz varvarina mi reko,ne znam mu ime,slucajno smo se sreli:
kaze da ne moze da nadje pilice ispod 230din ociscene,kaze nema ih nigde,prosla tura bila slaba cena i ljudi izbacili,a i preko zime verovatno narod nije cuvao

talianu
13-02-11, 09:04
Da li velike firme( klanice) kupuju žive i kako se kreće cena?
Neko je rekao da u Plandištu uzimaju po 170 ,verovatno je to živa vaga jer imaju veliku klanicu.
Ne verujem da ljudi kolju pa im nose!!

robins
13-02-11, 09:55
Cene su za zivu vagu i po njima pilice otkupljuju klanicari koji ih kolju i posle prodaju kao uredjene po pijacama ili prodavnicama. Sada je velika navala na farmere kojima su pilici pri kraju tova jer ih je malo. Klanicari su skoro uvek u plusu jer imaju sigurnu razliku izmedju nabavne i prodajne cene. Nemaju ni vecih problema sa naplatom jer ih prodaju na sitno a zbog manje kupovne moci ljudi sve vise traze bas male pilice koji ocisceni imaju do 1,5 kg.

Duško58
13-02-11, 12:26
Da li neko zna cenu uredjenih pilica na pijaca u NS?

Petar 90
13-02-11, 18:35
danas kod nas cena na veliko za zive pilice 176,zaklani 210,a na pijaci zaklani 250...Skocila cena dosta

brankovrdnik
15-02-11, 21:49
Pozz ljudi!!

Ja moje piliće prodajem po 220 din u Beogradu i Novom Sadu, zadovoljan ja, zadovoljni kupci.Nosim na kućnu adresu, imam stalne kupce. ;D}
Znam da nije za ovu temu, al oni koji nisu čuli mnogo o GMO hrani evo link,obavezno poslušajte.

http://www.youtube.com/watch?v=4HxZz5d2fjk

Duško58
16-02-11, 19:26
@ brankovrdnik
Svaka cast ako si zadovoljan cenom 220,00 din. na ove cene hrane. >:({ >:D

Post je spojen: 1297956651________________________________________ _________
"Piletina dobila krila" je naslov clanka u dnev. listu "Dnevnik" od 17.02 2011 god. Citiracu samo delove clanka interesantne za ovu temu.
"U kompaniji "Agrimes"... kazu da se nove cene piletine krecu izmedju 280 i 300 din. U nekim marketima jos uvek se prodaje po 244,9 ili 274,9 din. ali spram 183,9 koliko je kg pileceg mesa kostao lane poskupljenje je znacajno. U "Agrimesu" kazu da je istovremeno porasla i cena zivih pilica, koja dostize i 150 din."

"Od ponedeljka cena kg piletine u malopr. obj. ind. mesa "Matijevic" je sa 239 din. skocila na 269 din. za ohladjene pilice i 259 din. za smrznute. "

Supruga je danas videla na Futoskoj pijaci u NS da se uredjeni pilici prodaju po 250 din. za kg. >:({

ZORAN.BNS
17-02-11, 18:30
Moji stižu za prodaju za desetak dana, valda će se cena iskristalisati na 200 živi 300 očišćeni :D

Petar 90
17-02-11, 18:50
Pa jel vam ja rekoh da imam proverenu informaciju,i to od inspektora da cena pilica mora ici preko 200din,....
Samo da to nije namontirala darzava,da bi imali izgovor za uvoz,a bojim se da je tako

Duško58
17-02-11, 19:02
Ne verujem Petre, malo ljudi drzi pilice i nema piletine, a opet djavo bi ih znao sa ovima nikada nisi nacisto. ^-^

Petar 90
17-02-11, 21:07
trenutno jeste tako,ali cim otopla krenuce ljudi d cuvaju zasvoje potrebe po 30-40kom,pa ce cena sigurno pasti,mada meni cena od 180din za klano pile odgovara,nisam djavo da mi malo....
Ja sam zano da cena ide sigurno gore,znas i da sam ti reko,ali jos nisam zavrsio objekat,malo sam u skripcu,poceo sam jos jednu stalu i zgradu za papagaje,pa se ne moze sve insfinasirati....
Glasam za da cena ostane iznad 200din, >:({

kifler
17-02-11, 21:29
kod nas 130 din kg zive vage

panonac
17-02-11, 21:44
Mozda ce biti bolje http://www.mojafarma.rs/index.php/Trziste/Meso/piletina-dobila-krila.html

brankovrdnik
20-02-11, 12:05
Kanda se seljaku crno piše.Ja hranim oko 80-ak pilića, i imam turu na svakih mesec dana, obezbedio sam stalne kupce u NS i BGD, nosim ljudima na adresu , i zadovoljni i oni i ja,sa cenom od 220din sam se solidno uklapao u troškove, ali koliko se radujem ovom poskupljenju, toliko i strepim koliko će ljudi biti platežno sposobni da izdrže sva ova poskupljenja.Inače sam se počeo baviti jesenas ovom proizvodnjom.

Maestro
20-02-11, 12:24
Kanda se seljaku crno piše.Ja hranim oko 80-ak pilića, i..........................Inače sam se počeo baviti jesenas ovom proizvodnjom.

Pre svega, dobrodošao na Forum, posebno Živinarstvo, lepo si se raspisao, što je za pozdraviti i za svaku pohvalu, ali obaveza je predstaviti se, a i domaćinski je od vajkada, zato klikni ovde: http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.0 i napiši par rečenica o sebi i svom biznisu sa brojlerima.

robins
20-02-11, 14:18
Cena piletine ce sigurno biti dobra i u buduce a slicna situacija je i u Makedoniji i Crnoj Gori. Piletine na lageru vise nema pa su hladnjace skoro prazne a potraznja je velika a problen je sto je ponuda losa jer je cena do skoro bila niska pa se nije isplatio tov. Sa onim cenama ljudima se nije isplatilo ni da tove za sebe jer su se drzali logike da je jeftinije da kupe zaklano pile nego sami da ga tove . Sa ovim novim cenama sve je vise tih kupaca koji kupuju pilice za sopstvene potrebe. Piletina u marketima ide sigurno na preko 270 dinara a cena za zivu vagu na veliko je preko 150 dinara. Jednodnevni su od 35 do 40 dinara u zavisnosti od kolicine. Poremecaj moze biti samo ako krene uvoz Brazilske piletine koja ide u preradu zbog " dobrog " kvaliteta.

valjevac
20-02-11, 15:59
Kanda se seljaku crno piše.Ja hranim oko 80-ak pilića, i imam turu na svakih mesec dana, obezbedio sam stalne kupce u NS i BGD, nosim ljudima na adresu , i zadovoljni i oni i ja,sa cenom od 220din sam se solidno uklapao u troškove, ali koliko se radujem ovom poskupljenju, toliko i strepim koliko će ljudi biti platežno sposobni da izdrže sva ova poskupljenja.Inače sam se počeo baviti jesenas ovom proizvodnjom.

Kako se ti Branko uklapaš u cenu od 220,oo dinara nikako mi nije jasno ako je kilogram koncetrata jedinice ili "startera" u maloprrodaji 48,8 "100%" i 51.80 "Zemunski", a pile oe 35 do 40 dinara, a gde su troškovi grejanja.........vitaminiu, vakcine......

Maestro
20-02-11, 16:21
@brankovrdnik
::svaka cast:: za predstavljanje! Drugima za primer! Očekujemo tvoja iskustva i kvalitetne post-ove!
8) >:({

Petar 90
20-02-11, 16:32
Koriscenjem komponenata dosta se stedi na hrani...ja sam do sad hranio iskljucivo gotovim kocentratom,ali od ove ture krecem sa pravljenjem kocentrata,jer mi se prosecna cena za kilo uhvati 33din....
Tako dda je cena od 220din,i to da imas stalne kupce predobra... >:D :D

Duško58
20-02-11, 20:01
@ Petar 90
Da li si u ta 33,0 din. racunao i svoj kukuruz, ako jesi molim te napisi nam tu recepturu da se i mi okoristimo. >:({

robins
20-02-11, 23:41
Evo kalkulacije za cenu hrane po recepturama koje sam vec postavio. Mogu se dobiti povoljne cene hrane jedino ako se komponente nabavljaju na veliko i ako sami pravite hranu. Cene komponenti su bez PDV jer je on za neke komponente 8% a za neke 18% tako da je cena za otprilike oko 10% veca on dobijene.

http://www.2shared.com/document/ibHLrVh0/finiser.html

http://www.2shared.com/document/42qboREZ/grover.html

http://www.2shared.com/document/l1ZL-Zx_/predstart.html

http://www.2shared.com/document/sLkNQfyA/starter.html

talianu
21-02-11, 00:14
Robins jako lepo objašnjeno :D
Par pitanja, koja je konverzija po kg prirasta?
Do kad ideš sa preds.? do kad sa starterom.? groverom?
Jel nije isto da li će pojeti po kg predstartera koji je najskuplji ili kg finišera koji je najjeftiniji.

Petar 90
21-02-11, 00:52
@ Petar 90
Da li si u ta 33,0 din. racunao i svoj kukuruz, ako jesi molim te napisi nam tu recepturu da se i mi okoristimo. >:({
Dule dobijes za koji dan recepturu.... >:({ >:({ >:({
samo da odem do apoteke da vidim cenu komponenata i sve ti saljem sa obrazlozenjem >:({

robins
21-02-11, 12:17
Mi radimo samo proizvodnju jednodnevnih tovnih pilica a tov ne radimo ali imamo dosta velikih kupaca koji uspevaju da postignu konverziju i od 1,85 u celom tovu.

Duško58
21-02-11, 16:59
@ Petar 90
Nemoj ici u apoteku evo ti cene komp. soj sac. 62,00
rib. br. 200,00
dkf 100,00
st. kv. 80,00
st. kreda 20,00
st. so 26,00
prem. kokc. 1% 190,00
pun soj griz 60,00
sun. sac 48,00
Cene su za 1 kg u koje je uracunat PDV 18% Ostao je samo jos kukuruz, on je sa stimulacijom 5% oko 22,0 din, sa ovim cenama tesko je napraviti recepturu da se uklopis sa 35,00 za starter 22% sir. proteina. >:({

Post je spojen: 1298315593________________________________________ _________
Mozda je najbolje praviti pilece smese sa pilecim superom 68,00 kg
prekrupa 22,00
prem. kokc. 1% 190,00
u superu imas sve komponente sem premiksa i prekrupe. >:({

Petar 90
21-02-11, 23:34
Ja sam hvatao prosecnu cenu....
toliko je bilo pre nove,jedino ako od tad nisu poskupele komponente...
preciznije od novembra meseca >:({

SAMA
22-02-11, 15:31
Postovanje svima poredjenja radi placam komponente u Rumi po sledecim cenama:sojina sacma 52 sojin griz 45 suncokretova sacma 35 kvasac 47 kreda 6 dkf 65 stocno brasno 17 so 15 metionin 500 premiks sa kkc 125 bez kkc 80 kukuruz je inace 20

Petar 90
22-02-11, 15:34
danas bio covek koji mi prosle godine prodavao kocentrat inace veterinar i gotov kocentrat mi ponudio po srednoj ceni od 47din,kg...
Ovih dana treba da mi dodje i jedan tehnilog,da mi napise recepturu za pravljenje kocentrata i odmah vam kacim,cisto da se vidi srednja cena...

SAMA
22-02-11, 20:26
Pijacari placaju 180 zivu vagu.Nema srece ni za nas tovljace ni za pijacare a kamoli za krajnje kupce. Rejalna cena 150 + - 20 u zavisnosti od ponude i potraznje,sve ispod vodi propasti proizvodjaca a preko uvozu "svetlecih pilica".NEK NAM JE BOG U POMOCI.

Petar 90
23-02-11, 07:18
juce kod nas na pijacu ocisceni 260din,velikoprodajna cena 200din :D

SAMA
23-02-11, 09:11
Ta velikoprodajna je za zive ili ociscenje?

Petar 90
23-02-11, 11:29
ocisceni,napisao sam ispred .... >:({
inace to je cena od juce >:({

Duško58
23-02-11, 16:51
Po meni pijacna cena uredjenog pileta po kg treba da bude 250-260,00 din dok mesaone ne dignu cene, ali cim oni krenu gore treba i cena piletine da ide gore. Narod nema ::novac:: i mozemo ocekivati uvoz svetl. pilica da bi se sacuvao soc. mir. >:({

SAMA
23-02-11, 18:34
Mesaone su tu gde su za njih se ne sekiram sta ce biti sa nama ja pravim sam koncentrat ali cena od 200 ocisceni nije bas adekvatna ponavljam zivi 150 +- 20 u redu ostalo ne valja.Inace informacije radi tzv kilasi 200.

brankovrdnik
23-02-11, 18:55
Pa vidite ovako,

ja sam kao što sam rekao seljak u duši koji još uvek živi u gradu, a moje sam organizovao oko hranjenja.Moje je nabavka hrane, organizovanje klanja, razvoz....Evo koji su moji mesečni troškovi za turu od ovaj put 86kom, koji su postigli prosečnu težinu 2,4kg, ali sam napravio grešku zbog malog prostora od verovali ili ne od 7m2, kakva je bila gužva , možete samo da zamislite :-)) :
90 pilića( 4 uginuća)
350 kg prekrupe
30 kg premixa
160kg sojiče sačme
5kg masti
klanje
gorivo
struja.
Nadam se da nisam nešto preskočio, pošto mi je ovo prepisana kalkulacija od mojih pa mislim da je sve tu, a ukupno je sve ovo izašlo 30.500 din, sa sve putarinom, i kao što rekoh gorivom i prevozom do Beograda i Novog Sada.Čisto mi je ostalo oko 15.000 din.Bilo je nekih 205kg mesa.
Sa novom cenom na tržištu, i većim prostorom koji sređujem, i tržištem koje sam počeo da razvijam, očekujem lepu zaradu.
Moram da napomenem da još nisam uzeo čerupaljku, i da sam platio klanje 86x35 din=3010 din.Sledeći mesec uzimam čerupalju pa ću i tu da uštedim poprilično, samo da se izveštim oko klanja, za sada sam samo gledao kako se to radi. ^-^
Još da kažem da sve kupujem, čak i prekrupu jer svog kukuruza nemam , za sada, a u Rumixu u Rumi sam plaćao prekrupu 24 din, znači nisam ni mleo.Kad ove godine posejem svoj kukuruz, tek tu štedim.Matematika je ovde prosta i jasna.Najbitnije je u svakoj proizvodnji plasman, i to do direktnog kupca, tako svi prođu bolje i proizvođač i kupac, a za preprodavce neka ostane jedan veliki ŠIPAK.Seljaci nisu složni, nema zadruga,, zato nam je sve ovako.
Braćo seljaci, ako ponovo ne napravimo zadruge propali smo.Ja sam ubeđen da seljak može extra da živi, samo je stvar direktne povezanosti sa kupcem u gradu.Ja sam radio kao menadžer, pa nešto od svog znanja počinjem da primenjujem u ovom mom poslu u razvoju.
E da, za sada nisam imao potrebu za bilo kakvim vakcinama, malo se oslanjam na iskustvo komšija seljaka, koji gaje za sebe, pa videćemo šta me čeka u narednim turama.
Ja napisah knjigu, neka mi niko ne zameri na ovom postu. >:({
Svako dobro svima! >:D

SAMA
23-02-11, 20:42
Svaka ti je kolega na mestu.Nista bez udruzivanja.Lako je sad kad nema pilica. Ja sam prosao pticiji grip,uvoz iz argentine,brazila,preradjevine iz drage nam makedonije i jos drazeg kosova.Zamisli da imas 2-3 hiljade komada apojavi se neki bagatelni uvoz koji treba preziveti.Puknes par hiljada dragih nam evrica pa onda kalkulises sledeca tura mora biti bolja.Naravno ako imas da je izfinansiras.E a sta akom bude opet losa cena ne izvuce te niko, budes kolateralna steta.Da ne duzim zato je cena ovakva, ako se ne zaradi kad pilica nema pa kako ce kad nikome ne trebaju.
Kamo lepe srece da svako zna svoje i da se rad i trud adekvatno naplate.Ni premalo ni premnogo. Ovo je ipak SRBIJA.

Duško58
24-02-11, 18:27
@ brankovrdnik
Branko kada si to tovio pilice ( godisnje doba, ako nije tajna) i ostvario tako dobar prirast 2,4 kg ocisceni, a utrosak hrane 6,33 kg po komadu i koji je hibrid pilica? >:({

SAMA
24-02-11, 19:26
Bez ljutnje i sam sam ucestvovao u prepisci al ipak mislim da smo se udaljili od teme.Vise pisemo o ceni hrane nego ceni pilica.

SAMA
01-03-11, 20:43
Pilici za klanje 150 do 165
kilasi 190 do 200
ocisceni 260 do 300

sandoroland
03-03-11, 14:30
Ćao svima, kod nas je danas počelo klanje pilića ,imamo oko 400 komada,
žive 155 din.
očišćene 220 din.

SAMA
03-03-11, 18:32
Mala razlika.Kolje se pile za pedesetak dinara.Zavisi naravno od velicine.Kod nas uzimaju za usluzno klanje 60 po komadu,a 40 na vise.
Na pijaci nece ni da cuju bez 260 i to im se "NE ISPLATI'.

Duško58
05-03-11, 18:54
Usluzno klanje 50,0 din.po komadu. Dodje po njih, pohvata, potrpa u gajbe i doveze uredjene, tako radi jedan. A ovaj drugi trazi da mu doneses pilice i da dodje po njih a cena ista 50,0 komad. Ja uredjene sutra prodajem po 260,0 din. za kg. i svi su naruceni. >:({

SAMA
05-03-11, 19:09
Sto bi rekao nas narod vuci siti i ovce na broju.Nek je sa srecom klanje >:({

valjevac
05-03-11, 19:12
Usluzno klanje 50,0 din.po komadu. Dodje po njih, pohvata, potrpa u gajbe i doveze uredjene, tako radi jedan. A ovaj drugi trazi da mu doneses pilice i da dodje po njih a cena ista 50,0 komad. Ja uredjene sutra prodajem po 260,0 din. za kg. i svi su naruceni. >:({

Napiši težinu i koliko su hrane pojeli.hvala unapred >:({

Duško58
05-03-11, 19:22
Pojeli su 8kg po komadu. 3 kg jedinice 22% prot. , 4kg dvojke 19% i 1kg zavrsnog 16% sutra javljam prosek tezine. Kod mene su manje ture po 30 kom. za dve nedelje stize druga tura za klanje pa tako stalno; napravio sam i cetvrti boks. Moram tako da ih delim (po 30 kom.), bojim se za prodaju. >:({

valjevac
05-03-11, 19:32
Hvala za brz odgovor i za trebe zbog jubilarnog posta ne ide samo >:({ nego gajba ali kad se vidimo

SAMA
05-03-11, 20:31
Cestitka za 500 post.A za DUSKO58 da pripazi na boksove.Ako sam dobro razumeo sva 4 su u jednoj prostoriji.To nije dobro :<<>
Trebao bi odvojiti pilice po prostorijama a ne po boksovima.
Shvati ovo dobronamerno i ziveli >:({

SAMA
07-03-11, 19:18
Piljarice placaju 160 kilasi 190 do 200 a na pijaci 280 ocisceni.

Duško58
10-03-11, 18:30
Sta sam ja rekao, ako mesaone osete povecanje cena piletine ide i hrana za tov pilica gore. Neke mesaone su vec digle za 2-3 din. po kg. >:({

robins
10-03-11, 20:38
Na cenu hrane najvise utice cena kukuruza i soje a kod mesaona je velika konkurencija pa potraznja za piletinom moze malo da utice na cenu hrane. Cena utovljenih i piletine ce biti dobra jos sigurno do maja a cena jednodnevnih ce ici gore za nekih 5 dinara jer sa lepim vremenom pocinje kupovina na malo ili sto se kaze za sebe . Posto je piletina poskupela ljudima se vise isplati da kupe odredjenu kolicinu jednodnevnih pilica i utove ih za svoje potrebe.

Petar 90
10-03-11, 20:55
@dusko 58

Druze u pravu si sto se tice one cene kocentrata o cemu smo govorili....
Doslo je do poskupljenja komponenti od mog poslednjeg racunjanja,ali opet je jeftinije u proseku za 10din/kg od kupovnog kocentrata,sto ti na piletu izadje oko 70din,ako racunamo da pile pojede 7kg kocentrata,a to na kolicinu od trenutno 300kom koliko cuvam iznosi 300x70=21 000,a mora se priznati da je to lepa para + pno sto zaradis na pilicima...
Mada kada je cena dosta losa,treba probati i sa premiksima,mozda pilici budu nesto laksi nego obicno,ali je i ishrana dosta jeftinija sigurno...
Molio bih za vase misljenje >:({

Duško58
10-03-11, 21:10
@ Petar 90
Petre druze moj mladjani, naj bolja varijanta je raditi sa pilecim superom i svojim kukuruzom. Pogleda se lepo "Pirsonov kvadrat" i izracuna koja kolicina kukuruza ide na 10kg 40% supera za pilice + u odredjenoj kolicini 1% premiks sa kokcidiostatikom za P-I, isto tako za dvojku i finiser ali u njih premiks bez kokcidiostatika. Trenutna cena pil. supera je 68,0 din za kg. >:({

Duško58
20-03-11, 18:49
Jednodnevno tovno pile za 24. 03 komad 46,0 din. domace jednodnevno pile 35,0 din. pile koka nosilja jednodnevno 65,0 din. >:({

Petar 90
20-03-11, 19:39
kod nas jednodnevni tovni pilici 40 din >:({

SAMA
21-03-11, 21:54
Danas uselio 1500 malih po 40din. komad.Veliki 150, kilasi 200,a uredjeni 260.
Ako smem da primetim tema o ceni tovljenika mnogo bolje funkcionise,ovde su informacije veoma oskudne.
Pilicara na sve strane, a saradnja NIKAKVA.

Duško58
25-03-11, 20:00
Jednodnevno tovno pile za 31.03 2011 48,0 din. domaci i pilici koka nosilja isto kao i za ovu nedelju. >:({

talianu
25-03-11, 21:21
U četvrtak kupio piliće avlijanere 50 din komad ":":{
moj skroman doprinos temi >:D

radujko
25-03-11, 22:50
ajde sto su skupi po 40 i 45 al bar da prodaju kvalitet vrlo dobro se zna da se vrsi klasiranje tovnih pilica mada to ni jedan proizvodjac jednodnevnih tovnih pilica pri prodaji nece da kaze narodu nego kad je velika navala i potraznja sve utrape jadnom narodu i kad se navrsi 60 dana i dodje prodaja vidi se koliko skarta ima :<<>

bokib
27-03-11, 14:39
neslazem se uopste sa ovim komentarom

SAMA
27-03-11, 20:19
Ja se slazem da ima skarta.Cena bi verovatno trebala biti veca,ali zbog raznoraznih svercera i muljatora,desava se to sto se desava.Ja sam od onih koji bi platio pile i 10 do 15 dinara vise,al da budu ujednaceni,a ne jedan 3kg,a drugi 1,5kg.
Na kraju je skuplja kirija nego espag.

bokib
27-03-11, 21:15
kako meni nikad ali nikad nije se desilo da budu nejednaki, kod nas je trenutno cena pileta 42 din leti padne i na 22 din i uvek na 100 pilica dobijem 3 kom jer se racuna da skart moze biti do 2,5 %. sve drugo je kvalitet hrane i uslovi drzanja da kazem ljudski faktor

Duško58
27-03-11, 21:32
Sve zavisi od dobavljaca pilica. Oni koji imaju razradjen posao ne daju ni jedno pile preko broja narucenih, ali to sto prodaju je okej roba. Ako pilici nemaju dovoljno prostora ili hranilica neki zaostanu u razvoju i nemogu to nadoknaditi posto je vreme za odgoj pilica relativno kratko. Takve pilice treba ostaviti jos u tovu i sigurno ce isterati potrebnu tezinu. Znaci da ljudski faktor je bitan, ali i ispravnost isporucenih pilica, jedno bez drugoga ne moze. >:({

robins
27-03-11, 22:09
U inkubatorskim stanicama nema klasiranja pilica vec se vrsi selekcija pilica i odvajaju se skartni pilici a to su oni koji ne mogu da stoje, sa lose zaraslim pupkom, poneko sa krivim kljunom i te skartne kod nas uzimaju nasi radnici koji ih tove pa sta prezivi. Dobri idu u kutije koje opet pre uvotara u vozilo pregledamo i onda idu u prodaju. Uvek postoji mogucnost da neko lose prodje a na ovaj nacin radnici imaju interes da ih sto bolje pregledaju. Prilikom kupovine uvek pregledajte sve pilice i ako ima neko lose reklamirajte ga. Sto se tice raslojavanja mnogo reci je bilo o tome ovde a jednodnevno pile je samo jedan manji razlog za to a mnogo cesce su to uslovi drzanja, transport, hladna prostirka i dr. Trenutna cena jednodnevnih tovnih pilica je 45 dinara.

bokib
27-03-11, 23:43
robins, potpuno se slazem, samo bih dodao da kod nas redovne ( stalne ) musterije uvek imaju popust sto u ceni sto u pilicima tako da su dobavljaci korektni jer je bitno sacuvati dobrog kupca

SAMA
28-03-11, 00:16
Imam dovoljno iskustva i znam sta znaci prenaseljenost,mali broj hranilica i pojilica.Samo jedna stvar,Uzimam pilice tokom cele godine i nemam problema.Pilici ekstra.Kad je frka i potraznja u apotekama,tj sezona,kod mene raslojavanje.
Mislim da su svi komentari suvisni.Inace uzimam pilice i kad apoteke ne uzimaju,dinamiku isporuke dajem 4 do 6 meseci unapred i trosim izmedju 20 i 25 hiljada komada godisnje.

bokib
28-03-11, 12:27
ja bih onda promenuo dobavljaca u svakom slucaju >:({

SAMA
28-03-11, 13:04
E nije to bas tako jednostavno.Najgore je kad lutas.S ovima radim vec 6 godina konstantno.Bitnije mi je zdravstveno stanje,a to je ok.A sto se tice cene danas cujem od vlasnice jedne apoteke,da su jednodnevni drasticno skocili i to na 54 veleprodajna.Po tome idu na preko 60 u maloprodaji.
Dolazi do izrazaja onaj triput manji uvoz maticnih jata.Sad ce prodavati i skart.Inace veliki padaju na 140 do 145.Sve kontra.

Post je spojen: 1301325912________________________________________ _________
Cuo sam se sa mojim dobavljacem,cena 42.

dukej
28-03-11, 18:21
U zadružnoj poljoapoteci u Srbobranu jednodnevni tovni pilići su sa 45 odjednom skočili na 57 din. Ja sam uzeo gotove tovne piliće (prosečno oko 3.1 kg) i živa vaga je 135 din/kg.

bogojevic
28-03-11, 21:32
Cena malih pilića na veliko JE KOD NAS 50 DIN I NEMA IH ,CENA KILASA 190 DIN A UTOVLJENI IDU 140-150 DIN I MISLIM DA CE CENA UTOVLJENIH PILICA ZA 3 DO 4 NEDELJE OTICI GORE JER NIKO OD TOVLJACA NIJE UBACIVAO ZADNJE 4 NEDELJE SVE JE ISLO U MALOPRODAJU.

by Maestro: Bogojeviću, ubuduće ne sve velikim slovima (već samo gde treba), jer se to, na Forumu, smatra vikanjem !

dkocic
28-03-11, 22:14
Cena na pijaci Bolec-BGD juce 50 dinara jednodnevni a u cetvrtak 24.3 bili 55 din. Ovi veci 3-4 nedelje 160 dinara komad a ocisceni od 230-260 velika ponuda nisu ih prodali siguran sam jer sam bio oko 11 sati bilo je puno. Velika je traznja jednodnevnih pilica ali i koncetrat je skup.

robins
29-03-11, 17:30
Ove godine roditeljskih koka tovnih pilica u eksploataciji ima oko 550 000 sto je neki dugogodisnji prosek a prosle godine je bilo oko 700 000. Jednodnevni pilici su skupi jer je velika potraznja posto je poskupela piletina pa se svima isplati da utove pilice za sebe. Za stalne kupce se formira godisnja cena i ona je stalna bez obzira na trzisnu cenu. Cena jednodnevnih ove godine je zaista visoka ali sa tom cenom mozemo taman da isplatimo sve dugove od prosle godine koja je bila katastrofalna za sve proizvodjace pilica.

Duško58
30-03-11, 19:03
Jednodnevno tovno pile za 07.04 51,0 din. Razgovarao sam sa vlasnikom inkubatorske stanice i covek mi kaze da imaju razumevanja za besparicu i da su zato cene nize, inace bi trebale da budu blizu 60,0 din. >:({

dkocic
30-03-11, 22:58
Da li je za ovu temu ali da pitam, koliko odpada od pileta 3 kg. bez glave , nogu i creva. Meni nije jasno da po piletu odpadne 770 grama.Zivo 2.930 grama ocisceno 2,160 to se odnosi na prosek 20 pileta starih 49 dana. Dali ih terati duzi vremenski period ili .... slusam

Duško58
02-04-11, 16:38
Ispravka, tovni pilici za 07.04 su 53,0 din. kom.

robins
03-04-11, 08:38
Jednodnevni tovni ce biti ceo april oko 50 dinara a tek u maju se ocekuje pad cene jer sada ide dosta prodaja na malo. Cudno je sto pada cena utovljenih na zivo koja je sad oko 120 dinara.

Duško58
03-04-11, 16:39
@ robins
Ja sam juce spustio cenu na 250,0 za kg uredjenog, a svi su bili dogovoreni po 260,0, ne znam zasto ali tako sam uradio. >:({

sneza_80
07-04-11, 21:27
koja je cena tovnih pilica zive vage?

bojanh66
11-04-11, 10:58
Poceo sam da prodajem ociscene pilice,pa me zanima u cemu cuvate pilice dok se ne nadje musterija ?

Jel se moze drzati u zamrzivacu ili se pile mora zaklati isti dan kad dodje musterija ?

Malo me to buni,jer sam nacuo da se mora zaklati isti dan kad dodje musterija i da niko ne zeli pilice koji su stojali u zamrzivacu ??

Nov sam u prodaji pilica,pa ne znam kako to ide,inace prodajem na sitno privatno,odhranim oko 60-100 komada za sebe,pa sta se proda,proda se,ostatak ostane meni :)

radujko
11-04-11, 12:59
da se nadovezem u vezi raslojavanja pilica normalna stvar da niko od proizvodjaca jednodevnog pileta nece nista lose reci za pile koje proizvodi a vrlo dobro znaju koliko faktora utice na kvalitetno proizvedeno jednodevno pile ali o tome je glupo govoriti jer adekvatnog odgovora nece biti samo jos da kazem cena ociscenog pileta u Smederevu je 185 din a razlog tako male cene a pogotovo na opstini smederevo je prodaja skarta od pilica na Smederevskim pijacama a to postizu tako sto po farmama kupuju sav skart po veoma maloj ceni i oni sa skartom diktiraju cenu , najbolje pile koje oni mogu da ponude kupcu na pijaci je moje najgore al sta se tu moze samo jadan nas proizvodjac sto se muci dva meseca pa ga dadne djaba

robins
11-04-11, 15:34
Cena zive vage je pocela da pada i sada klanice otkupljuju za 105 do 115 dinara za kilogram. Razloga za pad je vise a najvazniji su i dalje slaba kupovna moc kao i to sto su zbog vece cene svi uzimali pilice za sopstveni tov. Svi obicno utove po koje pile vise pa ih sad prodaju.

Duško58
11-04-11, 17:42
@ robins
U pravu si, narod nema novaca i to je najveci razlog pada cena tovnih pilica. Kada dodju za klanje tovljac je bankrot i da bi dosao do dinara daj posto das dalje ne mogu da ih hranim. Ovi sitni (kao ja) zeznu se i krenu 80-100 komada zaduze se prodavnici st. hrane i onda moraju da prodaju ispod cene da bi vratili dugove. Baska je sto su i kupci dekintirani pa traze odlozeno na tri meseca. Sve u svemu svodi se na jedno, NEMA PARA. >:({

robins
13-04-11, 16:32
Besparica je pogubna za sve nas a ovoj krizi nikad kraja mada nas politicari ubedjuju da je prosla mada jos nema dokaza za to. Sad bas citam blic i vidim da je i kod Nemaca frka zbog zaduzenja ( http://www.blic.rs/Vesti/Svet/247808/Nemacki-drzavni-dug-preko-dve-hiljade-milijardi ) a kad njihova ekonomija ima prehladu onda je nasa sa svinjskim gripom ako vec nije i pokojna. Sbog besparice, visokih cena, pocetka setve i zahladjenja vidim da poslednjih dana pada interesovanje za jednodnevne pilice i da poljoprivredne apoteke imaju sve manje narudzbine. Veliki tovljaci koji nemaju neku godisnju cenu i dogovor vec mesec dana ne useljavaju jer nema neke zarade. U narednom periodu ce cena jednodnevnih pilica poceti da pada do nekih 40 dinara po apotekama. Cene utovljenih pilica je vec pala i stajace na nekih 105 do 110 dinara + 8% PDV. Ckok cene piletine ce biti tek u prvoj polovini maja kad ce se osetiti nedostatak utovljenih pilica zbog manjeg useljenja po velikim farmama.

robins
13-04-11, 16:43
@radujko

Kao proizvodjac jednodnevnih pilica moram da se branim i da po ko zna koji put kazem da do raslojavanja dolazi zbog mnogo faktora a da inkubatori nisu jedni razlog. Svi faktori koji uticu na rad inkubatora podjednako uticu na sve proizvedene pilice a ne samo na neke koji se rasloje jer ako meni izadje iz masine 20000 pilica svi su proizvedeni pod jednakim uslovima. Ako su sva jaja sa iste farme onda se taj skup istih uslova jos prosiruje i smanjuju se razlozi za raslojavanje. Od izlaska iz inkubatorske stanice do klanja prodje bar nekih 45 dana a to je dovoljno vremena da se naprave neke greske i dodje do raslojavanja. Tu su narocito kriticni transport do farme i prvih desetak dana na farmi. Sto se tice prodaje i konkurencije to je vec vasa lokalna stvar ali svaka konkurencija je dobra stvar i treba joj se prilagoditi a ne samo se zaliti.

p.s.
Prijatelju koristi malo . , i veliko slovo kod ovako duuugih recenica.

NenaNiš
13-04-11, 23:24
Svakom je njegova muka najteža...prodavcu uvek prejeftino-jer zna koliko je uložio, kupcu vazda preskupo. Za sada o ovoj temi mogu da pričam samo sa pozicije konzumenta, uvek mi je bilo ukusnije i slađe kupiti pile od nekog koga znam - nego u marketu, s druge strane nas je u kući sedmoro, petoro dece, troje raste ko iz vode, svi bi da pojedu i batak, i karabatak, pa malo belog mesa - za nas bi pilići morali da budu ko pauci (s osam nogu) i još veliki ko nojevi... I onda, hteo ne hteo, ako hoćeš meso na stolu, bar po koji put, okrećeš se marketima, sniženjima, akcijama, svesno izbegavaš u tom trenutku da misliš ko je, kako, odakle i na koji način nabavio to jeftinije meso... Mi još i kojekako, mm radi, ja se (i pored fakultetske diplome koju mogu samo da...uramim) bavim hraniteljstvom, pa i tu kane koja parica kao platica (nisu demunutivčići od ljubavi - no zbog mizernog iznosa iste), ali moja sveki ima penziju oko 15.000 i kud će žena pre?! Dok poplaća režije i lekove - meso vidi samo o praznicima. Zato smo i rešili da sami po nešto utovimo, pa kako nam Bog da... Valjda će se naći i računica...

Duško58
23-04-11, 06:30
Krenula nabavna cena nanize jednodnevnih pilica, sada su 48,00 din za 28. 04. 2011

valjevac
23-04-11, 12:14
Ja kupio pre dva dana 42,00 Hubard F-15>:({

robins
24-04-11, 14:34
Uvek je oko Vaskrsa pad potraznje jednodnevnih pilica kao i utovljenih jer se u to vreme vise konzumira prasetina i jagnjetina. Sto se tice jednodnevnih pilica sad polako prestaje prodaja na sitno a krecu sa useljenjem velike farme.

babara
28-04-11, 13:54
danas 28.04.placeni 45din po komadu vp cena

babara
28-04-11, 13:56
27.04. uredjeni su otisli po 250din. kg.

Duško58
28-04-11, 20:25
Danas poklao i prodao uredjene po 250,0 din.za kg Starost 56 dana prosek 2,320 kg >:({

babara
28-04-11, 20:52
Dusko,sa 56 dana prosek i nije najbolji,manjka im oko 200 gr po glavi

Duško58
28-04-11, 21:04
@ babara
Kakvi su takvi su, da nije guzva u zivinarniku drzao bih malo duze.

radujko
30-04-11, 20:55
A prijatelju moj sa cime ti vrsis transport do kupaca?

Duško58
01-05-11, 07:20
@ radujko
Druze ne radim ja po mnogo. Svake dve nedelje po 30 kom. i to rasturim po komsiluku.>:({

radujko
03-05-11, 21:00
mislio sam na gospodina robinsa kad je rekao da je bitan transport do farme pa zbog toga sam postavio pitanje cime on vrsi transport do kupaca jednodnevnih pilica

robins
03-05-11, 22:28
mislio sam na gospodina robinsa kad je rekao da je bitan transport do farme pa zbog toga sam postavio pitanje cime on vrsi transport do kupaca jednodnevnih pilica
Rekao sam da je transport veoma vazan jer treba pilice transportovati bez stresa da ne dozive toplotni udar, da imaju dovoljno kiseonika i svezeg vazduha, da ne dodje do dehidriranja a i transport mora biti brz da sto manje vremena provedu u vozilu. Jednodnevne pilice transportujemo sa kombijem Crafter i Pik ap om Berlingo a po potrebi angazujemo i neka vozila od kolega. Sva vozila imaju stalno pracenje temperature u prostoru sa pilicima i kutije su na stalazama i ide najvise po tri u visinu da bi vazduh opstrujavao sve kutije prilikom voznje. Vozila imaju po tri jaka ventilatora koji se ukljucuju po potrebi a i prilikom transporta se uvek prave pauze na bar sat vremena u zavisnosti od temperature spolja. Ovo su neke slike koje imam sa jednog transporta do Kavadaraca a tada je transportno uginuce bilo 7 pileta a u tri kombija je bilo 50 000 jednodnevnih pilica. Vozila su posla u 7 ujutru a istovar je zavrsen u 5 po podne. Za tih 10 sati, od kojih smo 3 cekali na Makedonskoj granici, vozilo ne sme da se ugasi ni jednom zbog ventilacije.

http://thumbnails30.imagebam.com/13071/011196130705620.jpg (http://www.imagebam.com/image/011196130705620) http://thumbnails32.imagebam.com/13071/d4d25f130705667.jpg (http://www.imagebam.com/image/d4d25f130705667) http://thumbnails38.imagebam.com/13071/877cdb130705733.jpg (http://www.imagebam.com/image/877cdb130705733) http://thumbnails34.imagebam.com/13071/b6721d130705785.jpg (http://www.imagebam.com/image/b6721d130705785) http://thumbnails37.imagebam.com/13071/c51496130705852.jpg (http://www.imagebam.com/image/c51496130705852) http://thumbnails39.imagebam.com/13071/5398d5130705894.jpg (http://www.imagebam.com/image/5398d5130705894) http://thumbnails31.imagebam.com/13071/849d49130705928.jpg (http://www.imagebam.com/image/849d49130705928) http://thumbnails36.imagebam.com/13071/36ab00130705961.jpg (http://www.imagebam.com/image/36ab00130705961) http://thumbnails11.imagebam.com/13071/29028c130705990.jpg (http://www.imagebam.com/image/29028c130705990)

robins
03-05-11, 22:38
Malo smo otisli od teme u kojoj treba da bude kretanje cena pilica. Jednodnevni su sad oko 40 dinara a mogu se naci i po 35 dinara jer je potraznja oko Vaskrsa uvek slabija. Do kraja maja cena ce ici na dole i mislim da ce se zadrzati oko 32 dinara koliko ce biti preko leta. Dosta koka sad ide na mitarenje tako da ce i ponuda jednodnevnih biti slabija. Koliko mi je poznato utovljeni su od 110 do 120 i sa ovom cenom hrane su malo iznad granice isplativosti ako se hrana kupuje na malo. Cene ce ici gore jedino ako se proda Telekom pa vlast pred izbore pocne da daje novac.

minutauro
04-05-11, 12:56
interesuje me cena zivih pilica od kilogram za dalji tov ? ako neko moze da mi kaze otprilike, pozdrav unapred !

valjevac
04-05-11, 14:49
160-170 dinara.Kod mene tako ide.Kad kazem kod mene receno u mom kraju.>:({

SAMA
04-05-11, 21:00
Kod mene tj u mom kraju 190,kg a ne na komad da ne bude zabune.

Duško58
16-05-11, 18:27
Danas poklao 25 kom. i prodao po ceni 250,0 din. za kg uredjenog. Klani 60-ti dan starosti prosek 2,550 kg.

mladjoni1982
17-05-11, 11:34
Ja koljem sad u petak ali ne dam ispod 250 din/kg. Kod Matijevica su 230 din, a u Maksiju i Ideji su od 240 do 260 din/kg. Pa nisam ni ja najgori, kod mene bar dobiju sveze pile. Mislim da ce se mnogi sloziti samnom.

SAMA
17-05-11, 12:06
Kvalitet je neosporan.Problem je sto narod nema para,pa kupuje po megamarketima na odlozeno i za iste pare,a kamoli ako je dinar jeftinije.Svi znamo da marketi daju robu do 120dana,auzimaju na 180 i to kasne.Polako s placanje,sto bi rekao Soic.Krug se tako opet zatvori na seljaku.Na kraju mi ispadnemo j"b"ni ,a oni posteni i spasioci nacije.

robins
17-05-11, 13:14
Pilećeg mesa je sve manje na lageru a i ponuda živih pilića je slaba jer pre nekih mesec i po dana je bila najviša cena jednodnevnih pa velike farme skoro da nisu ni useljavale. Počeli su da me zovu nakupci i da se raspituju ko je kad useljavao jer ne mogu da nadju utovljene piliće. Cena utovljenih bi trebalo sledeće nedelje da ide gore sigurno a i veliki marketi su počeli da dižu cene i sad je piletina oko 250 dinara a pre malo više od mesec dana su imali akcije na 189 dinara za kilogram.

Duško58
17-05-11, 19:08
Jednodnevni tovni pilici za 19.05 38,00 din. komad.

brankovrdnik
23-05-11, 20:19
Mi smo uzeli sedmodnevne u četvrtak iz Šida za 35 dinara.Imaju veliki problem, ne mogu da ih prodaju, još moraju da ih hrane sedam dana.
Mi koljemo 9.juna, pa ćemo videti za cenu, ako ne bude promena moji idu za 260din, pa u Univeru su od 260-270 din.

steva76
24-05-11, 16:18
Pozdrav svima.Zanima me koja je cena zive vage pilica,kod vas,jer kod mene na pijaci trenutno nema u ponudi zivih pilica?

robins
24-05-11, 17:09
Utovljenih pilića je jako malo na tržištu i zbog toga će im cena sigurno rasti a i cena piletine zbog toga ide gore. Jednodnevni se malo traže i cena im je pala na nekih 30 do 35 dinara a u nekim slučajevima i na 25 dinara ako nekome ostane zbog slabe prodaje. Takav trend će biti bar još 3 nedelje dok neka jata ne odu na mitarenje ili na klanje.

Dolovac
24-05-11, 17:30
a ja sada kupio pilice po 44din. kom i to se prodaju dok trepnes ...

Duško58
24-05-11, 19:25
@Dolovac
Tu neko nekoga dere.

robins
03-06-11, 09:16
Zbog manjka utovljenih živih pilića cena im raste i sad je na veliko oko 130+8%pdv a verovatno će ići još na gore. Ako ne bude nekog uvoza cena utovljenih može otići i na 150 +8% pdv a sve ove cene su na veće količine. Cena jednodnevnih je pala na 30 dinara a može pasti i na 25 dinara u sledećih desetak dana. Oporavak cene jednodnevnih će biti krajem juna kada će se javiti manjak na tržištu a i biće veća potražnja zbog dobre cene utovljenih pilića. Dosta jata ovih dana ide na mitarenje pa će cena u julu početi da raste do nekih 35 dinara a u avgustu i na 40 do 45 dinara zbog sezonske potražnje pilića za jesen.

vebra
05-06-11, 23:17
Zbog manjka utovljenih živih pilića cena im raste i sad je na veliko oko 130+8%pdv a verovatno će ići još na gore. Ako ne bude nekog uvoza cena utovljenih može otići i na 150 +8% pdv a sve ove cene su na veće količine. Cena jednodnevnih je pala na 30 dinara a može pasti i na 25 dinara u sledećih desetak dana. Oporavak cene jednodnevnih će biti krajem juna kada će se javiti manjak na tržištu a i biće veća potražnja zbog dobre cene utovljenih pilića. Dosta jata ovih dana ide na mitarenje pa će cena u julu početi da raste do nekih 35 dinara a u avgustu i na 40 do 45 dinara zbog sezonske potražnje pilića za jesen. Kakvih 130 i 150 dinara. Nisam išao skoro u grad.Koja je cena piletine na pijaci,zna li ko ?

Duško58
06-06-11, 06:42
Ja sam pre par dana poklao i prodao uredjene po 250,0 din prosek 2,100 kg, moglo je i bolje. Imam jos jednu turu za oko dve nedelje, pa onda pauza. Idu vrucine a oni samo leze i dahcu, slabo jedu zato je i bio prosek 2,100 kg.

robins
06-06-11, 11:45
Cena od 130 do 150 +8% pdv se odnosi na žive piliće kad neko otkupi par stotina komada. Cena piletine iliti mesa je naravno mnogo veća i po marketima je već 250 dinara a negde i više.

SAMA
09-06-11, 12:11
Kod nas piljarice od 20 do 200 komada placaju 130.Naravno zive.

jovanips
22-06-11, 11:47
kako se krecu trenutno cene jednodnevnih tovih pilica, i kakve ce biti u narednih 15 tak dana? posto planiram da uzmem 40tak. ajde trgovci javite se...... >:({

robins
22-06-11, 11:55
Do početka jula cena jednodnevnih će biti niska i ide od 25 do 30 dinara a početkom jula se očekuje porast potražnje a i porast cene na nekih 40 dinara. I dalje je problem besparica i mala kupovna moć. Cena i jednodnevnih i utovljenih pilića je u vreme žetve i berbe a i mladih krompirića uvek loša.

jovanips
22-06-11, 13:07
znaci ipak cu da uzmem sad, dok cena ne skoci...hvala, u to ime >:({valjevsko....

Duško58
22-06-11, 14:56
Meni dobavljaci donose po 35,0 i nece da spuste. Ja prodajem po 38,0 din.>:({

jovanips
22-06-11, 15:22
evo sad sam bio do vet.apoteke i cena je uzasna tovni pilici 45 din.koke nosilje 65din.,Curice vise ne upisuju.... ovde cena nikad ni nije bila niza, dok 100km.od Nisa juznije, ako je neko cuo za Mevedju cena tovnih 55din...a nosilje 80din.dok 18-to nedeljne kokice su 550din.a tronedeljni curici 320din....e logika im je u pm....;D}":":{::samo bes:: kako im ko sta kupuje, tako oni stavljaju cenu.

SAMA
24-06-11, 16:44
Ja platio male 38,ali u najvecoj potraznji 40.Otprilike kompromis.Zna li neko kako se krecu veliki zivi i ocisceni.

valjevac
24-06-11, 21:39
Pre 9 dana odnosno u predprošli četvrtak, već sam pisao i poslao foto u temi tovni bili'i, po 30.dinara "Hubard F 15" direktno od proizvođača

Duško58
25-06-11, 05:36
@SAMA
Malo ih druze ima. Ja sam poslednje u proslu subotu, ali malo (ostavio za nas) prodao po 250,0 uredjene. Ispod ne dam ili ih necu drzati za prodaju.>:({

SAMA
25-06-11, 11:05
E druze lepo je to reci,a kad ti stigne 1000 ili 2000 komada,cena mala,a zamrzivac tesaaaaaan.Uredjeni ok,tu ima zarade,ali na tu kolicinu moraju ici i zivi.Yimus sam bio u situaciji da im dam svakom po 100 dinara i da ih pustim na ulicu,nek se snalaze.Veruj mi manje bi izgubio.

German hunting terrier | Jagdterrier