View Full Version : Kretanje cena tovnih pilića:jednodnevni,žive vage i očišćeni.
A gde to?pitam zbog prevoza ja sam u Beogradu?
nikola_VUK
15-02-12, 20:01
Imaš sigurno u BG u poljoprivrednim apotekama pilića, Dule ti je rekao cene u Novom Sadu.
Veliki za klanje 150.Lkl{{ Al kilavo ide zbog radi zimu.
nikola_VUK
15-02-12, 20:55
@ SAMA Jel to na veliko ili na komad?
Jednodnevni pilici za 23.02 od jedne inkubatorske stanice po 38,8 din. za komad, a od druge po 33,0 din. za komad. Nudim i jedne i druge po ko sta voli.
@ SAMA Jel to na veliko ili na komad?
Sto bi rekli na srednje.Nije na kamione.Na par desetina,do par stotina komada.
Od zimus sam planirao da krenem sa tovom pilica , čekao sa toplije vreme !
I slučajno saznam u Četvrtak (23.02) za neku akciju u jednodnevnih pilica "kupis 100 dobiješ 200"
i stvarno je i tako bilo kupio sa 100 po 35din i dobio 200 kom
Mislim da sa dobro prosao !!!
Pošto mi je ovo prvi tov već se brinem oko prodaje , imali neko neki savet ili da poznaje nekog nakupca ili tako nešto!!!???
Dok jednom ne smrkne drugom ne svane.Lkl{{ Uvek bilo.Zbog hladnoce i nemogucnosti isporuke poguseno vise stotina hiljada pilica u vise inkubatorskih stanica.Eto neko i profitirao.:lol:Al ce da bude cena jednodnevnih.ima usi da nam se puse,kad taj pomor stigne na naplatu,tj kad krene potraznja.
Pošto mi je ovo prvi tov već se brinem oko prodaje , imali neko neki savet ili da poznaje nekog nakupca ili tako nešto!!!???
Pa sto nisi kupio 50, a dobio 100 i resio bi problem. Nego te je povuklo tih 3.500,0 din., a koliko ce da pojedu a desi se da ne prodas, pa Dara veca nego mera.
nikola_VUK
27-02-12, 09:58
Cena pileta u ukupnoj ceni učestvuje procentualno vrlo malo, moj ti je savet ili nabavi još jedan zamrzivač ili podeli po komšiluku tih 100-komada.
pridruzujem se.Za prvu turu prodati 200 komada bi bilo za svaku pohvalu.Lkl{{
Za cetvrtak 01.03 jednodnevni iz jedne stanice 38,0 a druge 36,0 din. za komad. Dvonedeljni iz ove druge stanice 75,0 din. za komad a tronedeljni za 12.03 155,0 din. za komad. Ink. stanice ne sve, a normalno i radnje koje sa njima posluju nude na 50 kupljenih jednodnevnih i 5 kom. gratis. Pocelo je malo da se pise, ali kada navale na pisanje za jedno dve nedelje nece se moci nabaviti dovoljan broj pilica a i cena piletu ce biti oko 50,0 din. ako ne i vise.
---------- Poruka napisana 01-03-12 u 17:13 ---------- Prethodna poruka je 27-02-12 at 17:45 ----------
Ova stanica sto je danas isporucila pilice izjasnila se sa cenom za iduci cetvrtak 08.03 43,0 din. komad. Ova druga stanica se jos nije izjasnila.
Cene skaču kao posledica gušenja pilića i smanjenog matičnog jata
Bas cu pogledati sutra u radnji koja je cena bila prosle godine oko 08.03 , pa javljam.
21.aprila 2011 godine ja placao "Hubard F-15" 42 dinara
16.juna " 30 dinara
ja sam placao po 40 okruglo.
ja sam placao po 40 okruglo.
Pa dobro i ja placam 40,0 sada, ali moram i ja nesto da zaradim.::namigivanje:: Jbg i mi trgovci imamo dusu.
Naravno druze,pa trba svi da zivimo.Jutros stigli po 35.Sto bi kazli direkt sa farme.Lkl{{
Naravno druze,pa trba svi da zivimo.Jutros stigli po 35.Sto bi kazli direkt sa farme.Lkl{{
To je stara cena, ili ti imas onaj tvoj dogovor (godisnji) sa stanicom.
Pa nije to neki dogovor,ali uglavnom nemam prevelike oscilacije.Dajem im dinmiku isporuke na svakih 6 meseci i tacno znaju koliko da nasade.Pre par nedelja je to bila malo jaca cena,ali sada dolazi na svoje.Dignu oni,ako pilici mnogo skoce,ali sto su na trzistu skuplji,meni razlika veca.Po meni je to ipak posteno.
Kao i sto sam obecao cena 17.03 2011 bila 43,0 a vec sledeceg cetvrtka 45,00. Znaci da to svake godina kada pocne navala oni frknu cene gore i dok traje, traje.
---------- Poruka napisana 03-03-12 u 15:45 ---------- Prethodna poruka je 02-03-12 at 17:45 ----------
Za ponedeljak 05.03 2,1/2 nedeljni 105,0 din komad.
Nude one zimskeLkl{{.E sad kako su bili ugrejani i zbrinuti na onom minusu.^-^
Ma znam, nudili su meni u radnju kada su bili jednodnevni ali niko nije hteo ni da su zabadava.
Nestasica pilica za klanje.Trazi se pile vise.Idu 150 i 160 na vise.150 i na slepere.
pozdrav zivinarima cnena malog pileta ove nedelje ide 45 din prema apotekama a sledece najverovatnije 55 din ne u sremu nego u celoj zemlji ,utovljeni trenutno nema a cena je 140 do 150 din ,razlog skoka malih pilica je jer su svi inkubatoristi prodali ceo mart ,sinkovic kao najveci proizodjac je poceo da puni vindiju,agro ziv ne prodaje pilice puni samo svoje objekte,mnogo problema je bilo sa odgojem ovogodisnjih jata pogotovo dole u srbiji dosta procenata je uginulo i jako slaba je oplodnja tako da je sve to uzrkovalo skok cene malog pileta ,u sustini sve je poskupelo od goriva ,evra,sirovina,pre 5 godina srbija je imala 900 000 roditelja danas je taj broj oko 300 000 i ti sto imaju jata jedva kraj sa krajem sastavljaju.
Ja moju turicu koljem u subotu i necu podici cenu uredjenih, ostaje jos ovaj put 260,0 din. za kg.
Lako je tako kad imas lufta Lkl{{ Na zaklanima je uvek dobra zarada.To smo vec apsolvirali.Kod zivih je malko tesno.Postavio sam bio onaj prilog od pre mislim 5 godina kad je bilo 120 do 130.Sad je skocilo na 150 i bau jaka cena.Bez obzira sto je cena soje,kukuruza i ostalih komponenti otisla duplo.
Evo supruga mi sada kaze da je iz busa videla na izlogu ziv. zadruge u Novom Sadu, tovno pile 55,0 din. komad. Pre dva minuta me zvali iz inkubatorske stanice i zaustavili u pisanju pilica za cetvrtak. Koliko sam upisao do danas vise nema za taj dan.
Prognozirali smo ovo,evo nam ga.Lkl{{
malimedo38
07-03-12, 07:36
U Palanci se u cetvrtak jednodnevni pilici prodavali od 38 do 42 din.
Pilici na futoskoj pijaci u NS 240,0 din. za kg uredjenog.::samo bes::
malimedo38
07-03-12, 18:22
Kod nas je vec godinu dana ta cena za prodaju uredenih pilica po kucama.
Na pijaci kod zena je 260 din.
Jagma za velike.Trazi se pile vise.Idu na veliko 150 do 160 zivi.Ocisceni 280.
nikola_VUK
10-03-12, 13:14
Ovde je cena za jednodnevne 0.65 eura, deset centi više nego pre desetak dana, mislim da ću u četvrtak da uselim 50-tak komada.
Danas otisla tura po 260,0 din. za kg uredjenih.
kakve cene jednodnevnih i 2 1/5nedeljnih ce biti sada u cetvrtak?
malimedo38
13-03-12, 13:11
jednodnevni od 50 do 55 din.za ostale ne znam
Gde su po50?Kod Kotleta 55,kod Djilasa 55 ali vise nepisu,samo za sledeci cetvrtak po 60.
@andreasko
Kod mene su za prekosutra 50,0, jednodnevni, i ogranicen broj. Za iduci cetvrtak se ne zna cena. Odakle Djilas i Kotleta nabavljaju?
malimedo38
13-03-12, 17:29
Djilas nabavlja iz djurdjeva a kotle mislim klisa farm.
---------- Poruka napisana u 17:29 ---------- Prethodna poruka je at 17:26 ----------
Gde su po50?Kod Kotleta 55,kod Djilasa 55 ali vise nepisu,samo za sledeci cetvrtak po 60.
juce posle podne je kod kotleta bilo 50.znaci digao je cenu u medjuvremenu.Bas sam juce u 18 h sedeo kod prijatelja,kad mu se zena vratila sa papiricem sta koliko kosta.Curke minesto bile skupe mislim 10 nedelja 980 din.Starter za curke 25 kg 1200 din.
Curke minesto bile skupe mislim 10 nedelja 980 din.Starter za curke 25 kg 1200 din.
Sto se tice cena pilica otprilike sve stanice rade u dogovoru, medjutim vlasnici prodavnica koriste situaciju i love u mutnom. Kao ono "Daj dok ide". Dok sam ovaj post pisao zvali me iz stanice i cena za 22.03 kod mene ce biti 55,0 din. jednodnevno pile.
Ovo za curke sto pisete, pa zar nije rano za odredjivanje cene? Da li je to konacna cena ili otprilike? Prvi curici iz stanice koja snabdeva mene su 12.04 jednodnevni, a tronedeljni 26.04 i cena jos nije odredjena.
malimedo38
13-03-12, 18:12
pa zena je donela papiric sa cenama koji su joj napisali kod kotleta,a ja samo pogledao.eto.tronedeljni su bili 590 din ako se secam dobro sta je pisalo na papiru.
Veliki za klanje 160.Na malo 170
Veliki za klanje 160.Na malo 170
Sta to znaci druze u odnosu na uredjene? Jel valja ili jok?
Uvek valja klati.E sad nekad manja,a nekad veca razlika.Dice oni i zaklane.Polako se ciste zalihe i akcije.Na zalost nema srece za obicne ne duzne smrtnike.Jaja idu i 20,a pilici ce po svemu sudeci na 300.Ono sto je interesantno da je prevelika potraznja s obzirom na post.Izgleda skupa riba,pa ljudi ne poste.
Ja sam danas upisao kod kotleta zadnjih 40 za cetvrtak,za vise nije imao mesta.Bio sam i u vetzavod subotica,kaze mi,da ima popunjeno i za 22.03.,jedino ako mu navise broj.Kod Djilasa mi rekla za 22.03. cena 60 za sada,ako ne bude i vise.A gde se ko snabdeva neznam.
Izgleda skupa riba,pa ljudi ne poste.
Ma jok, poste, prekrste rukom preko pileta i kazu: "Budi riba".:lol:
Malo pre stigla druga tura ove godine, 130 kom po 50 dinara po piletu a naručeni u prošli četvrtak uveče. One iz prve ture, takođe 130, koje sam uzeo 2 februara plaćao po 40, a za sledeći četvrtak verovatno cena ide još gore. Piliće, kao i ćuriće uzimam kod veterinara iz susednog mesta već duže vreme i odlični su, a u mom mestu su u poljoprivrednoj i u prošli četvrtak kao i sad pilići bili po 55 din.
Pozdrav
malimedo38
15-03-12, 11:00
pretpostavljam i nadam se da ce se cena jednodnevnih pilica u aprilu stabilizovati,odnosno pasti ispod 50 din po komadu.
Sa cenom jaja sam bog zna sta ce biti.Mozda kad malo otopli i kad bolje pronesu domace koke po seoskim dvoristima i cena jaja padne,mada i broj tih koka je u padu pa ne znam bas koliko ce se odraziti na cenu.
Danas podelio pilice po 50,0 din. za komad. Za iduci cetvrtak 22.03 cena 55,0 din. jedna inkubatorska stanica. Ova druga ink. stanica mi je isto obecala nesto pilica ali cenu jos nisu odredili. Ziva muka i za jednodnevno i tronedeljno pile. Dele sto se kaze na kasikicu.
Ova druga ink. stanica mi otkazala isporuku, cena kao i kod ove prve stanice, ali nema pilica.::jako_besan::
dudovcanin
16-03-12, 02:08
Juce uzeo 150 kom po 48, inace su 53-55 din. Prva tura posle dve godine, druzicemo se!
Jutros u izlogu u poljoprivrednoj apoteci kod mene stoji da su za sledeći četvrtak 60 din/kom ...
Jutros u izlogu u poljoprivrednoj apoteci kod mene stoji da su za sledeći četvrtak 60 din/kom ...
Samo da ih bude dovoljno.
U Nisu juce bilo 45din.Tovno pile, a Koka Nosilja 60din. >:({
U Nisu juce bilo 45din.Tovno pile, a Koka Nosilja 60din. >:({
pojasni malo koka nosilja 60dinara.Ako bude koka nosilja 60 dinara Nis ce biti okupiran
nisam se lepo izrazio Jednodnevno pile koje ce biti koka nosilja.. >:({ hahaha...
Sama garantuje prodavac da su sekcirani po polovima...Lkl{{
sandzaklija
18-03-12, 20:41
Da li neko zna koja je cijena ili koja bi bila domaceg(seoskog) jednodnevnog pileta te zive vage i ociscenog istog,odraslog?
Da li neko zna koja je cijena ili koja bi bila domaceg(seoskog) jednodnevnog pileta te zive vage i ociscenog istog,odraslog?
Posto je jos velika guzva za nabavku tovnih pilica ink. stanice jos uvek inkubiraju jaja iz kojih izlaze tovni pilici. Cim se malo podmiri trziste onda pocinje i lezenje domacih pilica, a to ce biti negde posle 15 aprila i onda ce se znati i cena. Barm je tako do sada bilo. Za cenu tih odraslih pilica nisam cuo niti sam cuo da to neko prodaje.
Stigli mali po 40.Lkl{{
Pa ti bi vise zaradio da preprodajes te male, i nista bar ne bi radio sem brojao pare i pilice. Imao bi cistu zaradu naj manje 15,0 din. popiletu. 1000 kom. x 15,0 din. pa ti vidi, a sada bi mogao i skuplje da ih prodas od 55,0 din. Dobro postoji i ono, a sta kasnije kada se podmiri trziste.
Sve znas ko veliki.Lkl{{ Imam obavezu prema vernim musterijama,za isporuku kilasa.Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.Ja to ipak radim na duze staze i vec uveliko gazim drugu deceniju.>:({Isti slucaj je i sa gotovim kilasima.Ja se ne oslanjam na cenu pilica za klanje.Nekad kilas dodje i jeftiniji od pileta za klanje,ali imam dogovor sa apotekama da je cena zagarantovana,na moj licni predlog.Ako je cena velikih losa,onda svi nude kilase i to povoljnije od mene,ali onda ja zatezem istima isporuku kad je potraznja.Malo filuju i sa drugima,ali ja imam prednost i moram svoje prodati.Trenutno je cena velikih dobra i ako ostane bice slaba ponuda kilasa.Na muci se poznaju junaci.
Ono za preprodaju jednodnevnih je bila zezancija. Pa ti bi trebao tu u tvojoj okolini da diktiras cenu, obzirom na kolicinu i kvalitet pilica. Kada kazem kvalitet pilica mislim na sastav hrane koju dajes pilicima, a to se normalno odrazava i na sam kvalitet istih.
Naravno.Lkl{{ Tako i radim,ali trebalo je vremena i vremena izboriti se za taj status.I ona cena za jednodnevne nije preko noci.Cak ne moram ni da platim.Mislim odma.Steklo se poverenje.E sta smo mi sve zajedno pregurali. Lkl{{
Rasturena tura po 260,0 din za kg uredjenih. Majstor od zanata (koljac) poskupeo, sada je 60,0 din. pa komadu da uredi pile.
Kod mene je 60 od prosle godine.Lkl{{
Neki dan naruceni pilici po 55 a danas javili da je cena 60.
Neki dan naruceni pilici po 55 a danas javili da je cena 60.
Nista cudno, samo da ih bude.
nikola_VUK
24-03-12, 20:45
Kod mene je cena bila 0,65e!
u Nisu Tovni za ovaj cetvtak 70din. Jednodnevne koke nosilje 80, a 16to nedeljne 700din. Za curice me zeznuli, kaze nista pre 20 aprila... :){{
malimedo38
25-03-12, 19:30
da li iko zna kad se ocekuje pad cena jednodnevnih tovnih??
da li iko zna kad se ocekuje pad cena jednodnevnih tovnih??
Negde posle 10 aprila, cena mora krenuti na dole. Do tada bi trebalo da budu svi veliki tovljaci podmireni a mozda i pre. Ovi iz stanice kazu sto uhvate u martu to je to.
Postovani ja vec dugo pratim vase komentare pa da vam se obratim kod nas u Timockoj krajni tacnije okolina Zajecara kupujemo jednodnevne pilice trenutno na 70 din sa tendencijom rasta a prodajemo ociscene na 220 eventualno na 240din pa vi sad vidite.
Ako ne racunas rad i hranu,dobar si.:lol:>:({
@NNN
Pozdrav za novoga clana i dobro nam dosao. To sto placate 70,0 din. jednodnevno pile najverovatnije Vas dere poljoapoteka za 5-10 din. po komadu. Za cenu uredjenog pilete sami ste krivi. Dogovorite se Vas nekoliko sto prodajete uredjene pilice za cenu, pa onda napred. Cena od 220,0 din je stvarno niska i po njoj se gotovo ne isplati raditi. Ustvari postoji zarada ali je jako mala.
---------- Poruka napisana 29-03-12 u 05:58 ---------- Prethodna poruka je 26-03-12 at 06:22 ----------
Jednodnevni tovni pilici za 05.04 ostaju na 60,0 din za komad, sigurno za nedelju-dve idu dole.
Ja sam moje piliće od 21 dan starosti kupio po 145 din/komad, i danas sam ih merio(posle 48 sati od prijema) i vagaju od 980 do 1240 grama svaki!
A evo kako izgledaju:
http://i44.tinypic.com/noudr5.jpg
Svaka cast, lepo izgledaju a i tezina je zavidna. Dobra ti i suska.
http://i41.tinypic.com/25tu428.jpg
http://i40.tinypic.com/w84ara.jpg
---------- Poruka napisana u 21:22 ---------- Prethodna poruka je at 21:20 ----------
Svaka cast, lepo izgledaju a i tezina je zavidna. Dobra ti i suska.Šušku nabavljam u firmi od model-stolara, koji prave modele za livenje sivog liva.... Prvoklasna drvena strugotina, i još mi zahvale, što odnesem, pa ne moraju oni da čiste! Lkl{{
Kakava ti je to podloga dole?i zasto ih hranis granulatima?ja cu uzeti sad 500 komada sa unapred obezbedjenim trzistem
Podigni samo pojilice.Jako su niske.Treba da budu u visini njihovih ledja.Ostalo je ::super::
@ sama
To sam primetio da u pojilicama uvek ima šuške.... imaš pravo....
A za granulat je odgovor da su taj tip koncentrata jeli i u "predtovu" i nemam nameru da im menjam hranu.... A od ovog granulata nećeš naći ni zrno prosuto, sve pojedu do zadnjeg zrna!
nikola_VUK
30-03-12, 23:54
Podigni samo pojilice.Jako su niske.Treba da budu u visini njihovih ledja.Ostalo je ::super::
Preduhtrio si me, imam posla preko glave pa sam malo usporio.
U cetvrtak koljemo turicu i mislim da ce prodaja ici dosta tesko. Sve im pare odose na struju i gas. Moram sada u cetvrtak da koljem da ne izgubim ritam, iako bi mi vise odgovaralo tamo kasnije za 7 dana. Bar bi stigle penzije i pazarili bi za Uskrs. A da prodajem uredjena kao i do sada po 260,0 din. za kg.
Ljudi sta je ovo kad je skocila cena jednodnevnih? Ala sam se iznenadio danas kada mi rece prodavac 70din komad dovoye ih iz Arilja. U Nišu tj u naselju Broj Šest cena 65din. ovo kako je krenulo sledeće nedelje i one pred uskrs biće 75-80
Nece ne boj se.Ovo im je sada,eventualno sledece maksimum.
Sad je pitanje dal da čekam da vidim hoće li pasti ali na turi od 50kom 5 dinara gore dole ništa ne znači ali znači ako ih kasnije uzmem klanje im je krajem juna početkom jula a to hoću da izbegnem
Nisi jedini.Zato i jeste potraznja pilica i naravno cena.Lkl{{
Koji proizvodjac proizvodi granulate?kod mene ih nema nigde
Koji proizvodjac proizvodi granulate?kod mene ih nema nigde
Svaka ozbiljnija mesaona ima peletirku.
---------- Poruka napisana 05-04-12 u 19:11 ---------- Prethodna poruka je 01-04-12 at 11:07 ----------
Danasnji uredjeni pilici otisli po 260,0 din. za kg.
Mesara Dva brata u Loznici cena uredjenih na malo je 220 din po kg. Kolicine ogromne...
Cena jednodnevnih otisla dole za 5 din. Za iduci cetvrtak cena 55,0 din. za komad. Avlijaneri ostala ista cena 40,0 din.a o pilicima koka nosilja nema ni reci, a kamoli nabavke.
Ja sam veciti kontras.Stigli novi i to skuplji 2 dinara.Lkl{{
Danasnji poklani i uredjeni pilici otisli po 260,0 din. za kg.
Sutra stize mala turica.ZA sopstvene potrebe i malo komsijama od kilogram.Tako da meni ostano onako "fraj".Cena po dogovoru 42,oo dinara.Proizvodjac - prva ruka.Bice neke fotke.A to tada ne moze se sedeti skrstenih ruku nego uz>:({>:({
danas u Nisu jenodnevni pilici 60din, tronedeljni 120din.po kom... a curici 350 jednodnevni, tronedeljni 550din. >:({
ovi tronedeljni 120 bagatela proizvodjac izgleda pilice dobija djabe ili uzima iznutrice iz mesare pa ih hrani time
Stvarno 120,0 je jeftino ako je sve OK sa pilicima. Mislim ako su hibridi i prava rasa.
To su krzlje od 0,5kg.Probrani,nema druge.Lkl{{
pa neznam da li su ok..posto je ovo prvi cetvrtak da se isporucuju.. delovali su fino...ali videcemo na dalje >:({
Ti prvi, sto su podelili su namama.
Danasnja turica otisla po 260,0 ali na misice. Prodaja ide dosta tesko. Jednodnevni za 10.05 i dalje 50,0 din. za komad.
I dalje 50,0 za jednodnevno pile. Ne znam sta se desava, ali kod mene popunjen broj pilica. Ne mogu ni jedno vise da upisem za cetvrtak sto ide, nego samo za onaj tamo. Ako podignu cenu smesi tog momenta dizem i cenu uredjene piletine. Dobro, nisam ja toliki proizvodjac da cu nesto uticati, ali se nadam da moje musterije nece se buniti.
dule reci mi jel znas mozda cenu tronedeljnih pilica
dule reci mi jel znas mozda cenu tronedeljnih pilica
Bili su 175,0 din. komad.
Četvoronedeljni ili "kilaši" 180- 190 dinara (zavisi od prevoza) po kilogramu
Opsta frka za velike,za klanje.Nema ih.Rezervisu za 2 nedelje unapred.To ne pamtim.Cena se ne zna.Ocisceni na pijaci 270 do 280 sa tendencijom rasta.
horizontal
15-05-12, 10:39
da li mi neko moze reci koja je cena zive vage pilica na kamion i na malo? hvala
Ja imam ugovoreno za sledecu nedelju po 160.Na 20 do 200 komada.Na kamion mozda 10tak jeftinije.
Danasnja tura uredjenih pilica otisla po 260,0 din. za kg. Sledeca mora biti skuplja zbog rasta cena hrane i klanja.
Pa nije losa cena,2kk x 260=520 od pileta :D,a ti placas usluge klanja.ne koljes sam,mi sami to koljemo
Pa nije losa cena,2kk x 260=520 od pileta :D,a ti placas usluge klanja.ne koljes sam,mi sami to koljemo
Ali zato hranu nabavljam po fabrickim cenama, pa zato mogu sebi da dozvolim luksuz da platim koljaca i da nemam strv po dvoristu.::namigivanje::
Poprilicna potraznja za velikim zivim pilicima.Rezervisu se ponovo unapred.Cena 160 do 170 sa tendencijom rasta.Na malo 180.
Ja sledecu turu uredjenih ne dam ispod 280,0 za kg. Mislim da je i to malo naspram skoka hrane, jednodnevnih pilica, cene klanja i uredjenja pilica.
Na zalost i evro skace.Mi doduse zivimo u Srbiji,ali vecina cena prati taj isti evric.Pola komponenti je uvozno,a ono sto ne uvozimo,to izvozimo,pa opet skace zbog evra.Zivi su doduse skocili,ali ih i nema.A koja bi bila cena da je veca ponuda od potraznje nesmem ni da pomislim.Ocu reci da je skok pojela soja,a kad bude pad,bice katanaca na farme.Ja najvise volim kad je ulog manji,pa je veca verovatnoca da ce se zaraditi.Kad je ulog velik,rizik je ogroman,a to je trenutna situacija.U svakom slucaju je krajnji potrosac nagrabusio,a ja se iskreno nadam da taj jadac necemo podeliti sa njima.
Bice cupavo svima. Ne verujem da ce soja zadrzati cenu koju sada ima u zetvi, i onda pocinje tandrbal.
Počelo "vašaranje".Pogledajte u hrani koju nabavljate kolika je koncetracija suncokreta.Skupa soja.........
Ovde, jednodnevni 55.00 dinara i dalje.
Cene na Subotickoj pijaci na dan 27.05.2012
Meso i prerađevine
Pileće meso 250-270 din/kg
Pileći batak 315-340 din/kg
Pileća leđa 90-100 din/kg
Pileće grudi b/k. 440-470 din/kg
Pileće grudi 340-360 din/kg
Pileća džigerica 330-350 din/kg
Pileći želudac 250 din/kg
Pileće noge 60 din/kg
Pileća krila 195-220 din/kg
Ćureće meso 450 din/kg
Ćureće grudi 600-700 din/kg
Ćureća leđa 140-200 din/kg
Ćureća krila 240-370 din/kg
Ćureći batak 270-520 din/kg
Pačije meso 380-400 din/kg
Kokošje meso 260-300 din/kg
Petao 260-350 din/kg
Ovu turu sto koljem prekosutra u sredu, rasturam po 280,0 uredjene. Ne moze jeftinije.
---------- Poruka napisana 06-06-12 u 19:39 ---------- Prethodna poruka je 04-06-12 at 18:44 ----------
Rastureno sve po 280,0 i nisam imao dovoljno pilica.
Svaka cast cika Dule. >:({
I ja prodajem po 280uredjene,a zive od 160 do 180 u zavisnosti od kolicine.Kilasi za sada 190,ali razmisljam o dizanju cene.Lkl{{
Hrana je otisla za nekih 12-13 % gore, a mi sa 260,0 na 280,0 ni nepunih 10%.
Ali zato je to vise u evrima.:lol:::namigivanje::
Ali zato je to vise u evrima.:lol:::namigivanje::
Mozes da se zezas. Upravo se supruga vratila iz mesare: Svinjski but= 540,0 din. za kg, pilici= 300,0 din. za kg.
I ja danas bio u mesari.Bili su 257,a od danas 308,
koja je racunica kada se kupuju kilasi za 200dinara i cuvaju jos mesec dana? Nesto mi tu nije logicno, jeste da je verovatnoca od uginuca smanjena ako se pravilno cuvaju i pojava infarkta se mze smanjiti, moja racunica kaze ako bih uzeo 45 kom po 200 dinara koliko su kod mene pa ja bih odmah dao 9000 u startu plus koncentrat za dalji tov pa to se uopste ne isplati, mene pilici od prvog pa do 57. sutra planiram da ih koljem oko 18k a ovako bi kostali garant malo vise jedino sto bih umesto 37 kojih planiram da zakoljem imao mozda svih 45 ili 42,43.
pa jeste da je malo nelogicna racunica... ali jbg ^-^
Ja radim kilase i prodajem ih po 190.Veliki za klanje su 180.Pa gde je tu racunica?Ako cemo da gledamo racunicu,ja bi trebao prodavati kilasa jeftinije,nego sto vas kosta,da bi ste npr vi zaradili.Svako ima svoju racunicu,svoje uslove i mogucnosti drzanja,pa se tome prilagodjava.U svakom slucaju,moraju svi biti zadovoljni.Inace kilasi najbolje idu u rano prolece.To su oni februarski,koje sam drzao i na -25.To nema svako uslove,a kad je kupio kilasa,ima prvu svezu piletinu.E tu ljudi imaju racuna.Ne vredi sad racunati po ovim uslovima.Ocu reci da je istina negde izmedju.
Ljudi predvidja se velika nestasica mesa svih vrsta od avgusta.
Ana Lovcevic
13-06-12, 18:55
Nije mi jasno kojom magijom prodajete po toj ceni, ja u Sapcu jedva po 220 dinara....
Svinje ziva vaga 200,a pilici ocisceni 220 ^-^ Kakva je tek to magija.Lkl{{
Ana Lovcevic
13-06-12, 19:28
Koliko sam cula svinje su oko 300 dinara.... A sta da se radi tako je kako je, nije realno, al' opet..... :O
Koliko sam cula svinje su oko 300 dinara.... A sta da se radi tako je kako je, nije realno, al' opet..... :O
Prasici su bili blizu 300,0 a tovljenici se priblizili 200,0, nemojte davati uredjene pilice ispod 280,0.
Cene na subotičkim pijacama - 11. jun 2012.
Pileće meso 240-280 din/kg
Pileće meso mleveno 350-400 din/kg
Pileći batak 320-350 din/kg
Pileća leđa 120-150 din/kg
Pileće grudi b/k. 480-500 din/kg
Pileće grudi 380-400 din/kg
Pileća džigerica 350-360 din/kg
Pileći želudac 280-320 din/kg
Pileće noge 80 din/kg
Pileća krila 220-250 din/kg
Ćureće meso 450-470 din/kg
Ćureće grudi 600-700 din/kg
Ćureća leđa 160-200 din/kg
Ćureća krila 300-350 din/kg
Ćureći batak 350-620 din/kg
Pačije meso 400-450 din/kg
Kokošje meso 280-300 din/kg
Petao 280-300 din/kg
Ana Lovcevic
14-06-12, 14:20
Na kraju cu da ih zakoljem sebi i da zaledim... Proslu turu od 130komada jedva prodala, sva sreca sad imam duplo manje.
Kako stvari stoje još malo pa neće imati ko da kupi i nogice a kamoli celo pileLkl{{
Za one koji ne volu da citaju.Lkl{{.
http://www.youtube.com/watch?v=8nSFHXtscB0&feature=player_embedded#!
Ana Lovcevic
14-06-12, 14:35
Bitno je da u gradu ljudi slepare, jer oblace markiranu garderobu i svaki zaradjeni dinar daju na to, a kupuju trtice i glave za rucak i to na odlozeno....
To je upravo ono sto sam ja pricao. Juce smo drugar, cimer i ja isli u Tempo na Vilinim vodama. Najveca guzva je bila oko salama i virsli. A da su svi doterani stoji. Najvise nas je iznerviralo, sto nema brza kasa, pa smo za nekih 1500din pozara i 8-9 artikala cekali jednu gospodju na ispise 2 ceka na datum 30.12.2012. godine.
Inace piletina u tempu 280 u rinfuzi. Upakovano pojedinacno pile 330din.
Ana Lovcevic
14-06-12, 15:30
Prasici su bili blizu 300,0 a tovljenici se priblizili 200,0, nemojte davati uredjene pilice ispod 280,0.
Kome da dam nemaju ni po 200 da plate, jesce neke zaledjene strvine za 10 dinara razlike po kili:lol:
---------- Poruka napisana u 15:30 ---------- Prethodna poruka je at 15:21 ----------
To je upravo ono sto sam ja pricao. Juce smo drugar, cimer i ja isli u Tempo na Vilinim vodama. Najveca guzva je bila oko salama i virsli. A da su svi doterani stoji. Najvise nas je iznerviralo, sto nema brza kasa, pa smo za nekih 1500din pozara i 8-9 artikala cekali jednu gospodju na ispise 2 ceka na datum 30.12.2012. godine.
Inace piletina u tempu 280 u rinfuzi. Upakovano pojedinacno pile 330din.
Vole ljudi da glume gospodu i da zakeraju, meni izvoljevaju te spakuj mi od 2,1 kg, te jesi ga cistila jarmom, te spakuj nogice i povrh svega daj na rate... Tuga da te uhvati... Niko ne zna koje su muke odgajiti ga ;D}
Danasnja turica rasturena po 280,0 din za kg uredjenih i bilo malo pilica.
Dusko koja ti je cena sada
Dusko koja ti je cena sada
Prodavao sam zadnju turu po 280,0 uredjeni.
---------- Poruka napisana 09-07-12 u 18:38 ---------- Prethodna poruka je 05-07-12 at 21:03 ----------
Danasnja turica otisla ipak po 280,0 uredjeni.
---------- Poruka napisana 10-07-12 u 18:29 ---------- Prethodna poruka je 09-07-12 at 18:38 ----------
Cena jednodnevnih pilica varira od stanice do stanice, krece se od 30,0-45,0 din. U radnjama na to dodajte jos 5,0 din.
Ja ima ujednacenih 42.Zive za klanje prodajem po 170,a uredjene 280.Trenutno su neki tovljaci malko spustili cenu u zelji da se proda pre ovih vrucina,pa je u pojedinim prodavnicama doslo do pada cene.S obzirom na veliki rast cene kukuruza predvidjam smanjenje broja utovljenih pilica sto ce se sigurno na jesen odraziti na cenu istih.
Danas razgovarao sa ink. stanicom i kaze mi vlasnik da ce cena jednodnevnih tovnih pilica u punoj sezoni otici na 70,0 din.
Nije mi jasno kojom magijom prodajete po toj ceni, ja u Sapcu jedva po 220 dinara....
Ana i ja sam i Sapca,planirao sam da pocnem uzgoj tovnih pilica,reci mo na svaka 2 meseca da izbacim po nekih 100 komada,pa me zanima da li bi mogao to prodati i gde ti prodajes ili dal ima neko kod koga bi ima siguran odkup...
Danas razgovarao sa ink. stanicom i kaze mi vlasnik da ce cena jednodnevnih tovnih pilica u punoj sezoni otici na 70,0 din.
Ovo je moguće, ali se varaju ako misle da izbegnu bankrot sa visokom cenom.
Većina manjih inkubatorskih stanica, a koje nemaju svoj tov, će verovatno završiti posao ove godine.
Generalno je komplet stocarstvo u ogromnom problemu.Cene moramo dizati,a kupovna moc je katastrofa.Bice naravno jos gora.Nece da valja.Nece nam ni djubre ostati dzabe.Ko prodaje zaklane ce imati zaradu,kao da prodaje zive,a na zivima debakl.Jos nam fali samo onaj Meksicki pticji,pa da spojimo ruzno i katastrofalno.::jako_besan::":":{::samo bes::
Od danas nudim pilice koje cu najverovatnije klati u sledeci ponedeljak po ceni 290,0 uredjeni. Ko moze neka kupi ko nece neka ide u market tamo su jeftiniji. Ako ne rasturim idu u moj zamrzivac (nemam mnogo pilica) i isteracu ovo tura sto imam i kraj, do boljih dana.>:({
horizontal
17-07-12, 08:44
da li bi mi neko rekao kako se krece cena pilica zive vage i kako ce biti sledece nedelje?
Na malo 170,a na vise 160.Sta ce biti sledece nedelje se ne zna.Opsta je ludnica.Smanjena potraznja,vrucine i abnormalni skok inputa.Zivinarstvo i uopste stocarstvo je na klackalici plusa i minusa.
vojvođanin
17-07-12, 08:51
Na malo 170,a na vise 160.Sta ce biti sledece nedelje se ne zna.Opsta je ludnica.Smanjena potraznja,vrucine i abnormalni skok inputa.Zivinarstvo i uopste stocarstvo je na klackalici plusa i minusa.
...ali više naginje ka minusu ::lose::
Ana Lovcevic
17-07-12, 23:42
Nemoj da kreces sa 100 komada, to je mnogo, ja sam krenula sa 130 prvu turu i preznojila sam se dok sam to rasturila i to sam davala po 220, nekom 240, sledecu sam uzela 60 komada i lakse je ako nista zakoljes sebi i stavis u zamrzivac... A za prodaju se snalazis, kolege prijatelji, bitno je samo da pocnes. Svaki pocetak je tezak... Sada uzimam na svakih 21 dan pilice i zafali mi pilica :) , Ne odustaj :)
pozdrav svima ,interesuje me koje su to kolicine koje idu po 160 din,ja sam iz zrenjanina i danasnja informacija je da idu na veliko po 130,135. tuga...
@SAMA
Ostanes bez posla? Sta je najjeftinije raditi? Drzis nosilje i tovis tovne pilice. Ociscena piletina na kucnu adresu 220din/kg (bilo 200 do pre nedelju dana).
Pa bolje je ne raditi nego raditi sa minusom. Garantujem da na cenu od 220,0 uredjeni, ne moze da se bude u plusu nego u debelom minusu. Jedino ako ih ne hrani sa mesnim i kostanim brasnom, pa i onda ne znam kakva bi bila racunica.
Pa bolje je ne raditi nego raditi sa minusom. Garantujem da na cenu od 220,0 uredjeni, ne moze da se bude u plusu nego u debelom minusu. Jedino ako ih ne hrani sa mesnim i kostanim brasnom, pa i onda ne znam kakva bi bila racunica.
Kod mene u okolini uređeno pile 290-300 dinara.Radi se o malim količinama i starim mušterijama.Ljudi znaju šta kupuju i imaju na stolu.
Ne dam ni ja ispod.Nego mene muce kilasi.Sve oci su uprte u mene.Naj jaci sam ovde po tom pitanju i bukvalno odredjujem cenu.Tu i tamo neki ulecu sa manjom ili nekom kolicinom kada je losa cena velikih,pa de da prodaju kilase.Apotekama oni nisu sigurni i desavalo se da obecaju kilase,pa ispale jel im je bolje prodati veliko pile.Zao mi je kupaca i ne bih da ih ispustam.Sa druge strane je tesko sve ukalkulisati u cenu.Tu je i provizija apoteke.Drzim naravno istu cenu,kao i one.Ne bi bilo fer da idem ni 5 dinara jeftinije.Sve u svemu kalkulacija mi se svodi na 210,a ito je manja zarada nego onomad na 190,a po starim cenama komponenti.
To je u principu i razlika koliko je najavljeno poskupljenje jednodnevnih.Kako god da racunam digitronu osigurac pregoreva.Lkl{{
Ne dam ni ja ispod.Nego mene muce kilasi.Sve oci su uprte u mene.Naj jaci sam ovde po tom pitanju i bukvalno odredjujem cenu.Tu i tamo neki ulecu sa manjom ili nekom kolicinom kada je losa cena velikih,pa de da prodaju kilase.Apotekama oni nisu sigurni i desavalo se da obecaju kilase,pa ispale jel im je bolje prodati veliko pile.Zao mi je kupaca i ne bih da ih ispustam.Sa druge strane je tesko sve ukalkulisati u cenu.Tu je i provizija apoteke.Drzim naravno istu cenu,kao i one.Ne bi bilo fer da idem ni 5 dinara jeftinije.Sve u svemu kalkulacija mi se svodi na 210,a ito je manja zarada nego onomad na 190,a po starim cenama komponenti.
To je u principu i razlika koliko je najavljeno poskupljenje jednodnevnih.Kako god da racunam digitronu osigurac pregoreva.Lkl{{
Pre otprilike dv a meseca i kod mene je cena kilasa bila 190 dinara.Ja sam napravio malu pasuzu i polovinom avgusta cu uzeti manju kolicinu - koliko komsijama treba od kilogram a meni za zamrzivac preostalo.Radi se o malim kolicinama do 350 komada.
Ana Lovcevic
19-07-12, 11:55
Hrana ponovo poskupela......
Hrana ponovo poskupela......
Samo bar da se tu cene zaustave, pa da moze da se planira dal raditi ili cekati bolje dane.
Ovo je sad krenulo lancano kao inflacija.Ne daju ljudi da im se smanje plate.Eto resenja.Plate ostanu,ali se obezvrede,od evra preko ogreva do hrane.":":{
horizontal
23-07-12, 12:04
da li bi mi neko rekao kolika je cena tovnih pilica na danasnji dan? zive vage....
160do 180 u zavisnosti od kolicine.
Cika Dusko jel ona predvidjanja 70 dinara jednodnevni se odnosi na jesenju sezonu ili na sezonu sledece godine? Hrana ce da ide samo gore pricao sam sa jednim sto drzi apoteku i on mi kaze zabranili mlinarima da dizu cenu brasna pa mlinrai dizu cenu stocne hrane trice su otisle preko 800 dinara u mom kraju na kraju niko nece vise da cuva ni pilice ni svinje samo oni veliki.
Danas ugovorio manju kolicinu za 16.avgust 35 dinara jednodnevni
Ja placam konstantno 42,bez obzira na sezonu.E sad to je trenutno lose,ali proletos bilo dobro.Videcemo na jesen.Lkl{{
Jednodnevni tovni pilici za 26.07 50,0 din. komad. Danas rasturio turicu uredjenih po 290,0din za kg. da sam imao jos sve bi otislo. Potvrdjuje se ono sto stalno pisemo a najvise SAMA da soj. sac. kao proteinski osnov prolazi po "svakoj" ceni.::namigivanje::
@MilanM
Prognoza od 70,0 din. za tovno jed. pile vazi u punoj sezoni ove jeseni. kazu samo da ne bude i veca cena.>:({
Prognoza od 70,0 din. za tovno jed. pile vazi u punoj sezoni ove jeseni. kazu samo da ne bude i veca cena.>:({
Samo ako bude imao ko da ih kupi, tj, da ne završe kao i oni zimus koje nisu mogli da preuzmu zbog visokog snega, a ovi jer neće imati ko da ih preuzme.Inače,prvu turu pilića sam uzeo 2 februara, a 9 februara kod mene bilo -25C, kukuruz sam u maju kupovao po 20 din, sada je 30din/kg znači poskupeo 33%, a sojin griz plaćao po 50 din/kg u uljarici na Ubu, a sada ....Početkom sezone sam planirao da 30 Avgusta kada dođem sa odmora uzmem 200 kom ,da su ostale stare cene hrane ili uz neku manju korekciju, ali kome ja da povećam cenu 30% uređene piletine da bih bio na nivou zarade iz Maja? Inače prve dve ture od po 150 kom sam prodao po 260din/kg kao i prošle godine, a ovu zadnju početkom jula po 270 din/kg i to sve kući, ranije ugovoreno.
Napraviću najverovatnije pauzu do februara, ako se i tada šta popravi,a bojim se da sa tim cenama jednodevnih pilića definitivno ove zime ima da trljaju ruke uvoznici kojekakvih crkotina sa isteklim rokom , pa recimo pileći bataci i to obavezno svi levi jer se tamo u njega vakciniše živina i nije za prefinjeno evropsko tržište, ovde na akcijama ima da idu samo tako ...
Nisi jedini.Opsti problem.Nema promene cene dok se ne potrose zalihe smrznute,koja je hranjena po nizim cenama.Ko to prezivi pricace ukoliko ne padne neki uvoz.Lkl{{
Ne ispusta mi se trziste,ali se racuna po ovim cenama nema.Pricam za zive.Na zaklanima se jos uvek isplati,ali i ti sto prodaju zaklane im je bolje da kupe zive,nego da ih hrane.Sto je najgore,treba da obezbedim kukuruz od jeseni do proleca.Taman dotle ce vlada sumirati efekat suse i odraditi procenu prinosa.Na prolece sledi neka mera.Ili uvoza mesa ili uvoza,tj zabrane izvoza kukuruza.Sta ce i posto biti,samo Bog zna.Jedno kajanje ne gine.
Uopste prognoze su sumorne i na zalost ni malo vedre.::lose::
Prodao danas manju kolicinu pilica od 1,5kg po 190.Nekadasnja cena kilasa.Veliki za klanje po 180,a kilase upisujem po 220.Nikom ne prija,ali su ljudi svesni sta se desava i pristaju na tu cenu.Razumem ja njih,a i ja bih vise voleo da se vrati 2011.Bilo jeftinije,a meni bilo zarade.Ovo nema srece nizakoga.::jako_besan::
Oni jos uvek racunaju kukuruz po 24,a po svemu sudeci ce ici na 30.Po tom racunu,meni je u odnosu na prolece input veci za oko 60%.To dovodi do zakljucka da je po ovim cenama piletine zesci minus.Pricam naravno o zivima.Uredjeni su imali poprilicno lufta,ali se to sada istopilo.Sto je najgore,ne nazire se kraj poskupljenjima.Tako da se kalkulacija precizno ne moze ni izvesti.
MIRKOPOZEGA
24-07-12, 20:25
[QUOTE=SAMA;545859]Uredjeni su imali poprilicno lufta,ali se to sada istopilo.
Opa Djurdjo znaci bilo dranje:lol:
Sada je kalkulacija(cena kostanja u ovom periodu) oko 190,oo dinara/1kg uredjene piletine maksimalno.Ako bi isao sa procentualno(%) istom marzom/zaradom kao pre 6 meseci uredjeno pile bi islo po 300-320,00 din.
Uvek sam racunao zaradu na naj laksi moguci nacin. Prihod manje rashodi i dobije se ostvareni profit. Kada se potrefe idealni rashodi onda se ima neka pristojna zarada ali idealni rashodi se potrefe godisnje 2-3 puta. Sta reci na ove vrucine kada samo leze i nece da jedu, i umesto da tov traje 7-8 nedelja produzi se na 10 nedelja.
Mirko pa i sada je cena uredjenih pilica 290,0-300,0 din. Moje skromno misljenje ako cene hrane nastave ovako da skacu da ce stocni fond biti drasticno smanjen. Mi sitni cemo toviti samo za porodicu posto nece moci da se proda ono sto utovimo a za dzabe odnosno da radim sa nulom ili minusom ne zelim. Velikim tovljacima kojima je to jedini izvor prihoda neka je Bog u pomoci.
Prebacio sam prethodna dva posta ovde, ipak oni govore o ceni pilica.
Naravno da svako računa na neki profit, bilo koji da se posao uzme u obzir. Mirko druže, to "dranje" što se cena tiče ipak zavisi od malo više faktora ,i iz kojeg se ugla gleda. Dule ti je pomenuo vrućine, a ja sam već pisao da sam prvu turu od 150kom uzeo 2 februara, a 9 februara kod mene a naravno i kod većine nas mraz od -25C. Ja pokušao da zaptijem sve otvore u štali gde su bili pilići, a od kondenzacije počeli da lede zidovi iznutra. Jedan boks gde su bile ranije svinje pregradio daskama, prekrio starim ćebadima i filcom, a dve sijalice "kvočke" od 250W i jedna obična od 150 W non-stop radile.
http://img41.imageshack.us/img41/3093/34869454.jpg
Molio boga da ne uvedu restrikcije, imam agregat ali da premostim na neki kraći period, ali duži.... Još napravio uz pomoć releja i izvadio iz stare igračke za decu deo koji svira na baterije, pa kad nestane struje rele premosti i uključi da počne da svira noću i probudi me da palim agregat ....
E sad, pričam ja to koleg(z)i sa posla, koji i svira sa orkestrom po svadbama i ispraćajima, i uzima piliće od mene i pita me koliko izađe pile posle dva meseca što se bakćeš sa njim, ja kažem prosek 2.5 kg x 260 din=650 din pile ( bez glave i nogu, na tri rate pošto uzimaju od 5 do 10 kom). On se nasmeje i kaže pa meni najjeftinija pesma od 2 minuta posla, kad ukrademo jednu strofu, 500 din, tuđu struju trošimo, tuđu hranu i piće takođe, a ti se mlatiš sa tim, svašta, batali to i kupi daire pa aj sa namaLkl{{. Eto, po njemu ne bi mu to palo na pamet da radi, ali ja, tačnije mi jer radim sa suprugom koja je na birou 20g i tamo će i penziju dočekati, a fala bogu troje dece.
Inače, iako živim na selu, najveći kupci su mi upravo sa sela, gde god iz kuće radi i muž i žena, a ovde dobre plate, ni jednoj ne pada na pamet da da se bakće ni sa pilićima na sa ćurkama. I ja da imam veze ili para da zaposlim ženu za 55-60 000 din kolike su im ovde plate, pristao bi u sudu da potpišem da me uhapse i otpuste sa posla ako i za sebe odgajim jedno pile, a kamo li za prodaju.
E sad, ja u toj plati imam kakvu takvu odstupnicu, ali ljudi koji od ovoga žive,SAMA, VALJEVAC i ostali, nek im je bog u pomoći. Naravno na veći broj komada kako svi gledaju i manja zarada se isplati, ali koliko nas u ovoj zemlji možemo, i što je je još gore KOME da proizvedemo i prodamo mesečno po 10 000 pilića, pa da nam i 10 dinara ostane po piletu, super. Možda par njih, ali zar ostali manji, ne mislim na sebe već koji se samo time bave, treba da pocrkaju. Po tome gledano, dva-tri tajkuna treba da otkupe po 5000 ha zemlje u Vojvodini, da obezbede prinos od 10 t/h, i njima ako je proizvodna cena 15 din/kg, po 16 da prodaju deeeebelu zaradu će imati, ali šta onda sa onima koji sad čekaju cenu od 35-40 din, i još pomoć od države zbog suše i subvencije, ali ne i da im se ta država slučajno meša u izvoz, ali to je već za neku drugu temu.
Izvin'te na gušenju, pozdrav
Ana Lovcevic
26-07-12, 19:36
Kod mene u okolini ima farma koji prodaju uredjene pilice po 200 din za 1kg, a zive vage po 140, nije mi jasno kako im se isplati.... Ne znam sta da radim.... Ja i dalje prodajem za 250 din po 1 kg... Juce sam kupila 20 jednodnevnih po 47 dinara.
Moze biti neko pere pare.Po toj ceni ce se tesko uklopiti.Mozda ako je toliko velik da kupuje na berzi soju i ostale komponente,ali opet je malo.Lkl{{
Ana Lovcevic
26-07-12, 20:24
Imaju ok0 10 000 pilica... Nisu mi jasni zaista... Ne verujem da je pranje novca u pitanju, kao imaju svoju hranu ali ipak.....
Imaju ok0 10 000 pilica... Nisu mi jasni zaista... Ne verujem da je pranje novca u pitanju, kao imaju svoju hranu ali ipak.....
Verovatno rade sa mesnim i kostanim brasnom kupljenim u nekoj kafileriji uz nesto malo soj. sacme.
Hvala lepo nisam imao vremena da listam sve zato sam pitao a inace sam vec sve procitao o pilicima.Koja je cena zive vage i uredjene piletine?Ja ih dajem za 150 zive vage i po 250 uredjene.
Upravo tako.Inace zivi ovde 170.Na malo 180.
Poklao pilice u subotu. Sedam nedelja im bilo u petak, prosek oko 2.5kg. Danas odneo drugaru deset komada po 270 din/kg. Tako se krecu kod mene. Ujutru idem na pijacu nosim pa cu videti kako cu proci.
prodao 50 komada uredjeni 280 d/kg..trazilo se jos
Od sest odnetih na pijacu prodao tri. I to jedno po nagovoru zene koja je stajala pored mene samo sto nije vukla ga za rukav. Ide po 270 din. Valjda ce sutra biti nesto bolje.
Od pre sat vremena u "Rodicu" piletina 340,0 din. za kg. Sutrasnje prodajem po 290,0 a posle toga dizem i ja cenu. Pa ko voli nek izvoli, nisam ja pravio cene stocne hrane.
Ja upravo stigao iz Metroa.Piletina 380.E sad sa tom cenom se moze i sojina sacma ovako placati.
QUOTE=SAMA;550354]Ja upravo stigao iz Metroa.Piletina 380.E sad sa tom cenom se moze i sojina sacma ovako placati.[/QUOTE] Koliko su zivi na veliko?
Ja upravo stigao iz Metroa.Piletina 380.E sad sa tom cenom se moze i sojina sacma ovako placati.
Ni malo mi se ne sviđa sve ovo, eto od ponedeljka halabuke kako će narod sve to da plati. Kukuruza i soje nema ni na stranom tržištu i cena je ta koja je , ali u ovom slučaju "brižna vlast" će uz pomoć uvozničkog lobija naći rešenje da primiri narod, u interventnom uvozu argetinske piletine koje za razliku od kukuruza i soje, tamo bukvalno ima i za bacanje ...
S obzirom na susu u Argentini,koja je vecih razmera nego ova nasa,oni ce je izgleda pricuvati za sebe.Lkl{{ Ili se bar nadam.:lol:
E, ako je tako onda je red da se braći Argentincima pomogne sa jednim interventnim izvozom ...::namigivanje::. Mada ja nisam ni mislio na uvoz "roda" argentinske piletine iz ove godine, već što bi rekli vinogradari, nas će zadesiti "berba" argentinske piletine iz 2005 u najboljem slučaju ...::vino::
Ispravljam cenu piletine u "Rodicu", cena je 349,0 din.
Ana Lovcevic
04-08-12, 16:15
Ko ima da plati za pile 730 dinara????
Ko ima da plati za soju 90 i kusur i kukuruz 30.Ko ima da plati za 2 nedelje letovanja par hiljada evrica.Da ne idemo previse u :){{,ali je cinjenica da je sve otislo u tri l..e.Cinjenica je i da ce se teze prodavati,da ce i ovako gladna sirotinja biti jos gladnija.Bolje je toviti manje ,sa manjom zaradom,jer cene sigurno nece ici gore 60%,koliko je otisla hrana,nego raditi sa gubitkom.Ponavljam na zaklanima ima zarade,jer je tu jos ljudi u lancu i ko uspe po toj ceni dobro mu je.Ja pisem o rentabilnosti farmi i prodaji zivih.Da bi skocila cena zivih,mora da skoci cena uredjenih.Za krajnjeg kupca srece na zalost nema.
Danasnji pilici otisli po 300,0 din. za kg.
nikola_VUK
04-08-12, 18:44
Pričao sam danas sa drugom, mislim da ih po ovim cenama hrane neću davati ispod 3.3e jer tačno tih 0.3e je skok cene hrane tako da ću procentualno da hranim sa manjom zaradom ali nema veze.
Po tome je hrana otisla 10%.^-^ Kamo puste srece.Otisla je mnogo vise,ali da ne budemo u zabludi taj procenat poskupljenja vidjet necemo.:lol:
nikola_VUK
04-08-12, 20:29
Pa zbog toga i kažem da ću dići cenu samo za cenu hrane jer na 3e hrana ulazi sa 1e u računici ostalo je pile, koljač otpad i zarada.
Jutros proverio kod mene u trgovini "Dućan", piletina proizvođača Cekin 379 din/kg.
dudovcanin
06-08-12, 11:24
Kod nas 270-300 din.
Kod nas jednodnevni pilici 60 din/komad...Pa to nije bilo nikad,ja cu uzeti za sebe 30-35 komada
Uvek bilo.Ono sto prodajes uvek malo,a ono sto kupujes skupo.Lkl{{ Ja kupujem jednodnevne pilice i kukuruz.Spram kukuruza pilici su jeftini.O soji da i ne pricam.
Otislo juce 20 kom po 150 din za kilo.A u sredu idu 10 kom ocisceni za 250 kilo.
Jel ti imas neke subvencije ili ti neko poklanja hranu.^-^
Pa dosao sam do malo povoljnije hrane a i do jeftinijih jednodnevnih pilica.Znas tu kod nas mnogo njih radi u inkubatorskoj stanici pa ljudi dobiju besplatno pilice a posto nemaju para da ih utove to se sve proda jeftinije nego sto im je cena.
A vidis iz kojeg sam grada tako da znas i o kojoj je inkubatorskoj stanici rec >:({.
Onda u redu.Lkl{{ Neko kad cita sa strane moze protumaciti da neko ima ekstra profit.Zivinarstvo i uopste stocarstvo prolazi kroz zescu krizu.I da se dignu cene na predhodni nivo zarade,sto je ne moguce,ko ce to da kupi.I ovako osiromasena Srbija ce sve redje jesti meso.Ocu reci da prodaja mora opasti,bar za procenat poskupljenja.Danas kupio sojinu sacmu po 90 okruglo.Jedino ne znam koliko u njoj ima krede,ali sigurno ima dosta.Lkl{{ Kod mene zivi od 160 do 180.Ocisceni jos stoje na predhodnom cenovnom nivou.Stare zalihe.Trebace jedno 10 dana da se cena iskristalise i da prodju ove vreline,tj da se normalizuje prodaja na pijacama.Cena neminovno ide gore.
Rodja88 (http://poljoinfo.com/member.php?9774-Rodja88)
http://poljoinfo.com/images/statusicon/user-offline.pngkoliko su inace kod sinkovica jednodnevni pilici, bio sam pre 10-tak dana po nosilje i ne pitah
rekreativac
07-08-12, 17:33
Malo pre prodjoh ulicom gde nisam skoro i vidim na kapiji pise prodajem pilice 230,00 a zivi 180,00
jednodnevni pilici u novoj pazovi 65din
Sada za cetvrtak jos uvek 50,0 din. jednodnevno tovno pile.
U čačku prošlog petka 60 din tovno pile, ćurići od 4 nedelje 650 kom
---------- Poruka napisana u 21:26 ---------- Prethodna poruka je at 21:25 ----------
kakvu li taj gaji racunicu..jedino ako ih nadima samo vodom ^-^
rekreativac
07-08-12, 21:44
Sada za cetvrtak jos uvek 50,0 din. jednodnevno tovno pile.Kod mene ista cena isti dan isporuke
Danas otisli pilici po 250 din uredjeni >:({.
Jednodnevni 43,2.Stizu u petak.Lkl{{
Jednodnevni pilici za cetvrtak 16.08 60,0 din.
Zivi za klanje 180 na vise.Na malo 200.Kilasi 220.
U Osecini uredjeni 240, stvarno jeftino, more piletine a kupaca nigde. Ovaj drugar sto se time bavi hoce da digne ruke od svega...
pre dva dana u tempu u ns videh pilici 355din/kg
U ponedeljak stizu jednodnevni pilici 40 din/kom.
Nije pojeftino kad moze da se nabavi direktno od Sinkovica>:({.
Nije pojeftino kad moze da se nabavi direktno od Sinkovica>:({.
Cudi me da on daje ispod cene u sezoni.^-^
Da nije to od Sinkovicevog radnika.:lol:
Pa tako nekako SAMA >:({.
Ipak i to je dosta ustede vec na pocetku ja mislim.
u ponedeljak kod sinkovica bili 60
Useljena manja tura danas.Cena 40.dinara.Bila ugovorena 35 ali to pre vise od mesec dana.Jedva sam ga naterao da podigne na 40 din jer rec je rec.Mislim i da je 40 dinara nerealno.MAda ja uzimam direktno od proizvodjaca tj.inkubatoristehttp://i48.tinypic.com/w9h0ye.jpg
Useljena manja tura danas.Cena 40.dinara.Bila ugovorena 35 ali to pre vise od mesec dana.Jedva sam ga naterao da podigne na 40 din jer rec je rec.Mislim i da je 40 dinara nerealno.MAda ja uzimam direktno od proizvodjaca tj.inkubatoriste
Mislim da znam od koga su ti pilici, verujem da su od jednog naseg bivsega clana i valja napomenuti da si ti samo dobio pilice po toj ceni zbog starog prijateljstva. Cena jednodnevnih pilica se u stanicama krece oko 55,0 din a u prodavnicama po 60,0 din.
Mislim da i ja znam od koga su.:-X Kod mene po apotekama 60 do 65.Vranic Kac prema apotekama ide sa 55.Pare odma.
Ne treba sebe niti svoj rad i trud potcenjivati. Treba izaci na trziste sa realnom cenom piletine u odnosu na cenu hrane pa kom obojci kom opanci. Ne treba normalno frljnuti cenu kao u marketima ali sa nesto nizom ici pa ko voli nek izvoli ili nek kace zube na klin.
Za uredjene se ja ne sekiram.Lkl{{ Ako ne bude zarada na tovu,bice na klanju.Zivi su problem.Opadne potraznja zbog kupovne moci,koja je i ovako na minimumu.Kazu jadne prodavacice po pijacama,da ne mogu prodati skuplje od 290,a vama je 180 dosta.Pa mora i njima nesto da ostane.::samo bes::
Mislim da znam od koga su ti pilici, verujem da su od jednog naseg bivsega clana i valja napomenuti da si ti samo dobio pilice po toj ceni zbog starog prijateljstva. Cena jednodnevnih pilica se u stanicama krece oko 55,0 din a u prodavnicama po 60,0 din.
NIje Dusko od njega - a da je cena nerealna i ja sam napisao.Rekao sam da sam ga jedvna "naterao" da umesto 35 bude bar 40.
Znam i ja na koga ste ti i Sama mislili - nije to to.
Ako te interesuje na p.p. cu ti poslati.Nema nista skriveno.Necu ovako da ne bude reklama.Sa tim covekom radim duze vreme - ne mogu da kazem da smo postalai prijatelji ali tako nekako.Presudan je bio pasulj u zemljanom loncu i spanska pogaca.Ha ha ha.Salim se malo.
Pa mogli bi se i mi sprijateljiti bez obzira na cenu pilica.:lol:
Ana Lovcevic
17-08-12, 18:09
Ja nabavljam jednodnevne po 47 dinara.. Jedna gebijeva prodavnica.. Toliko. Cisto da znate od koga nabavljam...
Kriza,kriza,al pilica za klanje nemaaaaa.Jos kad bi cena malko gore bilo bi ih .Trenutno 180.
Ana Lovcevic
17-08-12, 18:15
Ja sutra koljem 30 komada, dajem ih po 260 i ispalti mi se ..... za sad.
Kriza,kriza,al pilica za klanje nemaaaaa.Jos kad bi cena malko gore bilo bi ih .Trenutno 180.
Kakve su tvoje prognoze za cenu sledece nedelje? meni izlazi 2500 hilj sledece nedelje,pa jos toliko za 3 nedelje. Trebalo bi mi jos malooo da odu gore^-^
Pa bolje 260 ocisceno nego 180zivo.Lkl{{ Ja navijam da ocisceni budu skuplji,da mi ne ubijaju cenu zivih.Nece da ih kolju i nose na pijacu bez 150 po komadu.Ono sto jeste jeste.Vi uglavnom racunate na kucu.Treba odneti na pijacu,ganjati se sa inspekcijom,platiti gorivo,pijacarinu i biti na pijaci ceo dan.Oce ljudi da uzmu neku prosecnu dnevnicu,a i malko vise,posto nije pijaca svaki dan.
Jednodnevni tovni pilici za 23.08 65,0 din.
Pa mogli bi se i mi sprijateljiti bez obzira na cenu pilica.:lol:
Moj lonac se jos nije pohabao a u zamrzivacu uvek imam ono sto mi tgreba za spansku pogacu - pa izvolite>:({>:({a valjevska pivara radi jos uvek
Kod mene jednodnevni tovni za 24.08. 59 din.
cena malog pileta kod mene i mojoj okolini je 60 din veci tovljaci dobijaju 3 prema 1 sto u sustini dodje na isto , izgleda da je to puno za malo pile a u sustini to je cena nista posebno kada se uzme u obzir da pile kosta kao dve kile kukuruza.
Ja nabavljam jednodnevne po 47 dinara.. Jedna gebijeva prodavnica.. Toliko. Cisto da znate od koga nabavljam...
Ana,jel ta radnja u Sapcu u kojoj uzimas jednodnevne pilice po 47 din,mozes li mi tacno reci gde je ta radnja...hvala
Ja jesam voleo socijalizam i sećam ga se rado ali nisam rad u ovom "humanom - demokratskom " društvu punom hranjivih kontejnera da radim za debeloguze prije koje ni jedne godine nisu propustile godišnji odmor na moru a od mene bi da kupuju jedno pile od dva kilo na osamdeset pet rata.Neka 'fala - izem im dinar.Ajde malo matematike : Jedno pile pojede najmanje 4 kg koncentrata koji sada košta u "apateci" 68 din/kg.Pa kostovit,pa kapi,pa vitamini sve skupa 500,00 dinara za 40 pilića.Neka je pile 60,00 dinara.A gdi je struja i voda za piće za piliće.To je sve skupa za jedno pile od dva kilo : 4 x 68 = 272,00 + 12,00 + 60,00 + 6,00 = 350,00 dinara. Dakle 180,00 dinara mene košta odgoj i školovanje jednog pileta.Ako sam j..... sreće crkne mi tri komada na četrdeset komada što je 8% odnosno 30,00 dinara po piletu + 180,00 = 210,00 dinara minimalna cena koštanja. Ako svi zarađuju na trgovini 100% mogu valda ja na proizvodnji 50%,pa je to 210+105 = 315,00 dinara.E toliko bi to tu snašu što hoće da joj titram za male pare koštalo.Ako oće oće,ako neće nemora - ima sit da ih se najedem uzinat.Ja nisam video more od 1990. a snaša što bi piliće po 260,00 viđa ga svake godine(a pilići juče u DIS-u 370,00 din/kg). Živi bili. !!!!
Ana Lovcevic
21-08-12, 17:03
Tacnije, radnja je u Vladimircima... Ja dobijam po nizim cenama pilice...
U cetvrtak stizu jednodnevni pilici za 30 din/kom>:({.
U cetvrtak stizu jednodnevni pilici za 30 din/kom>:({.
Gde ih ti nadje za 30 dinara?
Pa ima kod drugova koji rade u inkubatorskoj stanici.
Pa ima kod drugova koji rade u inkubatorskoj stanici.
Ti ce najbolje da napreduju kao i cvece kada se mazne pelcer.:lol:>:({
Ne brini se Dusko58 ja stalno uzimam od njega i nemam problema sa pilicima tj nikad do sad ih nisam imao>:({.To oni dobijaju dzabe pa mi prodaje upola cene a na 100 komada dosta se ustedi je ja to tovim za prodaju i uzimam stalno.
Ne brini se Dusko58 ja stalno uzimam od njega i nemam problema sa pilicima tj nikad do sad ih nisam imao>:({.To oni dobijaju dzabe pa mi prodaje upola cene a na 100 komada dosta se ustedi je ja to tovim za prodaju i uzimam stalno.
Ma OK druze zezam se.